Jaké střední plemeno

48
7.4.13 10:32

jake stredni plemeno

Ahoj vsem,
chtela bych pejska ktery by si nas hlidal a zaroven byl i vhodny pro rodinu s detmi a aby byl hravy. A premyslim jake plemeno by bylo nejlepsi si poridit.mam venkovni brigadu a kolikrat i delam do pozdejsich hodin. a bojim se prtz se zacali potulovat divne lidi ze kterych jde strach do toho jsem jeste nedoslychava 86% mam ztratu sluchu. a aby toho nebylo malo mam petiletou holcicku ktera ma adhd syndrom. proto jsem psala ze by mi hodne bodl kdyby byl hravy.prtz jsme meli pejska na zkousku u nas (vzdalena rodina prijele i s hafanem) a super skvele si rozumeli fakt to byli kamosi. a ja si i naramne odpocinula najednou jsem nemusela kazdych pet minut vymyslet pro ni ukol jen proto aby se nenudila a nezlobila a navic neumi si sama hrat coz je velkej problem. puvodne jsem chtela labradora ovcaka ale to majitel zamitnul jen pry max. mensi stredni plemeno.pak dale jsem mela moznost dostat americkeho staforda stene ale to jsem si to rozmyslela a rekla jsem si ze radeji ne ne. koukam se plemenaa nevim si rady kterej by byl idealni.je mi jasne ze vse zalezi jak ja si ho vycvicim.ae jeste si nejsem na sto pro jiste jake plemeno a nebo si taky rikam ze vorisek by byl taky dobrej jsou dost chytre.ale stale nevim nevim poradite? predem dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1998
7.4.13 10:35

A jaky zkusenosti se psy mas?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27281
7.4.13 10:40

Já mám Tollera… je to mazel největší a od dětí by si nechal i oko vypíchnout :srdce: Zároveň ale na lidi podél plotu pěkně štěká a jak já řikám „hraje zlýho“ :lol:

http://hobby.idnes.cz/…las-psu.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
7.4.13 10:44

My máme Českého strakatého psa a naprostá spokojenost. Je vhodný k dětem, zvykne si v bytě i na zahradě. Je chytrý, hravý, vyrovnané povahy. Je to středně velké plemeno, není zatím u nás tolik časté, ale je to české plemeno, původně používané na pokusy. A vzhledem je to takový voříšek. Ale teda pořizovací cena je kolem 10tis a seženeš ho pouze s PP, pokud by ho někdo nabízel bez tak určitě nebrat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
7.4.13 10:58

My si budeme pořizovat Stafordšírského bulteriéra. Chová je kamarádka, s dcerou za ní chodíme, takže vím, že ti psi jsou do jednoho přítulní, mazliví, hodní, vhodní k dětem a zároveň budí respekt a cizího člověka za branku nepustí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
7.4.13 11:05

My máme Malého vendéeského hrubosrstého baseta. Vypadá jako vořech, ale je s PP a taktéž není k sehnání bez papírů, páč jich je v ČR málo. http://upload.wikimedia.org/…deen_600.jpg
Jsme max. spokojeni, je to pes do rodiny, vyloženě vítací typ. Jako hlídače nevím, nevím. Sice je u plotu hlučný na kolemjdoucí, ale to je za plotem každý pes. Agresi v sobě nemá ani trochu. Střední plemeno to je, hmotnost dospělého je 12-18 kg.
Ono těžko radit, každý bude prosazovat jemu srdci blízké plemeno, případně to plemeno, které má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2374
7.4.13 11:13

Stafodšírský bulterier je super určitě, ALE rozhodně to není hlídací pes, najdou se jedinci, kteří jsou i hlídací, ale v povaze to nemají, milují všechny lidi, takže by přivítali i zloděje. Takže na hlídání určitě ne!! Jinak jsou úžasní, též máme i amstafa, ten už hlídá dobře, ale náš má 35 kilo, je to velký pes holt.

Co border kolie? Ty jsou určitě vhodný k dětem, chytrý, i hlídají, jen je náročnější na péči o srst, to by mě osobně vadilo asi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
7.4.13 11:16

Možná bych doporučila Entlebušského salašnického psa, je to miláček a zároveň hlídač, výchova je pro začátečníky. Je pravda, že jako jiný salašník má svoje zdravotní mouchy, ale to má skoro každé plemeno.

A nebo německý boxer?

Určitě se to odvíjí od toho, jaké máš zkušenosti s cvičením psů a jaké mu můžeš nabídnout podmínky (zda bude doma nebo venku atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12982
7.4.13 11:19

@Jahudka87 no border kolie jsou hlavně mega náročné na pohyb a denní vyžití, péče o srst je oproti tomu úplně nic :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
7.4.13 11:20

@Jahudka87 Borderka je hlavně náročná na zabavení, člověk by se jim měl hodně věnovat, jsou to prý nejchytřejší psi a pokud s nima člověk necvičí, nechodí na pořádné procházky, tak prý propadají depresi a stávají se trochu nezvladatelnými. Taky jsem jí zvažovala, ale když jsem si pak ověřila toto sáhla jsem radši po tom našem ;)

Jinak, očividně co člověk to názor a každému přijde to „jeho“ plemeno nej. Tak přeju šťastnou ruku při výběru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
7.4.13 11:22

Asi spadám to té lehce hysterické skupiny, ale Staforda bych si nepořídila, budí ve mně velký respekt a k dítěti bych měla strach. I když jsem u mockrát četla jak jsou k dětem super. Ale mám pocit, že to bylo zrovna toto plemeno, které zabilo to 1,5 roku staré dítě v Praze na Žižkově, nebo se pletu? Já bych měla strach :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
7.4.13 11:25

Stafordsirskeho bulteriera, ten by byl idealni, jak velikosti, tak povahou…jsou to nanny dogs :-) vylozene k detem…a navic vypadaji jako maly udelany pitove, takze si myslim, ze i strach by z nej sel. A navic je to houzevnatej terier, takze i kdyby te nekdo nekdy prepadl, tak si myslim, ze te pujde branit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998
7.4.13 11:27

Ja nedoporucuju zatim zadne plemeno, az zakladatelka napise, jaky ma zkusenosti..ono pokud jich moc nema, tezko vychova ze stafbullky fajn psa, to same borderka..silene aktivni pes, potrebuje porad neco delat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
7.4.13 11:29
@andreiika píše:
Asi spadám to té lehce hysterické skupiny, ale Staforda bych si nepořídila, budí ve mně velký respekt a k dítěti bych měla strach. I když jsem u mockrát četla jak jsou k dětem super. Ale mám pocit, že to bylo zrovna toto plemeno, které zabilo to 1,5 roku staré dítě v Praze na Žižkově, nebo se pletu? Já bych měla strach :nevim: :nevim:

a vis kolik aut zabije lidi?? A stejne si je lidi porizujou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
7.4.13 11:34

Já mam čivavu a to je hlídací pes lepší jak dobrman =D Nikdo se k nám nedostane a ještě si umí sjednat pořádek =D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný