Rotvajler v bytě?

didcikk
5.4.13 16:01

Rotvajler v bytě?

Co si o tom myslíte? U mojí sestry vedle ní bydlí paní která má v bytě 2+1 dva rotvajlery velký 8o netrpí ten pes? Já si vždycky myslela že tak velké plemeno nepatří do bytu. Že je to pes na zahradu potřebuje se vyřádit. Vždyť jsou skoro pořád zavřený :think: ráno vyvenčení, paní se vrací odpoledne okolo 4 hod utahaná z práce ne-li déle :think: ale psi jsou kliďasové v noci ani přes den vůbec neruší. Jen chci názor co si myslíte a nebo kdo má takto velké podobné plemeno v bytě jak to snáší a jak je to z venčením? :roll: Ségře se osobně ty psi moc líbí, měla kdysi taky jednoho když bydlela v baráku ale teď v bytě si právě myslela že je to nereálné… jinak ségra má větší byt 3+1 ale asi na tom nezáleží :D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
luciášice
5.4.13 16:06

Já si myslím, že do bytu takový pes nepatří :nevim: Jedině s ním být denně několik hodin venku a vyloženě běhat, řádit atd.Oni třeba na první pohled vypadají spokojeně, ale ta nevybitá energie se v nich hromadí. Pro mě je to týrání zvířat, pokud je jen několikrát denně krátce vyvenčí.

• Citovat
  • Upravit
20662
5.4.13 16:07

Tak dneska už ti lidi neví, co by :roll:.Za chvíli budou chovat v bytě hrochy :roll: :roll: Rotvajler dle mě absolutně do bytu nepatří, natož ještě 2 :roll: 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.4.13 16:12

Brácha má rotvajlera a je to celkem gaučák. Samo rád se proběhne po zahradě, ale radši spí doma. Zvlášť když je třeba zima. To jezevčík, co mají naši, je venku mnohem radši a je tam i aktivnější.

Osobně bych se zbláznila hlavně já, ten bráchův je celkem buldozer, když jde, tak prostě jde - překážka nepřekážka a když se má otočit na malém prostoru, tak padá všecko v okruhu dvou metrů :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
5.4.13 16:12

Tak to ja si treba zase myslim, at si ma v bye treba bernardyna kdyz se mu ude dostatecne venovat ;)

• Citovat
  • Upravit
21848
5.4.13 16:14

I kdyby tam měl slona, tak pokud se mu věnuje, nestrádá a tak, tak si myslím, že je to každýho věc. Já bych to teda nechtěla, ale proti gustu…

Jinak říká se, že nejlepší pes do bytu je doga. Stačí jí metr x metr a hotovo, spokojená. My bydlíme na baráku, vedle sousedi maj dogu a vlčáka, zahradu asi 3000metrů a kde je doga. No v předsíni :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
5.4.13 16:15

Náhodou, byt 2+1 se mi jako bouda pro psy zdá naprosto luxusní. Neprší jim tam, mají tam teploučko… :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Otázka je, kdy to dojde těm dvěma psům… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já si myslím, že takoví psi do bytu - nevím. Dva v takovém krcálku. :nevim:…Je to každopádně její věc a její psi.
A když už ten pes je v bytě, tak to, že potřebuje dostatečně vyběhat, to snad ví už každý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
5.4.13 16:16

Takovej pes muze byt klidne stastnej v byte..je naucenej..mame taky velky plemeno doma a nemyslim si, ze ju tyrame..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.4.13 16:17

Zahrada jako kráva, velký pes - ale celý den a celý život uvázaný na řetězu u boudy, kde si ho nikdo nevšimne, nepohladí, nepustí ho proběhnout… netrpí náhodou? Asi ne, má zahradu, že ano :roll:.
Naproti tomu velký pes v paneláku, dopoledne proválí na gauči, páníci se vrátí z práce a jdou na tři hodiny řádit na louku nebo do lesa, netrpí ten pes náhodou?
Ono tohle není o velikosti psa…

Příspěvek upraven 05.04.13 v 16:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
5.4.13 16:18

Měli jsme 4roky v bytě berňáka, já předtím současně ovčáka a křížence rtv taky ve 2+1. je to o naturelu psa a jak se mu věnuješ, ne o velikosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
5.4.13 16:19

@Baslerinda souhlasim :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
5.4.13 16:24

Já na tom nevidím nic špatného. Pokud má pes dost pohybu a zaměstnání, je byt daleko lepší řešení. Vždyť co za život má v kotci, kde za ním přijde pán jednou denně ho na chvíli vyvenčit a nakrmit. Takhle je sice doma sám, když je pán v práci, ale pak je s ním x hodin doma, jsou v kontaktu, mazlí se. zkuste se vcítit do toho psa a do podmínek, které by jste pro něj chtěli, bylo by vám to příjemné? Pes stejně spí nějakých 16 hod denně, takže cca 8 hodin v noci a většinu času když jsme v práci. Tudíž u mě byt jednoznačně vede, pokud se mu člověk věnuje po práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
5.4.13 16:28

Ach jo kdy se konečně mýtus: „velký pes do bytu nepatří“ vyvrátí?
Pokud nikoho neobtěžuíj proč to řešíte? Chcete vznést obvinění z týrání zvířat? :lol:
Je to víc staráni a potřeba více času mít psiska v bytě, ale psi jou určitě šťastnějši než celý den na zahradě samotný. Jako už někdy nikdo viděl psa „řádit na zahradě“ samotneho? Ja za moji dlouholetou kynologickou praxi fakt ne. To jako si pes rekne po x letu pobytu na te jedne same zahrade: " ty jo to je parada mit zahradu" a zacne behat dokola? Nebo jak? :lol:
Mě ne líto vesnickych chudáčku co nevystrčí čumák ze dvorku za celý život a pana vidi kdyz mu jde nasypat granule do misky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
5.4.13 16:30

RTW v bytě bude rozhodně šťastnější než někde venku u boudy. A vůbec většina psů, když nepočítám plemena jako kavkazan a podobně, kterým by v bytě bylo horko a vystačí si dost dobře bez přítomnosti člověka.

• Citovat
  • Upravit
20662
5.4.13 16:30
@Baslerinda píše:
Zahrada jako kráva, velký pes - ale celý den a celý život uvázaný na řetězu u boudy, kde si ho nikdo nevšinme, nepohladí, nepustí ho proběhnout… netrpí náhodou? Asi ne, má zahradu, že ano :roll:.
Naproti tomu velký pes v paneláku, dopoledne proválí na gauči, páníci se vrátí z práce a jdou na tři hodiny řádit na louku nebo do lesa, netrpí ten pes náhodou?

Chtěla bych v dnešní době vidět někoho, kdo příjde v pět z práce a pak do osmi radostně běhá se psem venku, aby ho přádně vyvenčil :nevim: A navíc třeba v tomhle počasí. O tom, jak se o psy stará zmiňovaná paní víme prd, takže nějaké úvahy o šťástném/nešťastném psovi jsou dle mě mimo :nevim: Já bydlím na vesnici a neznám nikoho, kdo by měl psa od rána do večera přivázaného u boudy :nevim: Naopak znám velice hodně lidí, kteří mají psy v bytě a hodinu se dohadují, kdo teda půjde vyvenčit a při tom převracejí oči vsloup, když na ně padne „černý“ Petr. Před domem stepují pět minut a nemůžou se dočkat, když se pes vyčůrá a honem zpátky domů. Každopádně nehážu všechny do stejného pytle a věřím, že jsou i lidé, kteří se svým psům věnují, byť je mají v bytě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný