Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já v tom nevidím problém, jestli se psovi dostatečně věnujou. Já měla před několika lety 60tikilového gaučáka, brazilskou filu. Ráno jsem ho vyvenčila, pak na 8 hodin do práce a po práci, pokud počasí dovolilo, tak i na 2hodinovou procházku. A když jsem měla volno tak jsme procházkovali i celé odpoledne, nebo celý den. Ale pak přišla jiná práce a já skoro nonstop v čudu, tak šel pes ke známým na barák ![]()
Taky přidávám svůj názor…psi se přizpůsobí všemu…teda pokud jsou na to od malička zvyklí…těžko nacpeš do bytu psi co žili celý život na zahradě a naopak. Pokud pesani neruší pochybuju, že jim něco chybí. Já osobně mám v bytě 2+1 kde žiju s přítelem a dcerou dva psi, jezevčíka a labradora a uplně v poho, když jedeme na celý den k přítelově mamince na vesnici vydrží na zahradě řádit maximálně 2 hodiny a pak už se cpou domu a venku je nidko neudrží…jsou prostě zvyknutý na teploučko a měkký pelíšek atd…a kamarádka má rotvajlera v bytě 3+1 kde bydlí s mužem a dvěma dětma a taky super…je hodňoučkej, ani mouše by neublížil a půl dne se válí na gauči.
Není vůbec nikde dané, ze rottwik patri na zahradu. Asi všichni mate doma velké plemeno ze jste tak chytří ale pletete se!! My máme rottwika a od malička je nauceny v byte. Můžeme ho nechat i cely den doma samotného a vůbec nic se neděje. Jen je muž to líto, stejné jako každému jinému plemenu. Na procházky s nim chodim rada, at je 30° nebo dest a zima. Jednou nebo dvakrat týdne s nim chodime na louku se vybehat min. na hodinu. A jelikož jsou rtw líni, roztomilé tlusti a mohutní psi tak je pak schopen spát a balet se klidné dva dny v kuse. Takže Vase chytře řeči ze velký pes nepatri do bytu, je úplné jedno. Když budu mit RD stejné ho nebudu MIT na zahradě protože by z něj byl spinavy opelichanec. RD je stejné zarizeny jako byt takže nevidím rozdíl. Ikdyby byl cely fen na zahrade, je sice vyvenceny ale je mu smutní a já s mu v byte budu aspoň vice věnovat.
Nepotřebuje se vyřadit ani vybehat stylem ze bude každý den venku a prostě „budeš běhat az dokud ti neřeknou ze mas přestat?“ blbost!! Pes může byt spokojeny i v paneláku. Já se svym rtw chodim pětkrát denně na min. 15ti minutovky a stačí. Potkavame mini kostata jako yorkšírský prcky, srnky atd, lidi je nemaj na voditku a behaj vic než by běhal můj „velký pes“!! Jdete se léčit a naucte se jak se o psa starat.. Pokud je od mala zvyklý na byt, na zahradě si jen tak nonstop nezvykne a naopak. Tak to je!
Pes se v dnešní době bere jako člověk…má stejná práva a přesto by podle vás neměli být v bytě…? zamyslete se nad tím že lidé kdysi taky žili venku…v lesích a nebyli ničím svázaní…a přesto si zvykli…a psy…jedno a to samé
trochu popřemejšlejte než začnete soudit ![]()