Rotvajler v bytě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9090
5.4.13 17:22

@lucenka já bych ti doporučila, brát pejska na cvičák. Pozná jiné psy, jiné lidi, je to dobré k socializaci. Někde pomáhají i se základním výcvikem a pokud ne, tak bych spíš koupila nějakou knížku, já mám tuhle: http://knihy.heureka.cz/…nceova-kyra/ a jsou tam skvěle popsané jak základní povely, tak i další, třeba pro zábavu. Za nejdůležitější považuju naučit psa dobře přivolání za každé situace, chodit u nohy a pak takové ty další věci jako sedni, lehni atd…určitě hned zvykat na obojek a vodítko a určitě i na náhubek. Jako motivaci můžeš použít nějakou mlsku, něco co bude dostávat jen při výcviku nebo nějakou oblíbenou hračku, to už zase záleží na něm, co má rád…hlavně musíte být důslední, vždy trvat na splnění povelu, i kdyby se psovi nechtělo, jen tím dosáhnete toho, že vás pes bude brát jako své pány a nebude se snažit velet vám… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.4.13 17:27

@lucenka Dobře, že s tím chceš něco dělat a psa,,nějak,, začít řešit abyste spolu mohli žít, když budeš chtít, mrkni sem, možná se ti něco z toho bude hodit http://www.hairless.cz/…-o-dominanci ;) tak držím palce a chválím zodpovědný přístup :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1146
5.4.13 17:29

@Baslerinda píše:
Zahrada jako kráva, velký pes - ale celý den a celý život uvázaný na řetězu u boudy, kde si ho nikdo nevšimne, nepohladí, nepustí ho proběhnout… netrpí náhodou? Asi ne, má zahradu, že ano :roll:.
Naproti tomu velký pes v paneláku, dopoledne proválí na gauči, páníci se vrátí z práce a jdou na tři hodiny řádit na louku nebo do lesa, netrpí ten pes náhodou?
Ono tohle není o velikosti psa…

:potlesk: :potlesk: :potlesk: Souhlasím :palec: Mám 60kg Landseera v bytovce a rozhodně netrpí :mrgreen: Možná trpíme my, že nám všechno jídlo chce
sežrat a chce spinkat s páníčkama v pelíšku :mrgreen:
@Katka86 Když nemám na psa čas, tak si ho přece nepořizuji :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
5.4.13 17:32
@Bambrštoul píše:
@Baslerinda píše:
Zahrada jako kráva, velký pes - ale celý den a celý život uvázaný na řetězu u boudy, kde si ho nikdo nevšimne, nepohladí, nepustí ho proběhnout… netrpí náhodou? Asi ne, má zahradu, že ano :roll:.
Naproti tomu velký pes v paneláku, dopoledne proválí na gauči, páníci se vrátí z práce a jdou na tři hodiny řádit na louku nebo do lesa, netrpí ten pes náhodou?
Ono tohle není o velikosti psa…:potlesk: :potlesk: :potlesk: Souhlasím :palec: Mám 60kg Landseera v bytovce a rozhodně netrpí :mrgreen: Možná trpíme my, že nám všechno jídlo chce
sežrat a chce spinkat s páníčkama v pelíšku :mrgreen:
@Katka86 Když nemám na psa čas, tak si ho přece nepořizuji :think: ;)

Kéž by se touhle větu všichni řídili, ale takových lidi je málo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.4.13 17:38

Holky díky :kytka: dost se toho děsim, ale nechci aby se trápil a pak třeba zaútočil na kluka. Na cvičák nemůžem, chlap odmítá aby se pes jenom přiblížil k autu.

• Citovat
  • Upravit
7257
5.4.13 17:39

RTW není pes pouze na zahradu, neměl by být celoročně venku nebo by měl mít zateplenou boudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
5.4.13 17:41
@lucenka píše:
Holky díky :kytka: dost se toho děsim, ale nechci aby se trápil a pak třeba zaútočil na kluka. Na cvičák nemůžem, chlap odmítá aby se pes jenom přiblížil k autu.

Chudák pes. Zřejmě je to malé plemeno, to je jen na zahradě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
5.4.13 17:42
@Baslerinda píše:
@lucenka Dobře, že s tím chceš něco dělat a psa,,nějak,, začít řešit abyste spolu mohli žít, když budeš chtít, mrkni sem, možná se ti něco z toho bude hodit http://www.hairless.cz/…-o-dominanci ;) tak držím palce a chválím zodpovědný přístup :kytka:

já na ty stránky mrkla a pěkně napsaný o té dominanci!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.4.13 17:43
@jannina1 píše:
Chudák pes. Zřejmě je to malé plemeno, to je jen na zahradě?

prý je to kříženec kokšpaněla s něčím (zatím tomu jsou 4 měsíce a tlapy má pořádný), takže se dost děsím co z toho bude. Jj je jenom na zahradě, přečemž páníček se mu věnuje tak, že mu dá nažrat a asi tak 5 minut si pohraje :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
7257
5.4.13 17:45
@lucenka píše:
prý je to kříženec kokšpaněla s něčím (zatím tomu jsou 4 měsíce a tlapy má pořádný), takže se dost děsím co z toho bude. Jj je jenom na zahradě, přečemž páníček se mu věnuje tak, že mu dá nažrat a asi tak 5 minut si pohraje :pocitac:

To je děs, takový člověk by neměl mít psa. A má alespoň kvalitní zateplenou boudu? Je ještě malý…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.4.13 17:48
@mar elinka píše:
já na ty stránky mrkla a pěkně napsaný o té dominanci!!

Díky, tohle jsou rady ještě ze staré doby z padesátých let od starých zkušených kynologů a chovatelů, tak mi to nedalo nedat článek trochu dohromady a zveřejnit a kupodivu, lidi to čtou ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.4.13 17:48
@jannina1 píše:
To je děs, takový člověk by neměl mít psa. A má alespoň kvalitní zateplenou boudu? Je ještě malý…

na noc ho dává spát do technický místnosti, kde mu topí. Jsme mu s chlapem říkali, že by psa mít neměl, že vůbec neví co to obnáší. Tak nás odbyl kecama, že k baráku pes patří. Hlavně, že tu pes 3 roky nebyl a byla tu naprostá pohoda.

• Citovat
  • Upravit
405
5.4.13 17:56

@Baslerinda sice ze stare doby, ale pravdive…chtela jsem se zeptat jestli je velkej problem, kdyz si lehnu na zastlanou postel a jdu si treba cist a fenku si zavolam, aby si ke me lehla? ale jinak na postel nesmi..a sama ani nejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.4.13 18:00
@mar elinka píše:
@Baslerinda sice ze stare doby, ale pravdive…chtela jsem se zeptat jestli je velkej problem, kdyz si lehnu na zastlanou postel a jdu si treba cist a fenku si zavolam, aby si ke me lehla? ale jinak na postel nesmi..a sama ani nejde..

Není to problém, ty si zabereš místo jako první a feňuli si přivoláš a leží s tebou- v pohodě ;) Kde si myslíš, že vegetí náš naháč, ten ani pelech nemá, nonstop okupuje postel… Právě, ty rady jsou starý, perfektní a pořád platí ale jako za sebe řeknu, že rozhodně nedodržuju všechny ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
5.4.13 18:07

@Baslerinda ja se jen ujistuji, ze nedelam neco spatne..fenka ma tepre pul roku a 25kg, takze nechci udelat nejakou chybu..aby nam neprerostla pres hlavu..na postel sama neleze, ma pelisek, jen ja si ju zavolam..kdyz tak krasne hreji. jsou to milacci :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný