Jaké studené rby pro děti?

8477
17.11.17 19:37

Jake "studene" ryby pro deti?

Mile maminky,

Sama ryby nejim, ale synovi (21m) se je snazim dopravat. Vim, ze by deti mely jist 2 porce ryb tydne, ale pro me to znamena varit synovi obed extra a sobe take.

Napadlo me davku doplnit nejakymi rybami treba k veceri, ktere nebudu muset tepelne zpracovavat.

Dnes mel k veceri uzenou makrelu, ale ta asi nebude uplne vhodna. Co byste mi poradily?

Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3145
17.11.17 19:41

@Limi123 uzeninu makrelu ani ne dvouletému? 8o Já bych ti poradila to tolik neřešit. Navíc zásadní přínos mají ryby čerstvé, než uzeninu makrelu, tak bych mu raději koupila v lékárně rybí tuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4100
17.11.17 19:46

Presne, pokud nejsi schopna udelat rybu tak rybi tuk..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
17.11.17 19:48

Ale to vubec neber jako dogma, ze MUSI mit rybu dvakrat tydne. Muze, i vickrat, pak zas nejakou dobu ne, to je spis orientacni…

Kolik ti toho sni? Ja delam rybky casto, obvykle pecu zaroven s bramborama, muzou se po nich utlouct - losos, pstruh, tilapie, v podstate cokoliv. Zrovna toho lososa kdyz zamrazis po troskach, tak pak neni problem vyndat jen kousicek pro malyho.
Pstruha kdyz udelas celeho, nedoji to potom treba chlap/babicka? To bych treba smerovala zrovna na den, kdy prijdou na obed prarodice nebo tak neco, ze se to sni vsechno :-)

Makrela je slana a uzeny, no… ale taky jiste nesni nejakou obr davku, ne? Zkus pomazanku - makrela, tvaroh/jogurt… vydrzi mu i na druhy den, kdyz to nesni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
17.11.17 19:56
@Limi123 píše:
Mile maminky,

Sama ryby nejim, ale synovi (21m) se je snazim dopravat. Vim, ze by deti mely jist 2 porce ryb tydne, ale pro me to znamena varit synovi obed extra a sobe take.

Napadlo me davku doplnit nejakymi rybami treba k veceri, ktere nebudu muset tepelne zpracovavat.

Dnes mel k veceri uzenou makrelu, ale ta asi nebude uplne vhodna. Co byste mi poradily?

Dekuji!

to už lepší rybí tuk než makrelu.. a uzenou.. pokud nechceš vařit rybu k večeři tak raději nic než toto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16139
17.11.17 19:57

Já i dvouletým klidně pomazánku z uzené ryby dám (když se ta uzená ryba naředí tvarohem, tak mi dávka soli nepřijde vyšší než třeba u šunky).
U nás je ryba jinak nejoblíbenější s bramborovou kaší, takže když na ni manžel zrovna nemá chuť, tak udělám bramborovou kaši a k tomu na pánvi manželovi řízek/přírodní řízek/vinnou klobásu/volské oko a v troubě dětem a sobě rybu (moc se s tím nemažu, filet potřu oliváčem a přidám pár bylinek a šoupnu do trouby, dokonce to ani nesolím a moc nám to chutná) - čas s tím neztratím žádný, jen našpiním jednu zapékací mísu navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
17.11.17 19:58

Makrelu uzenou urcite ne, to neji ani ma 3 leta dcera. Jinsk ona ryby miluje losos, pstruh, kapr pecu v troube. Hodne ma rada tunskovy salat, pomzanku nebo toasty s tunakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
17.11.17 20:18

A co udělat pomazánku z tuňáka? Tvaroh nebo lučina a kvalitní tuňák. Zamíchat a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1189
17.11.17 20:27

Davam tunaka a sardinkovou pomazanku, jinak uzenou makrelu ji syn od dvou a ma ji moc rad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
17.11.17 20:40

Taky synovi dělám ryby od roku (má 21 měs), miluje je, hlavně lososa s kaší, dřív jsem pekla nausucho, ted opeču na pánvi na másle s jarní cibulkou a je to lahůdka ještě větší. Samozřejmě ne mraženého, to není moc dobré. (jemně osolím a ocitronuju)Taky máme rádi candáta, pstruha a tuňáka. Dělám čsto tunákovou pomazánku - lučina, trošku másla, cibulku, někdy cottage, někdy zas přidám něco jiného, třeba vejce.. Nesolím, je to slané dost.
My jíme ryby celá rodina, ale kolikrát vařím ryby jen pro malého, když nemám rychle co uvařit a mám jednu porci. Sobě udělám nějaký rychlý těstovinový salát. :)

Uzenou makrelu jsem měla asi 2× za život, mě to teda nechutná, je to šíleně přesolené a bylo mi z toho těžko. není to ani zdravé, ale zas jednou za 2 měsíce to třeba neuškodí, každopádně bych tím nenahrazovala porci ryb :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
17.11.17 20:58

A co mu dát do polívky kousek ryby? Dělávám polévku z mraženého filé, lze ho i zmrazené celkem dobře krájet, stačí kousek a dát vařit s polívkou (nebo zvlášť a přidat). Takhle mi rybu sní i syn, který ryby jinak nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
17.11.17 21:22

Pomazanky ze sardinek, tunaka, testovinovy salat s tunakem. Uzena makrela mi nechutna, ale rybi salat a zavinac jo :mrgreen: Starsi deti skolniho veku si sem tam daji taky, male ne.

Detem davam rybi tuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
17.11.17 22:31

Doma ryby a ani pomazanky moc uz neresim, ze je maji nekolikrat tydne ve skolce (svaciny nebo obedy) a pres tyden uz nevarim.
My doma si koupime nekdy, kdyz jedeme do mesta v rybene tu makrelu nebo zavinace. To maji decka moc radi. Makrelu, kdyz je muj muz doma, ze mi se nechce hrat na prebiranou kosti, tak to dela on. Zavinace zas jim hlavne ja. Ale nejim tu cibuli a decka se o to skoro pobiji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8477
17.11.17 23:53

Holky, diky, beru si z toho hlavne toho tunaka :-)

Ja malemu samozrejme ryby k obedu take delam, vetsinou lososa, mam ho namrazeneho na male kousky, ale nechce se mi to resit 2× tydne, tak hledam alternativu.

Jinak uzenou makrelu mel zatim 2× a nemyslim si, ze by to bylo neco strasneho, kdyz to nema kazdy tyden, ale samozrejme to nechci brat jako beznou veceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí