Jaké tampony pro dceru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
17.4.21 10:19

Cením vás názor, ale opravdu mj 14 letá dcera nepřijde že by měla o takových věcech mít „plnou odpovědnost“

• Citovat
  • Upravit
53518
17.4.21 10:41
@Anonymní píše:
Cením vás názor, ale opravdu mj 14 letá dcera nepřijde že by měla o takových věcech mít „plnou odpovědnost“

Ve 14, pokud si byla schopná tampon zavést, se může rozhodnout a koupit si ten samý a zjistí, jestli jí nevadí každodenní použití. Dnešní vložky nejsou zdaleka tak prkenné a tlusté, jako v mých menstruačních začátcích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
17.4.21 10:42
@Anonymní píše:

A kdo? :lol: Je to její pipina, tak ať vyzkouší různé druhy a ty, které budou vyhovovat, ať používá - nebo co jiného chceš vymyslet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40418
17.4.21 10:44
@Anonymní píše:

A ona toto neřeší s kamarádkama?

Vždyt to by bylo nejlepší, probrat, co které z nich vyhovuje, stejně si to musí vyzkoušet, tady opravdu nic nevyřešíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.4.21 11:06

At uz se jedna o uchyla nebo ne :mrgreen: souhlasim s tim, ze ve 14ti bych to jako matka mela resit s ni sama. S kym jinym? Tampony a jejich spravne uzivani chce nejaky rozum, potuchu o vlastni anatomii a zkusenost. To holka ve 14 letech jeste nema. Vlozky - to je jina vec, ty at si resi sama a koupi si jake chce (s upozornenim ktery typ je na jakou menstruacni dobu nejvhodnejsi, aby se vyhnula flekum na zadku treba ve skole). V 17ti at uz to resi s kamaradkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.4.21 11:08
@free333 píše:
A ona toto neřeší s kamarádkama?Vždyt to by bylo nejlepší, probrat, co které z nich vyhovuje, stejně si to musí vyzkoušet, tady opravdu nic nevyřešíme.

Ve 14ti? Ja jsem ve 14ti dostala prvni menstruaci a 2 ze 3 mych kamaradek ji jeste nemely, a ta treti se o tom stydela mluvit. Dracic ve tride, ktere menstruovaly od 12ti nebo i 10ti (a se kterymi ty hormony tezce mlatily) bych se na tak intimni veci neptala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.4.21 11:11
@Anonymní píše:
Ach bože.. :pocitac: jen se ptám :roll: nevím proč bych měla být úchyl když se ptám na úplně běžnou věc.

Jo, jasně. Protože normální ženská neví za třicet let menstruace, jak fungujou tampony, když je potřebuje její dcera. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
17.4.21 11:16
@ganaze píše:
Ve 14ti? Ja jsem ve 14ti dostala prvni menstruaci a 2 ze 3 mych kamaradek ji jeste nemely, a ta treti se o tom stydela mluvit. Dracic ve tride, ktere menstruovaly od 12ti nebo i 10ti (a se kterymi ty hormony tezce mlatily) bych se na tak intimni veci neptala.

A ty jsi taky pěkný kvítko. Vždycky jsem si myslela, že mezi menstruaci a sex dávají rovnítko jen nadržení chlapi, ale zjevně i pro ženskou může být menstruující spolužačka „dračice“. :poblion:

Kamarádky dcera dostala menstruaci v devíti, v době, kdy to bylo vyloženě ještě dítě, hrála si se spolžačkama s panenkama, na psí nemocnici atd. A kolik slizkých keců slyšela, od lékařů, táborových vedoucích atd. Že už je „připravená“, „žena“, „že s ní mlátí hormony“, „že jí brzo porostou prsa“. :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40418
17.4.21 11:27
@ganaze píše:

To je zajímavé.

Já jsem to zase vůbec neřešila doma, maminka na tyhle věci nebyla, ale ve škole s kamarádkami to byl pomalu hlavní bod.

Některým děvčatům bylo i při MS špatně, běžně se půjčovaly vložky, řešilo se, kdo nebude při TV z tohoto důvodu cvičit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
17.4.21 11:28

Tampon je prostě tampon. Nevidím v nich rozdíl, kromě velikosti. Osobně kupuju ty nejlevnější no name značky. Nevím, co je na tom světaborného. Někdo tvrdí, že jsou škodlivé, bělené a nevím jaké. Pro mě je to kus vaty, kterej po chvíli letí do koše. A nevím, v čem bych měla dceru poučovat, buď zavést jde nebo nejde. Mě to ze začátku nešlo, potom jsem na to nějak přišla, ale s nikým jsem to neřešila. Taky je u nich návod a určitě budou nějaké i na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.4.21 11:28
@Bábrdl píše:
A ty jsi taky pěkný kvítko. Vždycky jsem si myslela, že mezi menstruaci a sex dávají rovnítko jen nadržení chlapi, ale zjevně i pro ženskou může být menstruující spolužačka „dračice“. :poblion:Kamarádky dcera dostala menstruaci v devíti, v době, kdy to bylo vyloženě ještě dítě, hrála si se spolžačkama s panenkama, na psí nemocnici atd. A kolik slizkých keců slyšela, od lékařů, táborových vedoucích atd. Že už je „připravená“, „žena“, „že s ní mlátí hormony“, „že jí brzo porostou prsa“. :poblion: :poblion: :poblion:

Ja nevidim na svem vyjadrovani nic odsouzenihodneho, natoz aby se ti delalo spatne od zaludku. Ty jsi ty konkretni holky, ktere jsem pojmenovala “dracice”, neznala, tak to tezko muzes posoudit. Precti si prosim muj prispevek poradne a zjistis, ze ja jsem VSECHNY menstruujici holky nepausalizovala, mluvila jsem o sobe, svoji tride a svych konkretnich spoluzackach. A ano, hormony s nimi mlatily. Zbytek tebou uvedenych (nechutnych) vyrazu nepouzivam. Dekuji ze mi nevkladas do ust neco, co jsem nenapsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
17.4.21 11:31
@free333 píše:
To je zajímavé.

Já jsem to zase vůbec neřešila doma, maminka na tyhle věci nebyla, ale ve škole s kamarádkami to byl pomalu hlavní bod.

Některým děvčatům bylo i při MS špatně, běžně se půjčovaly vložky, řešilo se, kdo nebude při TV z tohoto důvodu cvičit.

To ano, ale ja osobne jsem takovou spolupraci mezi holkami zazila pozdeji, tak v 15-16. Ne kdyz jeste pulka tu MS nema a nevi co s tim :nevim: Mozna jsem chytla nejaky rocnik, kdy holky dospivaly pozdeji :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37117
17.4.21 12:02

Vyběhlo na boku - tak jsem sem schválně kouknul - a nezklamaly. Místo věcného tu a tu značku a tenhle typ se zas rozvíjí tanečky okolo.
Jo a mohla napsat ve 12, nebo v 9. :think:
Nebo v devíti a jsem sám na dceru pomoc, pomoc (jestli je to trollení, tak se divím, že to trolla nenapadlo) - to bych to tu chtěl tedy vidět… ať se zeptá kámošek. :think:
P. S. a ne, já to nejsem ani nemám dva účty :mrgreen:

Příspěvek upraven 17.04.21 v 12:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2986
17.4.21 12:03

Upřímně řečeno, já tedy s tampony moc zkušeností nemám (sem tam použiji, ale není to pro mne nic příjemného). Sama netuším, co bych poradila své dceři, pokud by je chtěla začít používat. Pokud by se zeptala mě, těžko bych ji odradila od komunikace se mnou a posílala ji, ať si to zjistí od kamarádek, když to s nimi řešit nechce.
Takže bych dopadla asi podobně, zeptala se klidně tady na zkušenosti ostatních.
:nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Neilika
17.4.21 12:15
@Anonymní píše:

Za rok bude ze zakona moct soulozit, takze „odpovednost“ ohledne vyberu menstruacnich pomucek bych na ni klidne nechala.
Nejake zkusenosti s mini tamponama uz ma, to je v tomhle pripade vyhoda. Jinak, zkus ji doporucit ty OB s takovou zvlastni latkou navrchu, prijde mi, ze se lip vytahujou, mohly by pro ni byt setrnejsi.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Poradna gynekologa