Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My teda máme pokojíček jen vymalovaný, ale kdybych se rozhodovala pro tapetu, byla by to určitě buďto s dětským motivem nebo jednoduchým, nenápadným vzorem. A co bych po zkušenostech s klukama u tapety uvítala je to, aby byla OMYVATELNÁ.
Jinak tapeta v odkazu se mi líbí, ale ono těžko soudit podle obrázku, na stěně to jistě vypadá jinak. Hodila by se třeba do obýváku, ale do pokoje nevím. Každému se líbí něco jiného.
uuuf, no, mne sa tiez hlava zakrutila z tej tapety a to som ju videla len na obrazku ![]()
my nemame tapety, ale borduru, vid foto, je nalepovacia, drzi dobre a da sa odlepit a znova prilepit, co je super.
takto u nas vyzera zatial este nedozariadovana detska 
a dekoracie mame tieto, su kartonove, nie penove. 
Ahoj, tak já osobně tapety nesnáším, tím ale nechci odrazovat nebo něco hanit.Mám ráda štukované zdi a popř. pěknou barvu a dekorace do pokoje.Tím , že se Vám v pokoji dělalo špatně, bude asi těmi proužky, ale možná i barvou.Abych pravdu řekla, ani mě na tom kousku co vidím není veselo a mám divný pocit.Pokud fialovou a zrovna do pokoje pro děti,volila bych hodně světlou a co nejméně fialové.(obzvlášť té tmavé.Působí dost usedle, nevesele,nehodící se do pokoje pro malé děti.V té tapetě je moc tmavé fialové a ještě to jde do proužků, tím je člověku úzko z barvy a proužky způsobí jako by motání hlavy až závratě.Tuto tapetu bych tedy nedala.
Jinak dekorace do pokoje pro děti se mi líbí dřevěné.Třeba tyto:http://prodeticky.cz/…ene-dekorace
Stačí zadat "dřevěné dekorace do pokojů pro děti.Jsou krásný , pohádkový,ale asi trošku dražší.
No tu bych si nedala, nebo spíš jen na melé useky, výseče a pod.
musí to být dost opticky zápřeh ![]()
soldi- krásný pokojíček ![]()
Já bych taky nedávala tapetu na celou zeď.Ta pruhovaná je podle mě silný záhul pro oči-kór pro dětské.My máme zeď bílou a danou jen borduru a sem tam obrázek a malému se to líbí. ![]()
Ano, tapeta je trošku agresivnější.
Ale není špatná… Když už bych ji dávala, tak třeba jen jeden pruh na oživení místnosti. (Btw, do tak ostré fialové bych taky nešla, přijde mi to moc divoké, dítko z toho podle mě bude pěkně vydivočené…
)
Jinak já tapety moc nemusím a preferuji pastelové barvy. Malýmu jsme vymalovali na světlouncezeleno - pokoj je na jihozápad (takže tam odpoledne v létě praží slunko a je tam vedro, tak aby se ta místnost aspoň vizualně ochladila) a také je to uklidňující barva (dítko by v místnosti mělo být klidnější, než kdyby třeba bylo vymalováno na červeno).

(Fotka je nic moc, ale v té naší nudli to líp nejde.
Navíc je to proti oknu..
)
Trochu OT, koukám soldi jak jsi připravená.
A to já řeším, jestli začít druhému dítku lepit fotky (z UTZ) do deníčku, jestli to není moc brzo, abych něco nezakřikla. ![]()
Já si myslím, že různé věci působí na různé lidi jinak (a že se tu z té tapety motá všem hlava jenom proto, žes to napsala
). Takže na dítě může působit úplně jinak, než na vás a hlava se mu motat nemusí.
Myslím, že na kousku (opravdu malém) nemusí být špatná, ale spíš jako doplněk. Třeba jenom do půlky jedné zdi nebo někde sem tam pruh… Ale nemalovala bych to teda už na fialovo, osobně ji vidím třeba se světle žlutou… ![]()
Osobně bych volila jemnější vzorek, když už bych dávala tapetu - spíš bych radši vymalovala a pokud by se mi líbil tento vzor, ušila bych z podobné látky třeba polštářky nebo ji zakomponovala do kapsáře, látkové výplně nějakého košíku a tak.
Angua píše:
Ale nemalovala bych to teda už na fialovo, osobně ji vidím třeba se světle žlutou…
Výjimečně s tebou nesouhlasím.
Volila bych barvu, která už na té tapetě je a nepřidávala k tomu navíc ještě další.
Takže bílou, světle zelenou a nebo světle fialovou (ale asi ještě světlejší, než na té tapetě, aby to nebylo moc).
my máme v pokojíčku podobnou pruhovanou - tedy jen na jedné stěně a nic se mně ani mým dětem nemotá ![]()
Teď mě napadá, že novorozenci se bude asi tapeta líbit, protože jak vidí ještě prd a potřebují kontrasty, tak to bude pro něho asi zajímavé. Ale později spíš ne…
alla píše:
my máme v pokojíčku podobnou pruhovanou - tedy jen na jedné stěně a nic se mně ani mým dětem nemotá
Jé, to jsi ty s tím krásným pokojíčkem
Jsem ho chtěla nedávno najít a ukázat tchyni, když jsme se o něčem bavily a zaboha mi to nešlo
Si tě musím zapamatovat ![]()
alla píše:
my máme v pokojíčku podobnou pruhovanou - tedy jen na jedné stěně a nic se mně ani mým dětem nemotá
To je sice taky „divočina“
, ale výrazně jemnější. A moc se mi to líbí… ![]()
já vážně hlasuju pro pruhy, vypadá to nádherně a opticky to úžasně zvětšuje pokoj
tak kopírování se Vám dámy zachtělo ??
klidně hodím fotek víc.
Wiollo, no možný to je, že to vidím blbě
S tou další barvou mě to sice napadlo taky, ale myslím, že když by byla tapeta jenom doplněk, tak by to bylo hezké
Že by to tak projasnilo, protože fialová k tomu bude šílená (pro mě) a zelená zase studená
A 3 barvy se ještě dají ![]()
Přeji krásný den,
švagrová čekají na přelomu června/července první miminko. Bydlí v podkrovním bytě a zařizují dětský pokojík. Nedávno mi švagrová ukazovala jakou objednali tapetu do pokojíku. Byla jsem z ní nadšená, chtěla jí taky hned objednat. Ale chlapovi se moc nelíbila a měl z ní divný pocit, tak z toho nakonec sešlo. Dnes jsem ráda.
Minulý týden vytapetovali jednu stěnu. Tapeta vypadá takto
Nejdříve se rozčilovali, že se lepí špatně. Je totiž obyčejná a v obýváku mají takové ty drahé. A když už to nalepili, tak švagorovi se po zhruba 10min v pokoji začalo dělat špatně. My jsme tam byli hned druhý den na návštěvě a byli se kouknout do pokoje. Hned při vstupu se mi i mému muži zamotala hlava a udělalo se nám zle.
Tapetu mají na jedné stěně, na další mají namalovaný obrázek medvídka a ostatní stěny budou mít fialovou barvu. Když jsem ji řekla, že už je toho na MĚ moc, že si myslím, že ta tapeta není vhodná pro dítě, tak se na mě zlobí a jsem ta největší kráva.
Co si myslíte o téhle tapetě? Myslíte, že když se uděá dospělému člověku zle, že malé dítě, které tam bude hlavně to nebude vnímat?
Jinak my teď taky budeme zařizovat pokojík. Bydlíme v panelovém domě,stěny jsou křivé a tak by nám sem tapeta šla těžko. Rozhodli jsme se, že koupíme jen nějaké lepící dekorace (ne ty pěnové)… znáte je a máte s nima zkušenost? A jestli ještě můžu poprosit o nějaký odkaz na pěkné dekorace.
Děkuji