Jaké teď boty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4682
31.10.14 10:05

@maminka159 na Chodově koukni do Deichmannu, občas tam mají fajn kousky. Jinak ještě Humanic, ale tam nemívají velký výběr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.10.14 10:06

Certifikované musí být všechna obuv pro děti do věku tří let - tzv. povinná certifikace (hygienické atesty). Nepovinná, nadstandardní certifikace tzv. „Žirafa“ nebo „ITC Zlín“ má jen pár českých výrobců a minimum zahraničních. Takže Superfit, Fare, Ecco atd. jsou jen povinně certifikované (materiálově), stejně jako třeba české crocsy - Coqui, Adidasky, Nike atd.

Takže bych klidně koupila i adidasky na přechodnou dobu. Každý dítě má jinou nohu a důležité je, aby obuv byla měkká, hodně ohebná, dostatečná velká a i široká. Taky jsem kdysi podlehla módě jen kupovat Superfitky, ale už jsem prozřela. Dle německých studii docela velké procento dětí má obuv moc úzkou - při přeměřování se stélkou nestačí jen nadměrek, ale i na boku stélky by měl být prostor z obou stran.

Zakladatelko, nemusíš mít špatný pocit když koupíš ne nadstandardně certifikovanou botu pro své dítě. Důležitější než žirafa je najít obuv, která fakt padne noze dítěti a dovoluje mu „volnost“ ( prostě měkká a ohebná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4682
31.10.14 10:09

@Bunnies moje řeč :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
31.10.14 10:10

Koupila bych ještě celoročky, když je moc neunosí, na jaře je prodáš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
31.10.14 10:11

Proč by teď dítě nemohlo mít zimní botu? Já sama zimní nosím, couráme se při procházkách a mně je zima. Když jde jaro a na teploměru je +5, tak jaký dáváte, už celoročky? Já zimní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
31.10.14 10:13

@maminka159 Pokud nechceš teď utrácet, což chápu, když je na jaře nejspíš už neunosí, co na teď koupit nějaké slušné z druhé ruky? Já jsem normálně dost proti nošeným botám, ale na druhou stranu, pokud je teď vezme třeba jen pětkrát na procházku, nohu mu to určitě nezničí.
Asi bych to udělala tak a to zásadně nošené nekupuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 10:28

@Bunnies Sice to o té certifikaci chápu jen z části :mrgreen:, ale i tak mi to přijde rozumné, tedy ta myšlenka, že to občas maminky s tou certifikací moc žerou, často zbytečně opovrhují neprofláklými „značkami“, takže pak píšou moudra, jak by v životě nedaly dítěti na nohu botu z Lidlu. Přitom je třeba hodnotit každou botu individuálně, podle známých pravidel- pevný opatek, pružná podrážka, vhodný materiál, musí dítěti sedět,… A to říkám přesto, že kupuju i Superfitky, protože je fakt, že je pro nejmenší je to super bota, lehounká jako pírko, navíc oceňuji ty s gore- texovou membránou. Ale nebudu tvrdit, že jinou botu bych nekoupila. Jako u všeho „značkového“ zboží se připlácí za značku, takže automaticky neznamená, že levnější bota je špatná.

Pro zakladatelku- buď bych koupila zimní botu bez kožichu, jen třeba s flísem, nebo nějaké Adidasky, Nike apod., ve velkých sportech se dají sehnat v různých akcích v pohodě do 500,– (Hervis, Sportissimo apod.). Řeším podobnou situaci, taky mladší vyrůstá z kožené botky a nevím, jestli už mám jít pro zimní nebo vydržet. A jinak, když jsme na podzim kupovali celoročky u staršího syna, pokaždé je nosil i na jaře, na podzim jsme koupili větší nadměrek, aby byl na tlustou fusekli a na jaře mu s normální ponožkou byla akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.10.14 11:11

@Samamama

Povinná certifikace je daná zákonem. Testují se materiály- absorpce, desorpce vody, obsah kovů atd. Jen jsem to chtěla trošku objasnit, protože všude čtu jak maminky píšou, že dávají jen certifikovanou. Chápu, že mají namysli tu nadstandardně certifikovanou.

Já jsem trošku větší cíťa na botičky :lol: a zajímám se o to. S tím pevným opatkem to taky nemusí být povinně. Pokud roste nožička správně a nejsou tam ortopedické vady/odchylky, tak stačí měkký opatek, ale musí obuv mít rovnou podrážku a stélku. Strašně důležitá je ohebnost/měkkost podrážky a správná velikost a šířka obuvi. Pro mě jsou stále superfitky málo ohebné a těžší…Proti nim ale nic nemám, znám mnohem tvrdší boty ( i nadstandardně certifikované) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 11:22

@Bunnies To máš dobrý, že máš nastudováno. Já to právě s tou certifikací úplně nepochopila. Jakože ta povinná asi zajistí, aby všechny dětské boty byly vyrobené z nezávadných materiálů, ale třeba už nezajistí ortopedickou vhodnost? A to zaručí ta nadstandartní certifikace, nebo taky ne? Ale snad jsem pochopila dobře, že boty bez nadstandartní certifikace mohou být stejně kvalitní jako s ní? S tím pevným opatkem je to taková mantra, kterou všude slyším, ale upřímně taky si nejsem jistá, jestli to chápu dobře, protože mi přijde, že pevný opatek mají skoro všechny běžné dětské boty typu celoroček (když nepočítám nějaké holčičí balerínky nebo plátěné tenisky). Takže se snažím vždy hlavně zkoumat podrážku, jestli je ohebná (ne jen zlomitelná v jednom místě).

Superfitky mám ráda, ale nijak je neprotlačuji a neberu jako jediné vhodné, ale co jsem měla loni pro synka na zimu, když akorát začínal chodit, tak jsem byla hrozně spokojená, jak byly jako vánek, že je na té nožce ani nemohl cítit, což u začínajícího chodce je dost zásadní :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.10.14 11:44

@Samamama
Ano, povinná zaručuje nezávadnost materiálu a nepovinná by měla „zaručovat“ ortopedickou nezávadnost. Upřímně pro mě je „Žirafa“ jen klamání…Já beru jako opravdu nejdůležitější faktor co nejohebnější a nejměkčí obuv a spousta nadstandardně certifikované obuvi je tvrdá a noha v ní nemá volnost. Noha má spoustu svalů a nervových zakončení, stejně jako ruce. Vem si, že bys měla od narození pevnější rukavice, pak by ta komunikace mezi mozkem a rukama byla mnohem omezenější. Proto si nejsem tak jistá i tím pevným opatkem. Logicky, když budu stát pevně na rovině (rovná podrážka a stélka), tak mám postoj pevnější a stabilnější a kotníky ve větší rovině. Pokud bude obuv mít tvarovanou podrážku a anatomickou stélku, tak ta rovnováha již není tak stabilní…přenáším většinou váhu víc na prsty a kotníky nejsou tak stabilní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.10.14 11:50

@Samamama

Určitě ta nižší váha obuvi je taky nesmírně důležitá. Dcera má plochou nohu po manželovi a dostala ortopedickou vložku…Byl to boj, boleli ji nohy, žádná obuv ji neseděla…Zahodila jsem ortop. vložku, začala ji vyhánět ven na jaře v ponožkách běhat po trávě, doma běhá po plov, podlaze taky bos/s ponožkami a noha má nyní mnohem krásnější klenbu. Právě přes toto zjištění jsem pak zjišťovala dál informaci i obuvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 11:54

@Bunnies To je blbý, když člověk neví, na co se spolehnout. Jasně, že ideálně na vlastní rozum, ale zas člověka nenapadne spousta „drobností“, tak prostě ve věcech, kterým nerozumím, spoléhám na lidi, co tomu rozumí, proto bych očekávala, že pokud někdo označení Žirafka vymyslel, tak bude zaručené, že se takovým výběrem nedá sáhnout vedle. Když to zaručené není a není ani dané, že boty bez žirafky ty nejvyšší kvality taky nemohou splňovat, tak je celá ta značka jaksi k prdu. Holt se musí pořádně koukat. Děkuju za vysvětlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
31.10.14 12:00

@Samamama

Nejsem odborník…jen bohužel dnes je spoustu věcí business a je potřeba mít odstup a brát některé věci selským rozumem.

Není vůbec za co :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
31.10.14 12:05

@Bunnies nejsi odborník, ale máš zjevně nastudováno, tak jsem to zneužila :mrgreen:. Máš recht, že je to business, který zneužívá neznalých, že obzvlášť pro dítě chce každý jen to nejlepší a nejpohodlnější je spolehnout se na to, co někdo vydává za absolutní pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
31.10.14 12:22

@maminka159 tak jestli teď měl 24 tak si myslím, že by mu 25 mohla vydržet na jaro a spíš až na podzim kupovat nové. Ale nevím, třeba fakt prckovi noha poroste rychlostí blesku.

@Bunnies vážně? Nám ortoped řekl, že asi bude mít prcek trochu plošší nohy, ale že doma by měl právě chodit v bačkůrkách s tvarovanou stélkou-ne bos, tak já nevim co je pravda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková