Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím, jaké vitamíny/multivitamíny kupujete dětem (věk 10 let)? Dcera je náchylná k nachlazení, teď se jí zhoršila pleť i vlasy. Tak konkrétně vitamíny i na tyto problémy. Díky
@lucik2011 ovoce, zelenina a celkově pestrá strava.. na vlasy max zinek.. ale umělé vitamíny jsou dost na houby
@martina.se ano to je mi jasné, že pestrá strava je nejlepší, ale s jídlem máme problém od malička, takže ze stravy vitamíny moc nezíská
Já dávám jen C a D, ale přijde mi to nějak bez efektu. Když chodila ještě do školy vyzkoušeli jsme snad všechno možné a stejně byla každý měsíc marod. Teď ve škole je to trochu lepší. Mně pomáhaly tabletky s hlívou ústřičnou. Po covidu jsem se pořád plácala v nemocech, dělaji je i pro děti.
Taky C a D, rybí tuk. Plus u nás se jí hodně čerstvého ovoce a zeleniny. Teď nejvíc čerstvé hrozny. Že to máme svůj zdroj ve vinohradu tchána.
My jíme strašně málo ryb. Proto i ten rybí tuk v tabletách. Musím zaklepat někde. Mají tuhý kořínek. Chcípák tady u nás jen já. V září jsem zmokla při procházce se psem. To jsem tehdy lehla a teď po měsíci znovu. Ale děti jsou ok.
Holky, taky bych potrebovala poradit neco pro 8-mi letou a 5-ti letaka. Koupila jsem jim v drmax ty jejich zviratka a dino vitaminy a ani pres to, ze to je gumovej bonbon, jist to nechteji
nevim si s nima rady uz. Nejake pidi mini tabletky jsou?
C vitamin 1000 mg od Medpharmy.
Jak na ne neco leze, tak dva najednou. Dalsi dny uz jen jeden.
Decko, zinek.
@Ilonydes píše:
Holky, taky bych potrebovala poradit neco pro 8-mi letou a 5-ti letaka. Koupila jsem jim v drmax ty jejich zviratka a dino vitaminy a ani pres to, ze to je gumovej bonbon, jist to nechtejinevim si s nima rady uz. Nejake pidi mini tabletky jsou?
Ty lékárenské bonbóny jsou prý stejně k ničemu ![]()
@lucik2011 tak na pleť je zinek, vitamíny B.
Zařadila bych spíš potraviny jako ovesné vločky, domácí paštiky s jater ( to B), na zinek jsou bohaté dynove semínka.
Muses ji jako intenzivní kuru nasadit B komplex, ale sla bych cestou stravy. Zvlášť u dětí…
My třeba užíváme vápník, jelikož jsme se synem oba ABKM…
Výborné jsou tak domácí vývary…
V B**u mají multivitamínovy roztok, sladký, jí ho 2letak i 5lety.
@Ilonydes píše: 🤣 tak ja nevim, dle me ne, prece by se neprodavaly v lekarnach 🤷♀️
citace] @shadowbabe píše:
Ty lékárenské bonbóny jsou prý stejně k ničemu
U kazdeho multaku je potreba se podivat do slozeni, co to obsahuje a kolik. Plus jake tam jsou pridavne latky.
Treba ti Martanci (od kohosi jsme dostali) maji v jedne tablete mimo jine 40 mg cecka (uplny prd), 5 mg zinku (taky prd), 2,5 mikrogramu D3 (uplny prd), 120 mg echinacei a pak par dalsich vitaminu.