Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky a tatínci…
prosím vás o radu a zkušenosti, než se dostanu do nějakého specializovaného obchodu.
Jedeme s prckama k moři, kde budeme i na lodi nějakou dobu.
Děti mají 2 a půl roku a 8 měsíců, co jim nejlépe vzít do vody na plavání? Kruhy máme a vesty na loď určitě, jen se mi těžko shání něco pod 3 roky nebo pod 15 kg…starší má jen 12 kg.
A potom pro toho staršího nevím, zda stačí rukávky, nebo jeste něco?
Kvůli covidu jsem ani s jednim dítětem nechodila na takové to plavání s dětmi, na bazén se starším chodíme občas.
Děkuji za vaše rady a zkušenosti.
No osmimesicnimu nevim. Nas nic nemel, protoze mu nic nebylo, je to hubenour, ale byli jsme s nim vzdy jen na brehu. Na letosek jsme mu v Decathlonu kupovali takovy plovaci pas a k tomu jsou pridelane i rukavky.
Na mimina bývají takové ty kruhy s „kalhotkama“, teď nevím jak se tomu říká
že má prostě kruh kolem sebe a aby nepropadlio spodem je tam zarážka mezi nohama, že se mu ten kruh navleče jako kalhotky no
staršímu bych vzala asi vestu, ale záleží co plánujete, já na tak malé děti nepoužívám nic, protože s nima nechodím do hluboké vody a ve vodě je neopustím z ruky (pokud to není zrovna brouzdaliště, kde je vody po kotniky). Jinak že je něco od 15kg nevadí, pokud to sedí a nevypadne z toho
horší by bylo naopak, kdyby překročil ten váhový limit, to by ho pak nad vodou hůř drželo.
Edit: pro mimco sme měli něco takového: https://www.decathlon.cz/…_/R-p-184074?…
Obe moje deti mely od mala ve vode jen rukavky, ale ve vody byly vzdycky az od roka..jeste mame pasek, ten nechce ani jeden. Jinak vidam male deti ve vestach v kombinaci s rukavkama.
Pro děti se na plavání používá plavecký pás. Je to výborná věc. A případně ještě z pěnové hmoty kroužky na ruce.
U malých dětí většinou, co vidím, si berou rodiče na pláž nafukovací bazének, protože některé děti se vody bojí, je to pro ně studené a slané. Zvláště pokud děti na plavání nikam nechodily a nejsou na vodu zvyklé.
@Dendiss píše:
No osmimesicnimu nevim. Nas nic nemel, protoze mu nic nebylo, je to hubenour, ale byli jsme s nim vzdy jen na brehu. Na letosek jsme mu v Decathlonu kupovali takovy plovaci pas a k tomu jsou pridelane i rukavky.
Jo, to máme taky, ale má to velké…je hubeňour a má jen 12kg, a tam je váhový limit až od 15kg ![]()
@Ala.S.9 toho váhoveho limitu sa neboj. Minulý rok som to urobila rovnako. Nakoniec bolo dieťa (2 a štvrť roka) iba v rukavikoch. 8 mesačné v kruhu s tými nohavičkami. Staršie ešte plavecké okuliare, kvôli slanej vode a záchvatom ![]()