Jaké zvíře do bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Aquarius79
1.8.21 13:04
@Svetluska55 píše: … ale jsem si 100% jistá, že me poznava:)

Podle mopu?

• Citovat
  • Upravit
1736
1.8.21 13:14

@Lucie_Sx kocka není nikdy vděčná. To se říká ze bydlíš u své kocky. Kočce je panicek úplně jedno. :wink:Ale jsou to miláčci.

Ale určitě bych si pořídila kotě, ne odrostlou kocku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
1.8.21 13:17
@Aquarius79 píše:
Podle mopu?

Kdepak, když na ní mluvím přece, tak syci a schovává hlavu o trochu méně než u ostatních (jsem hlavní krmic) :)
Ne, želva není kontaktní zvíře, ale je zábava je pozorovat (jsou dost rychle, když chtějí), nevyžadují pozornost a ta naše je nalezenec, takže má u nás aspoň klidně dožití (dalších 30 let).

• Citovat
  • Upravit
4622
1.8.21 13:22

Dcera chtela kralika, ja se tomu dost branila. Nakonec jsem svolila. Jsem prekvapena, jak je to chytre a kontaktni zvire. Jak pes, nesmrdi a je s nim veselo. A to rikam ja, 100% pejskar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
1.8.21 13:33

Máme králíka, je potřeba počítat s tím, že žijí i 12let.
Pokud pojedete na dovolenou musí mít hlídání, potřebuje měnit vodu a dostatek sena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12577
1.8.21 13:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,
ziju s přítelem v menším bytě, a uvažujeme nad zvířetem :) Abych předešla veškerým otázkám, ano, máme na něj poměrně kvalitní čas, lásku a peníze investovat do potřeb. Ale otázka zní, jaké zvire je do menšího bytu nejvhodnější - je jasný, že velký pes to nebude a ani ten malý, protože ty nemám v lásce 😀 😀 Premyslela jsem nad kočkou, přítel nad kralikem, a ještě padla do úvahy želva nebo leguán 😀 Jenomže chci něco s čím se člověk pomazli, s kým si budu moct hrát a tak. Mate nějaké rady a názory? Kočička by se nám líbila, ale nevím jaká rasa do menšího bytu. Mnoho lidi z okolí má názor že to tu bude smrdet, už sem nevlezou a tak…

Dekuju moc!

Ps. Anonym z důvodu návštěvnosti blízkých, co by mě mohli zkritizovat 🙃

Morcatko, mazli se a rosetaci jsou i hezci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2683
1.8.21 13:56

Co morčata? Mazlit se s nimi dá a jsou nenáročná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
1.8.21 15:00

Mame kočku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8441
1.8.21 15:18

S kočkou se nejlíp pomazlis. Víkend zvládne bez hlídání sama doma. Pokud budeš každý den čistit záchod, tak nic nesmrdí. Chlupy se dají omezit výběrem kočky. Já bych králíka nechtěla, okusují kabely a vlastně okusují všechno, a hodně jich je nekontaktnich. My máme kočku a jsme moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
1.8.21 15:45
@luckaa85 píše:
@Lucie_Sx kocka není nikdy vděčná. To se říká ze bydlíš u své kocky. Kočce je panicek úplně jedno. :wink:Ale jsou to miláčci.Ale určitě bych si pořídila kotě, ne odrostlou kocku.

Ja myslim, ze je.
Pokud clovek mazli kocku, ktera to ma rada, a da ji domov, bude spokojena.
Jsou kocky, kterym panicek neni jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
1.8.21 17:54

My máme rybičky - absolutně bezúdržbová zvířátka oproti kočce/psovi,
pak máme hada - ten už je přeci jen složitější ohledně manipulce, vnitřního prostředí v terárku a krmení.
Dále je želvička - ta je na úrovni hada, taky už to chce nějakou zkušenost, hlídat vnitřní prostředí v terárku, aby tam nebylo moc zima/horko/vlhko. Ale na žrádlo je super - stačí ji ze zahrádky jetelíček, jitrocel a je spokojená
Pak máme potkana - to je takové už zvířátko na mazlení, hodně potřebuje kontakt jinak trpí.
Nově máme pagekona - ten už je složitější na chov
A kočku - vybrali jsme si Bengálku a naprostá pecka - mazlivá, společenská, kontaktní ukecaná kecka :mrgreen: chce to ale mít a ní hodně trpělivosti.

Bydlíme ve 3+1, ani jedno zvíře nesmrdí, ale to jen tím, že denno denně kočku a potkana čistím. Do kočky bych šla, kdybych veděla, že se ji můžu 100% věnovat a že mi to má pracovní doba dovolí. Protože kočky tu společnost chtějí.
Pokud jste ještě ani jeden neměl zkušenost se zvířetem, šla bych zatím do něčeho menšího morče/potkan/případně ten králíček (ale ten mi příjde, že smrdí víc jak potkan)

• Citovat
  • Upravit
4640
1.8.21 19:54

Za mne nejlepší zvíře je potkan, dva stejného pohlaví, je zábava sledovat, jak si hrají a spí spolu v jednom klubíčku. :lol: Zároveň si potkan umí přijít pro podrbání, usnout na klíně, naučí se přijít na jméno. Hlavně skoro nevydává žádné zvuky, to se s morčetem nedá vůbec srovnat. 8) Výhoda i nevýhoda je, že se dožívají tak dvou, tří let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
1.8.21 20:07

Doporučuji kočku/kocoura. Měli jsme kočku, teď máme dva kocoury, rasa „běžná kočka“ - první byla z útulku, druhá přes inzerát od lidí s domkem, kteří měli koťata.

Kočky podle mě (na rozdíl od jiných zvířat - psů, králíků, morčat a tak) nejsou vůbec cítit nepříjemně - a to jsem na pachy hodně háklivá. Naopak mi přijde, že jsou naši kocouři dost „vyvonění“ :-) Jediné, co je cítit, je nevyčištěný záchod - my čistíme 2× denně a není problém žádný (čištěním myslím vybráním hrudek steliva a případného bobku). Jo a tedy stelivo je důležité - žádný levný kočkolit, ale kvalitní (ale pozor ničím nenavoněné) stelivo, co dobře hrudkuje.

A rozhodně bych si pořídila kotě, aby vás bralo jako rodinu od malička a naučili jste si ho případně, co případně nemá dělat (u nás třeba nelézt na stůl a kuchyňskou linku nebo nechodit do ložnice).

Co se týče chlupů, tyhle „klasické“ kočky nijak hrozně nechlupatí, a když je občas vyčešeš, dost si to užijou a chlupů je po bytě míň. Každopádně takový ten lepící váleček je potřeba mít, stejně jako dobrý vysavač. A doporučuju dávat od malička jen granule (samozřejmě kvalitní) - kočka je celodenní „uzobávač“, takže pokud jí budeš dávat konzervu, buď jí musíš dávat několikrát denně míň, nebo jí dáš víc a zůstane to tam smrdět (a pak to stejně ani jíst nechce okoralé). Navíc jsou granule praktické - nešpiní se od toho miska, takže to nemusíš pořád umývat, a když jedeš třeba na víkend pryč (nebo i na delší dovolenou, kdy musí chodit krmit, napájet a čistit wc někdo jiný - stačí chodit ob den, protože se jim prostě nasype granulí víc).

Lepší než jedna kočka/kocour jsou podle mě dva kusy - zabaví se spolu přes den a nebudou páchat po bytě tolik). A určitě bych je pořídila naráz, aby na sebe byli zvyklí od malička - ideálně sourozenci. Ke starší kočce kotě někdy znamená problém pak.

A hned jim pořídit škrabadlo min. jedno (ideálně takový ten „strom“ někam k oknu, na které dát ideálně zvenku krmítko pro ptáky - to je zabaví zaručeně :-)

A určitě kastrovat - kvůli zdraví, zápachu a taky aby se neprali, když budou dva.

A každé kočce minimálně jeden záchod. A to je asi všechno :-))))

Vlastně ještě - hrát si s nima, mazlit je a průběžně jim pořizovat nějaké hračky (je jedno jestli drahé z obchodu, nebo homemade - koule z papíru nebo víčko od petky jsou hity u nás i po deseti letech :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
1.8.21 20:23
@emimi_zuzka píše:
Doporučuji kočku/kocoura. Měli jsme kočku, teď máme dva kocoury, rasa „běžná kočka“ - první byla z útulku, druhá přes inzerát od lidí s domkem, kteří měli koťata.

Kočky podle mě (na rozdíl od jiných zvířat - psů, králíků, morčat a tak) nejsou vůbec cítit nepříjemně - a to jsem na pachy hodně háklivá. Naopak mi přijde, že jsou naši kocouři dost „vyvonění“ :-) Jediné, co je cítit, je nevyčištěný záchod - my čistíme 2× denně a není problém žádný (čištěním myslím vybráním hrudek steliva a případného bobku). Jo a tedy stelivo je důležité - žádný levný kočkolit, ale kvalitní (ale pozor ničím nenavoněné) stelivo, co dobře hrudkuje.

A rozhodně bych si pořídila kotě, aby vás bralo jako rodinu od malička a naučili jste si ho případně, co případně nemá dělat (u nás třeba nelézt na stůl a kuchyňskou linku nebo nechodit do ložnice).

Co se týče chlupů, tyhle „klasické“ kočky nijak hrozně nechlupatí, a když je občas vyčešeš, dost si to užijou a chlupů je po bytě míň. Každopádně takový ten lepící váleček je potřeba mít, stejně jako dobrý vysavač. A doporučuju dávat od malička jen granule (samozřejmě kvalitní) - kočka je celodenní „uzobávač“, takže pokud jí budeš dávat konzervu, buď jí musíš dávat několikrát denně míň, nebo jí dáš víc a zůstane to tam smrdět (a pak to stejně ani jíst nechce okoralé). Navíc jsou granule praktické - nešpiní se od toho miska, takže to nemusíš pořád umývat, a když jedeš třeba na víkend pryč (nebo i na delší dovolenou, kdy musí chodit krmit, napájet a čistit wc někdo jiný - stačí chodit ob den, protože se jim prostě nasype granulí víc).

Lepší než jedna kočka/kocour jsou podle mě dva kusy - zabaví se spolu přes den a nebudou páchat po bytě tolik). A určitě bych je pořídila naráz, aby na sebe byli zvyklí od malička - ideálně sourozenci. Ke starší kočce kotě někdy znamená problém pak.

A hned jim pořídit škrabadlo min. jedno (ideálně takový ten „strom“ někam k oknu, na které dát ideálně zvenku krmítko pro ptáky - to je zabaví zaručeně :-)

A určitě kastrovat - kvůli zdraví, zápachu a taky aby se neprali, když budou dva.

A každé kočce minimálně jeden záchod. A to je asi všechno :-))))

Vlastně ještě - hrát si s nima, mazlit je a průběžně jim pořizovat nějaké hračky (je jedno jestli drahé z obchodu, nebo homemade - koule z papíru nebo víčko od petky jsou hity u nás i po deseti letech :-)

Celkově souhlasím, až na dvě věci. My máme doma obyčejného mourka z útulku a pak křížeňkyni britky a obyč vesnického kocoura, a ačkoliv jsou to úžasné kočky, chlupů je z nich požehnaně. Musím denně vysávat. A pak taky dáváme kvalitní granule, ale jednou denně, večer, dáváme i kapsičku nebo menší konzervu. Kočky často trpí na ledviny, takže jim vlhké krmivo prospívá. Máme sice i fontánku, ale kočky zkrátka nejsou přebornice v pití. Také 2-3× týdně dostávají přemražené syrové maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
1.8.21 22:50

@Roxy ivka no řekla bych, že ty naše i jen na granulích (pro sterilizované kočky) prospívají velmi dobře :-) občas teda dostanou tuňáka, ale to je všechno :-) A s těma chlupama asi máme štěstí, navíc se nejvíc válejí na svých oblíbených místech - ale že mají zachlupené svoje deky, svůj polštář nebo šplhadlo, teda nepočítám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný