Jakého dodavatele elektriky

378
23.9.10 11:59

jakého dodavatele elektriky

Ahojky všem, ráda bych se Vás zeptala, od koho odebíráte elektřinu a jak jste s nimi spokojení? My jsme u ČEZ a já tedy spokojená nejsem, vůbec se mi nelíbí, že elektřina opět od nového roku zdraží a to o 18%, to je síla, kam až ti vydřiduši chtějí jít? V současné době máme spotřebu cca 2,8 MWH/rok a počítám, že celkově budem platit něco kolem 14000,–Kč. Nevíte o někom, kdo je levnější a solidní? Ještě mám jeden dotázek, bydlíme v paneláku a všechnu elektřinu máme ve vysokém tarifu, nevíte, jestli je možné, abysme jeli na vysoký i nízký tarif? Moc děkuji za všechny info, pěkný den. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
349
23.9.10 12:04

Tady je šikovná kalkulačka http://www.cenyenergie.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.9.10 12:14
lusinda99 píše:
Tady je šikovná kalkulačka http://www.cenyenergie.cz/

Tak dle této kalkulačky je pro nás ČEZ nejlevnější!! To jsem nečekala, domnívala jsem se, že ostatní chtějí nalákat nízkými cenami …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.9.10 12:15

Jj taky jsem ve zprávách slyšela, že lidi přechází od gigantů k menším firmám, ale dle té kalkulačky mi vychází ten ČEZ na naši spotřebu pořád nejlevněji 8-o :think: Nemaj oni ty stránky nějak ve své režii??? :lol:
Vetší zloději jsou snad už jen Pražská energetika :cert: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
23.9.10 12:48

Ahoj, tak my máme Centropol. Platím 12tisíc ročně, počítám, že se mi to zvedne na 15tísíc. Je to vlastně menší firma pod ČEZem, no hlavně když bude mít ředitel ČEZu na svůj už tak nizoučkej plat, že? Aby vůbec vyžil! Co se dá holt dělat, když se bez elektriky neobejdeme. No co si myslím, tak je blbost, abyste jeli jen na vysokej tarif, pokud jste pod ČEZem. Každej má nárok na 8 hodin nočního proudu. My máme 2 hodiny v týdnu přes den a 6 hodin v noci a 3 hodiny přes den o víkend a 5 v noci. Ale moc se v tom nevyznam, tak nevim, to bys poznala na hodinách jestli tam skáčou 2 tarify.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
23.9.10 12:49

Ahoj taky se přidám, do kalkulačky jsem zatím údaje nezadávala, ale nechala jsem se zvyklat na Bohemia Energy od kterých mám nyní elektřinu i plyn a tolik problému co jsem s nima řešila :cert: Škoda mluvit. Už bych k nim znovu nešla! Držím palečky při rozhodování :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
23.9.10 12:56

tak my jsme zrovna nedávno vyřizovali přechod od PRE k ČEZ. podle kalkulačky nás vychází nejlevněji. a myslím, že jsme měli nějakou jinou kalkulačku, která byla dostupná ze stránek českého regulačního úřadu. takže předpokládám, že to ČEZ pod palcem nemá ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.10 13:03

kmacek - né, že bych se ČEZu zastávala, to ne, ale tentokrát za zdražení 18% nemůže opravdu ČEZ, ale stát, který takto nastavil a povolil výstavbu fotovoltaických a větrných elektráren, takže stížnosti můžete posílat tak akorát na stát a né na ČEZ, ti za to opravdu nemohou, jj jak jsem si to ve volbách zvolili tak to máme.....

• Citovat
  • Upravit
11502
23.9.10 13:08

ježiš dejte pokoj s těma volbama, stejně by to vyhráli ODS i kdyby byla na prvnim místě Dělnická strana! Já tyhle parchanty nevolila, takže by bylo celkem fér, kdyby neházeli všichni všechny do jednoho pytle!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
23.9.10 13:23

A to má každý nárok na dva tarify?To jsem nevěděla?

• Citovat
  • Upravit
23847
23.9.10 13:32
Hodaka píše:

No přítel tvrdí, že když nemáme spotřebič na noční proud, tak že prostě nárok nemáme. (topíme na plyn) Nekecá on náhodou? Mně by se to taky líbilo, bych třeba na noční proud prala v pračce 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.9.10 13:32
Pettulle píše:
Ahoj, tak my máme Centropol. Platím 12tisíc ročně, počítám, že se mi to zvedne na 15tísíc. Je to vlastně menší firma pod ČEZem, no hlavně když bude mít ředitel ČEZu na svůj už tak nizoučkej plat, že? Aby vůbec vyžil! Co se dá holt dělat, když se bez elektriky neobejdeme. No co si myslím, tak je blbost, abyste jeli jen na vysokej tarif, pokud jste pod ČEZem. Každej má nárok na 8 hodin nočního proudu. My máme 2 hodiny v týdnu přes den a 6 hodin v noci a 3 hodiny přes den o víkend a 5 v noci. Ale moc se v tom nevyznam, tak nevim, to bys poznala na hodinách jestli tam skáčou 2 tarify.

Tak my máme na měřáku pouze 1 číslo, kam se přičítají KWH, takže se obávám, že my budem cálovat pěkně vše ve vysokém tarifu. No napsala jsem dotaz na ČEZ, tak uvidíme, jestli mi odpoví …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
23.9.10 13:35
Gina108 píše:
Hodaka píše:
No přítel tvrdí, že když nemáme spotřebič na noční proud, tak že prostě nárok nemáme. (topíme na plyn) Nekecá on náhodou? Mně by se to taky líbilo, bych třeba na noční proud prala v pračce 8-)

Co je to spotřebič na noční proud? Vždyť třeba lednice běží taky 24 hodin denně. Naši mají ty samé spotřebiče jako my a mají vysoký i nízký tarif,bydlí tedy v baráčku (my v paneláku) navíc mají pravda bojler, tak jestli to je díky němu ?? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
23.9.10 13:56

Tady jsem nasla neco ohledne toho „nocniho proudu“. http://www.nazeleno.cz/…minkami.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
23.9.10 14:19

Teď mi manžel řekl,že by jsme musely buď mít bojler nebo třeba kamna,ach jo.....už jsem se viděla jak peru v noci a šetřím :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat