Hypotéka a mateřská

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6
27.8.10 13:26

Hypotéka a mateřská

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik dělají přispěvky při mateřské, kdy je uveden otec dítěte, ale ž :think: ijete odděleně a máte společně hypotéku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
27.8.10 13:33

úplně stejně jako kdybyste žili spolu a hypošku neměli :wink: Tedy tím myslím přímo výši mateřské. Jestli myslíš nějaké dávky hmotné nouze, to nevím jestli máš nárok, když bys brala mateřskou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
27.8.10 13:34

Tipla bych že nic, protože pokud nebudete mít svěření dítěte do péče, tak jste rodina a budou se na všechno brát i jeho příjmy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.8.10 13:37
j.a.n.i1 píše:
Tipla bych že nic, protože pokud nebudete mít svěření dítěte do péče, tak jste rodina a budou se na všechno brát i jeho příjmy.

Tam je tuším podmínka společné domácnosti, takže teoreticky, pokud má jiné bydliště by se jeho příjmy do úvahy brát nemusely, ale pokud zakladatelka třeba bydlí u rodičů, počítají se i příjmy rodičů. Jenže problém je, že na všechno se berou „násobky životního minima“ a pokud máš mateřskou větší než 10 tis, nesáhneš si snad ani na přídavek na dítě. Já, když mám dvouletou rodičovskou (11400) tak mám smolíčka pacholíčka, i kdybych byla s prckem sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101464
27.8.10 13:42

No, mám pocit, že aby nebrali příjmy otce, tak musí být vyřešené alimenty… protože to je taky příjem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.8.10 13:49

Přímo mateřská se počítá z průměrného platu (detailně by ti to sdělila asi nějaká zdejší účetní anebo ekonomka). Rodičovská je prostě pevná, pdole toho, jakou si zvolíš variantu.

Myslím si správně, že žijete odděleně např. u svých rodičů a stavíte - proto ta hypotéka???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.8.10 13:50
j.a.n.i1 píše:
No, mám pocit, že aby nebrali příjmy otce, tak musí být vyřešené alimenty… protože to je taky příjem.

Jj, to máš pravdu, je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.8.10 13:56

Upřímně, plánujeme dítě, máme byt na hypotéku a nevíme jak to udělat, aby jsme měli na dítě nějaké příspěvky a já bych figurovala jako matka samoživitelka. Oba máme zatím trvalé bydliště u rodičů. Jde nám o to, jestli k těm 11.400 / 2 roky dostaneme ještě něco. Má to význam, nebo se máme rovnou vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
27.8.10 14:23

ikdyž budete mít oba jiné trvalé bydliště, nedostaneš podle mě nic, bylo to tak dřív a znala jsem spoustu maminek, co měli přítele, který s nimi třeba i bydlel, ale měl jiné trvalé bydliště a dostávali peníze navíc jako samoživitelky, dneska už se stát obírat nenechá a ví, že takových párů co mají dítě a nejsou vzití je třeba 70% a jiné trvalé bydliště tomu nenapomůže. Fakt nevím nechci radit, ale podle mě je tam malá šance… třeba Ti nějaká zkušená maminka poradí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
27.8.10 14:26
Leku píše:
Upřímně, plánujeme dítě, máme byt na hypotéku a nevíme jak to udělat, aby jsme měli na dítě nějaké příspěvky a já bych figurovala jako matka samoživitelka. Oba máme zatím trvalé bydliště u rodičů. Jde nám o to, jestli k těm 11.400 / 2 roky dostaneme ještě něco. Má to význam, nebo se máme rovnou vzít?
švagrová to tak má a nemá na nic nárok. Nejsou svoji a její přítel má trvalé bydliště u babičky kde bydlel a říkala, že nemá nárok na to, aby byla samoživitelka, ale nevím přesně proč já se jí neptala, jen vím, že to říkala …
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
27.8.10 14:29

omluva za písmo, mám na ruce mimi

a navíc ono se to mění z roku na rok, takže takhle plánovat je celkem až zbytečné. výhodné bylo třeba pro někoho společné zdanění manželů, než to zrušili. co víš, co bude až budeš těhotná - sebrali porodný, ale zvýšili mateřskou - a s otcem to nemá co dělat, at bydlí kde chce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.8.10 14:46
Leku píše:
Upřímně, plánujeme dítě, máme byt na hypotéku a nevíme jak to udělat, aby jsme měli na dítě nějaké příspěvky a já bych figurovala jako matka samoživitelka. Oba máme zatím trvalé bydliště u rodičů. Jde nám o to, jestli k těm 11.400 / 2 roky dostaneme ještě něco. Má to význam, nebo se máme rovnou vzít?

Takhle to máme taky, ubezpečuji tě, že navíc nic nedostaneš. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.8.10 15:03

Takže to rovnou můžeme vzít přes svatbu a nic se nezmění? Tak to potěš, to netuším, kdy na to mimčo budeme mít :-( Z mateřské 100% nemůžeme vyžít :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.8.10 15:07

Jo vy to mimčo ještě nemáte a ani nečekáte. A přítel nepracuje? Myslím, že dneska byste coby manželé mohli i dostat nějaké peníze vrácené na daních (manžel by dostal, pokud ty bys byla na rodičáku a neměla jiný příjem, tuším, že to je max 24 tis za rok dle toho kolik platí daně)ale to se taky může změnit v průběhu let, tyhle odpočty. Njn, chce to dobře propočítat, když máte hypošku, abyste to vše utáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
27.8.10 15:12

Ano, zatím plánujeme, tedy mysleli jsme, že je rozhodnuto, ale jak vidím, musíme to hodně hodně propočítat. Zatím jsem z toho :-o Moc děkuji všem za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat