Jakej gril?

144
15.6.14 21:28

Jakej gril?

Popravdě máme gril tak z roku 123 ale ještě griluje a jinak tchýně má ještě jeden ale tak sem nahodila téma, že by sme koupili nějákej novej a větší nespěchá to. Jenže nevím ani základ jestli na plyn, elektriku nebo dřevo. Co máte doma vím a na čem vám víc chutná udělaný jídlo - pokud máte možnost srovnání.
Dík všem za rady a pomoc. Třeba něco letos vyberu úplně to nehoří a zas tak často negrilujem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6078
15.6.14 21:31

@josinkaa osobně preferuju elektrický. http://grily.heureka.cz/…l-gc-305012/

Máme ho a je super. Celá ryba 18 minut, steak cca 8 minut. Super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
15.6.14 21:34

Za mě klasika Weber na dřevěnné uhlí. Máme ho už roky a byly to roky spokojených grilovacích žranic. :jazyk:
Srovnání s elektrikou i plynem mám a za sebe říkám, že dřevu se nic nevyrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
15.6.14 21:34

Střídavě drilujeme na uhlí a na elektrickým, je fakt, že od elektrickýho nesmrdíš kouřem, ale zase ohen má svuj puvab :) hodně si chválí plynový nebo ten kamenný, mě osobně by se líbil postavený krb :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
15.6.14 21:37

My grilujeme na zulovem kameni, cely gril je ale delany doma. Nevim, jestli se to da nekde koupit, ale musim rict, ze to je super. Maso je stavnate a fakt chutne. Jedine minus je, ze to je na drevo a deska musi byt hodne rozpalena, nez tam maso das. Takze tak pul hodky zhavis a pak teprve grilujes. Tak nevim, jestli jsem ti pomohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
15.6.14 21:44

@Anys29 Máme totéž, srovnání s jinými grily nemám, ale maso je opravdu dobrý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
15.6.14 22:16

Máme elektrický - jednak na chalupě dělám maso zásadně na grilu, takže většinou griluji min.3× za víkend a navíc nečadíme sousedům do oken - bohužel je to polohou a jen velmi vyjímečně jde kouř prostě jen nahoru.
První gril jsme měli s topnou spirálou a mžížkou, nyní mám teflovonou desku - u ní je výhoda, že menší kousky nepropadávají dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
15.6.14 22:36

Za me Weber na uhli… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5822
15.6.14 22:37

Tak my grilujeme na terase a máme el. s lávovým kamenem a jsem naprosto spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1782
15.6.14 22:57

My weber :) plynovej i na uhli… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
15.6.14 23:02

Taky kámen a spokojenos, maso není černé od ohně a zustává šťavnaté, jde opéct i vejca, zelenina a pod… Kamen ti uřežou v kamenictví, rám na kamen někdo svaří, kdyžtak dodám foto našeho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4648
16.6.14 07:14

Omlouvám se zakladatelce, vetřu se s dotazem.
@Efsheny kámen máte prosím jaký? Žulu? A nechali jste si ho řezat v kamenictví kde se dělají náhrobky a tak? Děkuji

Jinak jsme právě dostavěli posezení na zahradě s vestvěným grilem a máme půlku rošt a půlku právě budeme mít kámen. Topíme dřevěným uhlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
16.6.14 09:09

@Kacka2 Žula je jedna možnost, je většinou z domácich zdrojů, tudíž levnější, ale často praská. Dražší varianta je lávový kámen z pravé lávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999
16.6.14 10:56
@Kacka2 píše:
Omlouvám se zakladatelce, vetřu se s dotazem.
@Efsheny kámen máte prosím jaký? Žulu? A nechali jste si ho řezat v kamenictví kde se dělají náhrobky a tak? DěkujiJinak jsme právě dostavěli posezení na zahradě s vestvěným grilem a máme půlku rošt a půlku právě budeme mít kámen. Topíme dřevěným uhlím.

ano kámen je asi žula z kamenictví (na náhrobky) :) chtěla jsem si tam nechat napsat odpočívej v pokoji abych to měla nagrilovaný na mase :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný