Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Sexuální abstinenci.. HA určitě ne, tak jedině nakoupit kondomy možná ještě v kombinaci s Pharmatexem.
Já měla od 15 let předepsaný Regulon. Není moc drahý a krásně sedl. Jsem mu věrná již dvacet let s přestávkou, kdy jsem chtěla děti
![]()
@Anonymní píše:
Ahojky, jakou byste doporučili antikoncepci pro 15 letou holku? Všem děkuji za rady.
Tak to snad nejlépe poradí gynekolog, ne? Já jsem brala od 16ti Pramino a od 19ti Jeadinne.
Proc abstinenci proboha? Co je na sexu špatného?
Hormony bych nedoporucovala, nejlepe kondom a pharmatex trebas kombinace
@Jahru píše:
Ideálně sexuální abstinenci. Ale to asi neklapne, co?
Ale nebuďte prudérní…sex je normální v 15 letech
vždycky byl a vždycky bude.
@kruel píše:
Ale nebuďte prudérní…sex je normální v 15 letechvždycky byl a vždycky bude.
Já si naopak myslím, že holce nic neuteče, když pár let počká. Ale každý na to má jiný názor. Tvůj ti rozhodně neberu.
Já bych rozhodně na kondom a Pharmatex nespoléhala. Obojí je příliš náchylné na chybu v použití.
Až moje dcera vyroste, budu klidná, pokud tam ideálně nebude žádné vajíčko k dispozici…
Nejlip kondomy, HA at posoudi gynekolog kdyz uz. 15 je v Cesku legalni vek, slecna nedela nic spatneho a pokud prisla za mamkou s tim, ze by chtela antikoncepci, tak bych si vazila toho, ze je takhle sdilna🫶 Rada sexualni abstinence povede akorat k tomu, ze uz se dcera priste nesveri a s ochranou to dopadne buh vi jak
@kruel píše:
Ale nebuďte prudérní…sex je normální v 15 letechvždycky byl a vždycky bude.
U sociálně a intelektuálně slabších ano.
@Jahru píše:
Já si naopak myslím, že holce nic neuteče, když pár let počká. Ale každý na to má jiný názor. Tvůj ti rozhodně neberu.
Pár let?
Kolik let myslíš?
Pochybuju, že bude chtít slečna abstinovat. Vhodnou antikoncepci jí předepíše lékař + používat kondom.
Žádnou. Včasné zaškolení zvyšuje riziko otěhotnění v nevhodné době, třeba během středoškolské studia.
Ahojky, jakou byste doporučili antikoncepci pro 15 letou holku? Všem děkuji za rady.