Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte, chtěla bych se s vámi poradit. ![]()
Bohužel jsem si zapomněla vzít v sobotu antikoncepci a ještě do toho večer jsem měla sex s přítelem😏 hned ráno 9-10 hodin jsem si vzpomněla, tak jsem si dala 2 prášky najednou.. za tu sobotu a rovnou i neděli…
Na miminko je ještě čas.. myslíte že bych mohla otěhotnět? Děkuji za všechny odpovědi.
@Lucka Vatakova No, nepises, ve kterém tydnu brani to bylo, ani jaky typ beres. Ale obecna odpoved je, ze pribalovy letak v te krabicce neni proto, aby prasky nerachtaly, ale aby sis ho ptecetla, zejména co a jak pri vynechani.
@Lucka Vatakova píše:
Ahojte, chtěla bych se s vámi poradit.Bohužel jsem si zapomněla vzít v sobotu antikoncepci a ještě do toho večer jsem měla sex s přítelem😏 hned ráno 9-10 hodin jsem si vzpomněla, tak jsem si dala 2 prášky najednou.. za tu sobotu a rovnou i neděli…
Na miminko je ještě čas.. myslíte že bych mohla otěhotnět? Děkuji za všechny odpovědi.
Co bereš za HA a v jakém týdnu užívání to bylo? Většinou je největší riziko v tom prvním. Postupuj dle příbalového letáku.
@JancaS84 brala jsem dvakrát po sobě antikoncepci bez pauzy a pak měla sedmidenní pauzu a od středy jsem začala zase brát antikoncepci a v sobotu se to stalo a hned v neděli ráno jsem si dala dva prášky najednou.. takže to bylo v prvním týdnu
..
A beru antikoncepci Sunya
Přibalový leták jsem si už četla na netu
Postup je stejný jaký jsem udělala já ( ze jsem si vzala druhy den dva prášky najednou.
@Lucka Vatakova No a pak tam ještě píšou, že otěhotnět můžeš a že máš (teď nevím jak dlouho) používat ještě jinou ochranu.
Předpokládám, že když umíš psát tak umíš číst. tak si přečti ten mega velký leták co je v té krabičce. A pak budeš mít hned odpověď na vše
@Švédka87 píše:
Jednou se nic nestane. Nikdy neber dvě tablety najednou.
Co ji to radis za pitomosti?
Ne, otěhotnět takto je velice nepravděpodobné, téměř vyloučené. Ochrana se sice snižuje, pokud je zapomenutá pilulka užita po delší době, než je 24 hodin, ale ne nijak zásadně, můžeš stále mít nechráněný styk (šance na otěhotnění je méně než 10 %). Normálně si vezmi 2 naráz. ![]()
@j.a.n.i1 proč pitomosti? Tak ať si poradi sama jako plno jiných. Prostě pokud se zapomene jakýkoliv lék, nemá se brát zdvojeny.
@Švédka87 píše:
@j.a.n.i1 proč pitomosti? Tak ať si poradi sama jako plno jiných. Prostě pokud se zapomene jakýkoliv lék, nemá se brát zdvojeny.
Doporučuji si nejdříve přečíst přívalový leták - tam se dočtete, že to jde. Viz například: “Jakmile si opoždění uvědomíte, měla byste si vzít poslední vynechanou tabletu, což může znamenat, že užijete dvě tablety v jeden den. Poté pokračujte v užívání tablet v obvyklou dobu.”
@izabe já příbalový letáky raději nečtu. Když jsem před lety zapomněla, vyhodila jsem. Nakonec je její věc jak to udělá.
@Švédka87 píše:
@izabe já příbalový letáky raději nečtu. Když jsem před lety zapomněla, vyhodila jsem. Nakonec je její věc jak to udělá.
Aha, takže příbalový letáky nečteš, o tom jak se který lék má užívat víš kulový, ale jsi nejchytřejší, tak to pak jo ![]()