Jakou autosedačku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5502
2.11.11 16:11
steeve píše:
ve vajíčku může být, dokud nepřesáhne váhový limit sedačky, nebo nejde hlava přes okraj, nebo nejdou pásy pod ramínka, nohy koukat můžou

Pásy pod ramínkama mám už dlouho,a to mám maličkého kluka. To by ji mohl používat tak do třičtvrtě roku možná :nevim: No zítra už bude nová :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
12.11.11 18:15

Ta chicco key 1 x-plus zrovna v ADAC testech vyšla v bezpečnosti nic moc, nedostala ani plusko. Chicco sedačky mají téměř vždy mizerné výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.11.11 08:43

Fajn,takže malý teď jako jezdí v nejhorší sedačce,jo? Stevee,prosím o vysvětlení…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
13.11.11 20:55

Brokiano takže máš Chicco key 1× plus? Tady si můžeš přečíst jak dopadly výsledky. Kdyžtak si to hoď do googlu. http://www.adac.de/…/detail.aspx?…

Tohle je okopírované z testů OAMTC a přeloženo v Googl - ohledně bezpečnosti Chicco Key 1 X plus -
Zvýšené úrovni stresu při čelním nárazu. Průměrná dávek u bočního nárazu. Dětská sedačka není pevně připojena k vozidlu.

Z mýho pohledu nemá dostatečnou ochranu na boční náraz, nemá prostě hodně kolem hlavy a ramen - to je vidět na první pohled. Já si pamatuju že Chicco měla vždy problémy s bočními nárazy, třeba Chicco Zenith byl od 0-18kg a při bočním nárazu se úplně položil. A teď bouchla v testu Chicco Eletta a v roce 2009 Chicco Proxima.

Já nejsem žádný odborník, řídím se ale testy, prohlížím si i videa na youtube, abych viděla jak sedačka působí při nárazu a řídíms e selským rozumem, který mi říká, zda má dítě kolem hlavy a ramen dost ochrany.

Ono není podle mě moc dobré spoléhat na odborníky z internetu a nebo prodavače(což jsou vesměs jedni a ti samí). Oni doporučují vesměs to co prodávají. Např. tady jsem našla odpověď na dotaz tady v emiminkovské poradně https://www.emimino.cz/…-bezpecnost/
No tak já netuším dle čeho se pan odborník řídí, ale Storchenmühle Starlight nebyla v testech ADAC v roce 2007 doporučena a právě průměrná byla v otázkách bezpečnosti. Druhá sedačka, kterou pan Rybníček doporučuje Britax Evolva 123 - v testech ADAC není od roku 2007, ale mám pocit že byla dříve a taktéž nedopadla valně (ostatně stejně jako Britax Fixway a Britax Multi-tech, který vyloženě rupnul v testech ADAC v roce 2009). Evolva získala několik ocenění, nikoliv však na základě crash testů, ale klubů rodičů, matek a dětí, apod.
Přitom zejména v kategorii 9-36kg pravidelně vítězí pouze pultíkové sedačky, které jsou doopravdy bezpečné a mají hodnocení cca 1,6 - 2, což je výborné. Kiddy, Cybex Pallas.
Hodně lidí má s pultem problémy, ale podle mě to jsou jen „kecy a předsudky“ a dítě které doopravdy nesnese pult je výjimka. Tedy v prodejně bulí snad každé, když ho někdo někam cpe, ale v autě už je to o něčem jiném.
Dle mého HODNĚ záleží na tom, jaké značky autosedaček „odborník“ prodává ve svém obchodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.11.11 08:52
Brokianaa píše:
Fajn,takže malý teď jako jezdí v nejhorší sedačce,jo? Stevee,prosím o vysvětlení…?

Chicco Key 1 XP byla v tesetch v roce 2007 a dostala 3*, zde je originál testů ADAC:
http://www.adac.de/…default.aspx?…
a protože ADAC nepíše ty hvězdičky a le má tam plusy a minusy, tak se to někdy plete, zde je to již s hbvězdičkama od OAMTC( rakouská pobočka neměckého ADAC): http://www.oeamtc.at/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
14.11.11 09:15
steeve píše:
Brokianaa píše:
Chicco Key 1 XP byla v tesetch v roce 2007 a dostala 3*, zde je originál testů ADAC:
http://www.adac.de/…default.aspx?…
a protože ADAC nepíše ty hvězdičky a le má tam plusy a minusy, tak se to někdy plete, zde je to již s hbvězdičkama od OAMTC( rakouská pobočka neměckého ADAC): http://www.oeamtc.at/?…

no tak já nevím, ale Chicco key 1 XP má v roce 2007 v ADAC testu dva plusy a to né z bezpečnosti. Já také okopírovala Brokianě proč dostala v bezpečnosti nedoporučení. A OAMTC testu je na tom úplně stejně. přitom třeba Kiddy infinity pro dostala dohromady 5 plusek a to jak v ADAC tak v OAMTC a stojí dnes tenhle model jen 2834,– http://www.prejetesi.cz/…pro-020.html

no a pokud se hraje na hvězdičky tak Chicco 2 a Kiddy 3. Ale na to bych moc nehrála, když jsou získané hvězdičky za obsluhu a materiál, nebo podobné věci a né za bezpečnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.11.11 09:46

ale nikdo se nepře o to, že by Kiddy měly být špatné, Kiddy jsou výborné z bezpečnosti,
ale v tesetch má Chicco Key 1 3*, a tak to je,
a ohledně Kiddy( nic proti nim),ale v letošních testech 2011 bohužel všechny Kiddy, jak jsou dobré z bezpečnosti, tak jsou ale špatné v nebezpečných látkách, takže není všechno zlato co se třpytí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
14.11.11 11:07

samozřejmě, já nejsem jen zastánce pultíkových sedaček, ale myslím, že by bylo fajn, abyste jako odborník, maminkám, které se neorientují v testech, doporučoval autosedačky na základě testů a zároveň jim osvětlil, že tři * nemusí znamenat opravdu bezpečnou sedačku. Navíc zrovna v tomto případě kdy byl dotaz vznesen na bezpečnou autosedačku bez isofixu do 3000,– Tak si myslím, že třeba ta Kiddy infiti pro by byla pro paní lepší volba. Chicco prostě není v autě bez isofixu stabilní.

A ano jsem pouhý laik, který ale strávil desítky hodin ponořený v testech a na youtube sledoval crastesty. A není to tím, že bych byla fanda do autosedaček, ale tím, že chci pro své dvě děti momentálně koupit nové autosedačky a nenašla jsem nikoho kdo by mi doopravdy nezávisle a zodpovědně poradil při jejich výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.11.11 11:10

ferrari

Zdravím vás holky:-)My teď taky budem kupovat autosedačku chtěla bych se s vámi poradit vybrala jsem Ferrari 9-36kg nemáte s ní někdo zkušenost?Četla jsem recenze a nikdo si nestěžoval..Autosedačka při rozepnutí začne vydávat bezpečnostní alarm jsem slyšela..Tak nevím…Chtěla bych tu 9-36kg :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
14.11.11 11:44
andrejkamilacek píše:
Zdravím vás holky:-)My teď taky budem kupovat autosedačku chtěla bych se s vámi poradit vybrala jsem Ferrari 9-36kg nemáte s ní někdo zkušenost?Četla jsem recenze a nikdo si nestěžoval..Autosedačka při rozepnutí začne vydávat bezpečnostní alarm jsem slyšela..Tak nevím…Chtěla bych tu 9-36kg :-P

Nejsem odborník. Ale podle mě ferrari nikdy nedělala dobré autosedačky, naopak. Pokud volíš variantu 9-36kg nejbezpečnější jsou pultíkové sedačky. Potom je průměr STM a Britax.
Ferrari BeLine SP nevypadá moc bezpečně ani na pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.11.11 12:03
ygreen píše:
samozřejmě, já nejsem jen zastánce pultíkových sedaček, ale myslím, že by bylo fajn, abyste jako odborník, maminkám, které se neorientují v testech, doporučoval autosedačky na základě testů a zároveň jim osvětlil, že tři * nemusí znamenat opravdu bezpečnou sedačku. Navíc zrovna v tomto případě kdy byl dotaz vznesen na bezpečnou autosedačku bez isofixu do 3000,– Tak si myslím, že třeba ta Kiddy infiti pro by byla pro paní lepší volba. Chicco prostě není v autě bez isofixu stabilní.A ano jsem pouhý laik, který ale strávil desítky hodin ponořený v testech a na youtube sledoval crastesty. A není to tím, že bych byla fanda do autosedaček, ale tím, že chci pro své dvě děti momentálně koupit nové autosedačky a nenašla jsem nikoho kdo by mi doopravdy nezávisle a zodpovědně poradil při jejich výběru.

ygreen- zakládáající této diskuze chtěla koupit nějakou 9-25, ty nejsou dobré, pokud tak znáte testy, jistě mě to odsouhlasíte, chtěla tedy doporučit sedačku 9-18 do 3000,– Kč, doporučená cena Kiddy Infinity pro je 4999,–( což je o mnoho více než 3000,–)- a opravdu nestíhám projíždět denně všechny E-shopy, abych zjistil, zda se někde ta či ona sedačka z výprodeje nedostala pod 3000,– hranici, je to od Vás hloupé obviňování
a zase naopak, Vaše připonmínka, že Chicco Key 1 je v autě nestabilní se nezakládá na pravdě, je stabilní, a drží v autě, je připevněna pásem, naopak sedačky s pultíkem, pokud v nich nesedí dítě a nejsou připoutány tak nesedí pevně a lítají po autě, jejich nevýhoda je, že se musí pokaždé i prázdné poutat, to u klasických sedaček poutaných pásem i isofixem odpadá, ty drží stále ať v nich je dítě či nikoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.11.11 14:34

Hodnotím jako laik…sedačku už mám doma a párkrát jsme i jeli…Bezpečnost moc neohodnotím,dovnitř nevidím… Jinak sedačka v žádném případě není nestabilní-pokud se pásy dostatečně utáhnou tak se skoro nepohne. Tím skoro myslím to,že když jsem jela v autě kde bylo tvarované sedadlo,tak sedačka bohužel byla mírně nakloněná,ale nic šíleného ani bych si toho nevšimla.Ale jinak když jsem s ní kontrolně zakývala tak se ani nehla…to vajíčko se mi hýbalo mnohem více!!! A další co se mi líbí je ochrana kolem hlavy - syn mi už dvakrát v ní usnul a krásně drží hlavičku (v poloze na spaní - v sedě nevím,v té zatím ani nevozím - malému se víc líbí v tom pololehu). A boční ochrana mi taky příjde stejná jako u ostatních sedaček co jsem viděla… Pultíkovou sedačku jsem ani nechtěla - malý nesnáší když je něčím hodně omezován a v tom by se asi zbláznil…I když vím,že je bezpečnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9904
14.11.11 16:35

jen jsem napsala kiddy infinity pro do seznamu a odklikla zboží :wink:

brokiano, fajn, je super že jste spokojená :wink: . každopádně ohledně té stability to je fakt, při bočním nárazu bych se bála že půjde do lehu. A i v ADACu je u této sedačky psáno že není stabilní (isofixová varianta stabilní je, proto dostala plus za bezpečnost). Ale to je jedno, přeji vám hodně šťastně projetých kilometrů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí