Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla bych pořídit tuto sedačku , ale četla jsem recenze a tam par lidí píše že při připevnění na isofix nezavřou dveře.Nevíte zda jde bez probémů do Fabie a Dodge caliber?Bohužel to nemám ,kde vyzkoušet v kamenem obchodě maj jen romer kidfix.
A ještě jedna otazka,malá ma 4 a ctvrt roku,99cm,14kg,vahově ještě do teto kategorie sedaček nespada a myslím že ještě dlouho spadat nebude,ale nynejsí romer 9-18 mě přijde již na pováženou,přijde mě že vrchol hlavičky již začína mirně přesahovat.Samozřejmě bych raději zustala ještě u teto ,ale začánam mít pochyby zda to je to nejlepší?
Máte zkušenost s Britax Römer Kidfix?
Přidejte zkušenost s Britax Römer KidfixSedačka 9-18kg je ok, dokud má dítě vrchní okraj sedačky v úrovni očí, takže pokud máš pochyby, klidně jí v té menší ještě nech, že čouhá hlava, vůbec nevadí. Jakmile se dostane do úrovni očí, vyměnila bych za větší.
Se SICT neporadím, máme klasiku Romer Kidfix.
Kidfix SICT je na každé straně širší v ramenou o 6,5 cm, než klasický Kidfix, takže pokud máte možnost vyzkoušet Kidfix, tak si ten zbytek doměříte, do Fabie jsem, to zkoušel anení problém, tam se vejde.
u 9-18 může hlava přesahovat přes okraj sedačky až do úrovně očí, takže tam může ještě zůstat.
Ahoj, obnovuji, ale trochu jine tema.
Dceri jsme koupili Romer Kidfix XP Sict, v druhem aute jeste jezdi v Kingovi, ale druhe dite roste, takze bude potrebovat Kinga, musime tedy koupit druhou autosedacku. Ano, nebyt limitovana penezi koupim XP bez premysleni, ale ted nevim. Nestacila by do druheho auta, kterym manzel vozi dceru do skolky jen Kidfix Sict? Je tam tak velky rozdil v bezpecnosti? Budeme muset jeste koupit treti k rodicum, takze financne je to fakt narocne.
![]()
Zas je to autosedacka na dlouho, tak abych nelitovala usetrenych par stovek.
@Anielka všechny varianty Kidfixu, ať ten základní Kidfix, nebo nejnovější Kidfix XP SICT mají z bezpečnosti 4 * a na procenta ve výsledku také shodných 76%, takže pokud potřebujete do druhého auta levnější variantu, tak kupte základní Kidfix, stojí nyní v akci 3690,–: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a oproti novému Kidfix XP SICT máte ušetřené 2 tisíce ( ten rozdíl v bezpečnosti u nové sedačky je díky SICTu a XP Padu sice o něco lepší, ale v testu se ten rozdíl téměř neprojevil, pořád i ta starší má jednu z nejlepších parametrů)