Jakou autosedačku?

5502
1.11.11 08:56

Jakou autosedačku?

Ahojky holky :-)!
Potřebovala bych poradit jakou autosedačku…vím,že existují i lepší,ale nemám bohužel tolik penízků,abych ji mohla pořídit :-(
Mám vybrané tyto: Coneco zenith sea (nebo novější verzi,ale s tou asi nebude moc zkušeností - Coneco zenith sea side arm. 2012) a 4baby weelmo 2012
Napište mi prosím třeba aspoň jakou máte zkušenost i se značkou jako takovou… Moc děkuji za rady. Popř.s jakou sedačkou jste spokojené. Mám na to něco kolem 2000kč a chci sedajdu 9-25kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Any11
1.11.11 09:20

Broki, proc tuhle kategorii? Ja bych vybirala podle ADAC testu, tam se testuje v kategorii 9-36. Konkretne ti neporadim, ale fakt bych vybrala nejakou aspon otestovanou, abys vedela, jak je bezpecna. Mrkni se treba tady , jsou tam ADAC testy.

• Citovat
  • Upravit
12743
1.11.11 09:23

taky se přikláním k názoru, že vybírat podle bezpečnosti a ne odle peněz. my s manželem taky nejsme zrovna boháči, ale sedačku máme Maxi cosi, což je podle testů ta nejbezpečnější. v dnešní době kdy mezi životem a smrtí mého miminka při autonehodě stojí jen sedačka bych na tomhle kusu vybavení NIKDY nešetřila!

http://www.prozeny.cz/…-autosedacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.11 09:26

určitě ne kat. 9-25, ty nikdy moc dobře nedopadly v tesetch bezpečnosti, stejně potřebujete celkem 3 sedačky 0-13, 9-18 a 15-36, tak proč kupovat nesmyslnou 9-25. A konkrétně jmenované 9-25´ani nebyly testovány, takže se neví, jak jsou dobré či nikoliv.
Kupte 9-18 a v rozumné ceně třeba Chicco Key 1, vejdete se do 3000,–: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
a má 3* z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
1.11.11 09:40

Tak zrovna na tomhle bych taky NIKDY nešetřila a to taky nejse žádní boháči. Taky máme Maxi-Cosi. A tak tak, je to prostě dnes všechno o náhodách a vteřinách. A nejde vůbec jen o vaše řidičské schopnosti ani o stav vašeho auta, ale i o to kdo pojede naproti vám, v jakým stavu bude mít auto, v jakým stavu bude ten člověk… To bych radši koupila třeba od někoho známého použitou, ale dobrou ;-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.11.11 10:06
Vendulák píše:
Tak zrovna na tomhle bych taky NIKDY nešetřila a to taky nejse žádní boháči. Taky máme Maxi-Cosi. A tak tak, je to prostě dnes všechno o náhodách a vteřinách. A nejde vůbec jen o vaše řidičské schopnosti ani o stav vašeho auta, ale i o to kdo pojede naproti vám, v jakým stavu bude mít auto, v jakým stavu bude ten člověk… To bych radši koupila třeba od někoho známého použitou, ale dobrou ;-).

já bych byla opatrná i při nákupu použité sedačky. četla jsem na stránkách německého ADAC že by dítě mělo mít novou sedačku, protože stačí aby předchozímu majiteli upadla a může tím být porušená a při nehodě nefunkční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1900
1.11.11 11:21
paola white píše:
Vendulák píše:
Tak zrovna na tomhle bych taky NIKDY nešetřila a to taky nejse žádní boháči. Taky máme Maxi-Cosi. A tak tak, je to prostě dnes všechno o náhodách a vteřinách. A nejde vůbec jen o vaše řidičské schopnosti ani o stav vašeho auta, ale i o to kdo pojede naproti vám, v jakým stavu bude mít auto, v jakým stavu bude ten člověk… To bych radši koupila třeba od někoho známého použitou, ale dobrou ;-).
já bych byla opatrná i při nákupu použité sedačky. četla jsem na stránkách německého ADAC že by dítě mělo mít novou sedačku, protože stačí aby předchozímu majiteli upadla a může tím být porušená a při nehodě nefunkční.

Jj vím, proto jsem psala o někoho známého, kterému by snad mohli věřit, že je autosedačka o.k… :think:
Nám tedy teď taky bratranec nabízí větší M-C, a i tak asi půjdeme radši do nové. Ale kdybychom ty penízky na novou fakt neměli tak radši vezmu tu od něj, věřím, že on by nám ji nedal poškozenou, než třeba kupovat nějakou novou, levnou, bez testů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.11.11 11:34
katyshka píše:
Souhlas, na sedačce absolutně nešetřit. Jedině kvalitní značku!!! Doporučuji nejprve shlédnout testy, třeba Adac nebo dTest. Je dobré se podívat na video, co to s tou kterou sedačkou udělá, drsné, ale otevře Vám to oči. Pokud chcete kupovat novou, koukněte na http://nakupysmaminkou.maminka.cz , kde najdete spoustu slev na obchody s dětským vybavením. Tak hodně šťastných kilometrů bez nehod!!!

Časopis mám i doma,tak kouknu jestli by se něco nedalo využít…

A co Espiro Optima Pro? Já vím,je taky ta „moje“ kategorie. Ale vzhledem k tomu,že syn je a nejspíš i bude malý,tak nevím jestli by v těch 18kg měl výšku na sedačku 15kg plus… :nevim: Šetřit určitě nechci na nesprávném místě,ale proto se tady ptám…ale holt prostě nemůžu dát za sedačku 5000 :-( I když bych ráda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.11.11 11:36

Já jsem zas ale ještě někde četla,že i ty plasty mají jen nějakou trvanlivost…Takže i když to koupím nebourané od známého,tak zas už budou blbé ty plasty a vůbec materiál… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
1.11.11 11:52

Časopis mám i doma,tak kouknu jestli by se něco nedalo využít…

A co Espiro Optima Pro? Já vím,je taky ta „moje“ kategorie. Ale vzhledem k tomu,že syn je a nejspíš i bude malý,tak nevím jestli by v těch 18kg měl výšku na sedačku 15kg plus… :nevim: Šetřit určitě nechci na nesprávném místě,ale proto se tady ptám…ale holt prostě nemůžu dát za sedačku 5000 :-( I když bych ráda…

hele oni ty Maxi cosi nejsou zas tak drahe. ted jsem koukala na rovnani a MC vychazi kolem 3700 a Espiro tak o tisicovku levneji… s životností plastů bych si starosti nedelala, ta bude i vic nez 5 let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.11.11 14:17

Brokiano, už jsem to psal výše, ty sedačky 9-25 nestojí z hlediska bezpečnosti za nic, koukněte na testy bezpečnosti: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
a když už vezmu tu Espiro, která nebyla v testech a stojí cca 2600,–, tak dá se pod 3000,– koupit testovaná se 3 * z bezpečnosti Chicco Key 1: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
tak o tom zapřemýšlejte, to není tak veljký rozdíl v ceně, ale velký rozdíl v bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
1.11.11 21:16

Moc děkuji všem za rady - nad tou chicco jsem teď odpoledne uvažovala… Kouknu jestli ji neprodávají někde kde je sleva s Nákupy s maminkou :-)
A je stejně bezpečná i když nemám Iso fix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.11.11 10:24

ta Chicco key 1 je bez isofixu, ( dělá se i varianta s isofixem, ale ta je dražší) a pokud nemáte isofix tak pořiďte sedačku bez isofixu, ta isofixová by neměla význam v autě bez isofixu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
2.11.11 12:09

Tak už je objednaná Chicco Key…zítra bude doma :dance: . A ještě jsem se chtěla,Stevee, zeptat jak dlouho může dítě jezdit ve vajíčku? Synovi hlava nečouhá,váhově taky stačí (i s oblečením),jen má skrčené nožky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.11.11 12:40

ve vajíčku může být, dokud nepřesáhne váhový limit sedačky, nebo nejde hlava přes okraj, nebo nejdou pásy pod ramínka, nohy koukat můžou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí