Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojík všem, potřebuji poradit ohledně autosedačky, nebo aspoň prosím poraďte, jak to máte vy. Potřebuji do druhého auta pro tříleťáka na občasné vození ze školky. A nevím jestli pořídit druhou 18-36 a nebo jestli už může mít podsedák. Jde o to, že v mém bude autosedačka 18-36 a tuto chceme do manželovýho auta, nebude ho pravidělně vyzvedávat, pouze, když bude mít ranní, ale aby nějaká byla i v tom druhém autě. Děkuji za reakce
![]()
Chceš tedy do druhého auta „horší“ autosedačku než do prvního? Jaký to má důvod a logiku?
@korunkaa a ty si myslíš, že při tom obcasnem vyzvednutí nemůže mít nehodu? Nějak nechápu proč kupovat horší sedačku ![]()
@korunkaa Myslím, že sedačky 15-36 nejsou tak drahé, aby ji člověk nemohl pořídit i do druhého auta, dobré a levné jsou třeba Cybexky.
@Moucharda @lucenka nechci horší, jen nevím jestli autosedačku nebo podsedák
@korunkaa Tak podsedák je z hlediska bezpečnosti dost mimo, tedy uvažovat o podsedáku znamená, že uvažuješ o značně horší variantě.
@korunkaa podsedak ale je mnohem horší než sedačka. Stačí se na něj podívat a musí ti zo být jasný, že nemá žádnou ochranu, správné vedení pásu
Neriskovala bych s podsedákem, kor u tříletýho dítěte
a koupila normální, kvalitní autosedačku ![]()
Tak jo, díky všem, tohle jsem potřebovala, koupíme normální autosedačku ![]()
@Antiperle Já se nedivím, o podsedáku bych uvažovala tak u 10 letého dítka, které je ještě malé na klasické pásy a to jestě jen v případě nějaké pohotovostní jízdy, jinak by mělo svoji sedačku. Ale podsedák v autě vozím stabilně - na zvýšení židle ke stolu je k nezaplacení ![]()
@zuzouš Právě že je hranice 15 kg, né, už je objednaná druhá autosedačka ![]()
@korunkaa píše:
@zuzouš Právě že je hranice 15 kg, né, už je objednaná druhá autosedačka
Promiň, teď jsem to nepochopila ![]()