Jakou autosedačku pro 4leté dítě?

3140
29.12.10 09:27

Jakou autosedačku pro 4leté dítě?

Ahoj, chtěla bych se zeptat na radu. Pro děti máme koupené sedačky Kiddy Infinity Pro a Kiddy Life Pro, oboje stále používáme s pultíkem a jsme s nimi moc spokojeni. Jenže jsem včera syna (téměř 4r.) postavila na váhu a zjistila, že váží 19,5kg…ten pultík u autosedačky je určen pro děti do 18kg a bez pultíku mi ta sedačka už nepřijde bezpečná. Je připoutaná jen běžným pásem a ten jde synovi kolikrát kolem krku…na začátku cesty to člověk našteluje, ale jak se to dítě vrtí, tak se ten pás prostě posouvá.Zkrátka budeme muset koupit sedačku novou, ale nevím jakou.
Měla by být hodně prostorná, aby mu nějaký ten pátek vydržela, zapínání nějaké, aby tam byl skutečně připnutý (jak je připoutaný pásem, který se dá vytáhnout, tak mu to poskytuje takovou volnost, že se různě překlání na všechny strany a to také asi moc bezpečné není…všechny crashtesty jsou dělané na figurínách dětí, co způsobně sedí upevněné v sedačce, ne co zrovna cestují zadkem nahoru, protože se rozhodly, že si musí něco vylovit pod sedačkou, že:)
Jak bude veliká a drahá neřeším, jezdíme v podstatě takovým malým autobusem, takže se do něj vejde cokoliv a šetřit na tom nechci…jen bych nerada koupila něco, co nebude lepší než to, co už máme.

Za každý tip díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
29.12.10 09:32

me2dova jsem zvědavá jestli někdo něco převratného poradí. Nás přechod do větší sedačky teprve čeká, ale rozhodně to bude dřív než ve 4 letech (už teď má přes 98cm a 16kg) a toho co popisuješ se dost obávám. Všechny sedačky nad 18kg (resp. 15-36kg) jsou řešené stejně, tedy na pás auta, takže asi nezbývá než vysvětlovat a domlouvat, no už se na to těším :zed: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.12.10 09:33

všechny sedačky od 18 kg jsou již použitelné pouze s tříbodovým bezpečnostním pásem, takže všechny 15-36 se již tak poutají a nemají svůj pás,
a i u sedačky 9-36( i ta Vaše Kiddy Life plus) se musí vnitřní poutání ať je to vnitřní pás, nebo pultík vyndat nejpozději v 18 kg a dále poutat již jen tříbodovým pásem.
Je to bezpečné , když ten pás udrží dospělého , tak udrží i dítě. A to aby v sedačce seděl a nevylézal z ní, je bohužel úkol pro Vás, jako pro rodiče, nějak ho poučit, motivovat, ve 4 letech by to snad již měl pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
29.12.10 10:03
steeve píše:
všechny sedačky od 18 kg jsou již použitelné pouze s tříbodovým bezpečnostním pásem, takže všechny 15-36 se již tak poutají a nemají svůj pás,
a i u sedačky 9-36( i ta Vaše Kiddy Life plus) se musí vnitřní poutání ať je to vnitřní pás, nebo pultík vyndat nejpozději v 18 kg a dále poutat již jen tříbodovým pásem.
Je to bezpečné , když ten pás udrží dospělého , tak udrží i dítě. A to aby v sedačce seděl a nevylézal z ní, je bohužel úkol pro Vás, jako pro rodiče, nějak ho poučit, motivovat, ve 4 letech by to snad již měl pochopit.

tak tak, nehledě na to že já mám 156cm a pás v autě mi jde taky defakto skoro přes krk :roll: .
Je to na nás abychom děcku vysvětlovali a vysvětlovali a prudili ho že má sedět a sedět :). Já tedy mám štěstí, a syn sedí v sedačce a skoro ani nepípne …

• Citovat
  • Upravit
andela
29.12.10 10:05

dovolím si se vetřít .. steeve, kdy mám ze sedačky vyndat pásy a použít autopás??? Jára má cca 17 kg, je mu 5, a má těch 105cm … s pásama se vejde v poho i teď nabalený …

• Citovat
  • Upravit
7159
29.12.10 10:57

ty pásy se musí vyndat v rozmezí 15-18 kg, dle toho, jak dítě roste, pokud mu sedí, tak je klidně nechte, pokud by je měl již pod ramínka vyndat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.9.20 19:53

Ahoj, prosím o tip na autosedačku pro skoro 4 leté dítě. Váhu má 16kg, zatím je poutaný 5ti bodovým pásem a nejsem si jistá, zda je bezpečné u některých sedaček připoutání jen pásem z auta? Dítě je pravidelný spáč v autě, tak určitě chceme s opěrkou hlavy, ideálně s isofixem, ale aby bylo možné připoutat i běžným pásem, pokud bychom dali sedačku do jiného auta. Máte nějaký tip, s jakou sedačkou jste třeba spokojení? Na trhu jsou mraky sedaček a je těžké se rozhodnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
6.9.20 20:01

@Petule030 My máme cybex z-fix. Jsme spokojení. rozhodovali jsme mezi romer a cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.9.20 20:09

Od roku 2006 mají všechna auta povinný stejný isofix, takže sedačky jsou kompatibilní se všemi. Pro spící dítě se nám osvědčil cybex solution, některé z nich mají patentované naklápěcí opěrky hlavy. Pokud nemáte problém investovat více, tak jsou moc fajn sedačky joie bold nebo romer advansafix. Mají integrované pětibodové pásy až do 25kg a jsou polohovatelné.

• Citovat
  • Upravit
13976
6.9.20 20:47

Máme axkid minikid a jsme moc spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
6.9.20 21:01

My jsme kupovali Romer Advansafix tehdy 3lete dceři, teď má 4 a cca 16 kg. Už jezdí na „velkých pásech“, ale pas je hezky vedený a dobře drží. Sedačka jde na Isofix i bez a je polohovatelná (trochu, ale na spaní stačí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3902
6.9.20 21:27

Máme nějaký cybex, který má opěrku hlavy naklopitelnou DOZADU, takže má spící dítě trochu zaklonenou hlavu a tato mu nepadá dopředu. A fakt nepadá, je to super. Když se opěrka omylem nastaví do bdici polohy (třeba při prudsim brzdění) a dcera pak usne, hlava padá (ale to se stává jednou za měsíc a jako spolujezdec to opravíš jedním cvaknutim za jizdy). Fakt tu věc s tou opěrkou doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
6.9.20 21:32
@Platanka píše:
Máme nějaký cybex, který má opěrku hlavy naklopitelnou DOZADU, takže má spící dítě trochu zaklonenou hlavu a tato mu nepadá dopředu. A fakt nepadá, je to super. Když se opěrka omylem nastaví do bdici polohy (třeba při prudsim brzdění) a dcera pak usne, hlava padá (ale to se stává jednou za měsíc a jako spolujezdec to opravíš jedním cvaknutim za jizdy). Fakt tu věc s tou opěrkou doporučuju.

Na naší cybex z-fix je ta polohovací opěrka hlavy. Je to fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
6.9.20 22:19

Děkuji všem za tipy, omrknu to. ;)

@Janli Šlo mi právě o to, že máme jedno staší auto bez isofixu, tak aby bylo možné použít sedačku i tam, kdyby bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.9.20 22:57
@Petule030 píše:
Děkuji všem za tipy, omrknu to. ;)@Janli Šlo mi právě o to, že máme jedno staší auto bez isofixu, tak aby bylo možné použít sedačku i tam, kdyby bylo potřeba.

Tak to potom cybex solution, ale opravdu si dej pozor na tu polohovatelnou opěrku hlavy. Je suprová na spaní a bohužel ji nemají všechny cybexy.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix