Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky prosím poraďte autosedačku. Malému je 9. měsíců váží sice jen 8KG a ty větší jsou až od 9KG, ale malý už sedí a vajíčko mu v tomto případě je nepohodlné a malé. Jeydíme nejdelší dálku z Litoměřic do Prahy. Vybírám sedačku od 9 do 18 KG příjde mi lepší než ty do 36KG ohledně bezpečí. Poraďte nějakou dobrou za dobrý peníz. Koukala jsem na tuhle, ale recenze jsem na ní našla jen 3.http://www.delfinek.mimishop.cz/detail.php?zbozi=3349088
http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?…
my máme tuto a naprostá spokojenost. Malej do ní šel v osmi měsících, měl totiž 12 kilo. Je polohovací.
Jestli ti jde o bezpečí, tak rozhodně nedávat do 9-18 dřív, než bude mít 9 kilo. Nevím jak velké dítě máš, mojí dceři je 9 měsíců, taky už sedí a na vajíčko si nestěžuje. Je to buřt, 9 kilo už možná má, ale větší sedačku plánuju určitě na později
Se mi to nezobrazilo, tak nevím, co je to za sedačku, jak se jmenuje? Řídím se hodně dle ADAC testů, recenze uživatelů jsou směrodatné maximálně tak na pohodlí v sedačce a složitost poutání, na zhodnocení bezpečnosti jsou naprd.
Jinak moje děti v tomto věku jezdili ve vejci a mohli by se třeba zvencnout. První šel do větší, ale stále protisměrné besafe v roce, druhý v 15m… Vejce máme Romer. Posměrnou máme Cybex Pallas 9-36 a v testech vychází líp než leckterá 9-18, jen je pravda, že v těch cca 15-16m, kdy v tom seděl poprvé, tak tam byl za tím pultíkem jak zapadlej vlastenec a občas se stalo, že nemohl vyndat jednu ruku (ne že by ji měl šprajclou, jen ji nějak neuměl nasměrovat
), tak ječel.
@Antonie Bolavá píše:
Jestli ti jde o bezpečí, tak rozhodně nedávat do 9-18 dřív, než bude mít 9 kilo. Nevím jak velké dítě máš, mojí dceři je 9 měsíců, taky už sedí a na vajíčko si nestěžuje. Je to buřt, 9 kilo už možná má, ale větší sedačku plánuju určitě na později
No my máme problém že malý sedačce křičí, nelíbí se mu tam a sedí tam vždy hrozně blbě hlavu má jako by skloněnou nohou.
Ahoj, mě se bohužel ta autosedačka neukázala, jen naběhla stránka shopu, ale nevadí…určitě bych volila 9-18kg, podle financí - romer king plus, maxi cosi tobi, nebo chicco x pace…ty první dvě jsou dost drahé
ta chicco okolo 3.000 kč, a v d-testu vyšla také dobře…
Pokud má 8 kg, tak se mi moc nechce věřit, že je mu vajíčko malé. Dcera má 14 měsíců a 9 kg a ve vajíčku pořád jezdí, sice nohy přesahují ale jinak se vejde ok. Nedávala bych dítě do větší sedačky, pokud ještě nedosahuje potřebné váhy, to není bezpečné. Jedině vybírat v kategorii 9-18
@MSM20 píše:
No my máme problém že malý sedačce křičí, nelíbí se mu tam a sedí tam vždy hrozně blbě hlavu má jako by skloněnou nohou.
a co máte za vajíčko? Mně to teda taky nepřipadá dvakrát pohodlný, ale naštěstí mimino neprotestuje. Skloněnou hlavu ale nemá
Máme Römer King Plus, pořizovali jsme v necelých 9kg dítěte, ale jí už bylo 14m. pryč. Za nás spokojenost.
Malej má tendence si ve vajíčku víc sedat, zapírá se loktama o zádovou opěrku a vzteká se, ležet se mu tam prostě nechce a nebo tam leží jak,, čuně,, a má shrbený zádíčka a hlavu svěšenou skoro až u nohou. Z toho důvodu bych koupila tu sedačku co se v ní pohodlně může usadit od těch 9-18kg samozřejmě rozhoduje bezpečí dítě. Ale psala jsem, že jezdíme vzdálenost z Litoměřic do Prahy a je celkem k vzteku když přes hodinu tzv. řinčí, že tam nechce sedět. Tudíž vybírám sedačku jak bezpečnější tak pohodlnější jízdu pro malého.
@MSM20 píše:
Malej má tendence si ve vajíčku víc sedat, zapírá se loktama o zádovou opěrku a vzteká se, ležet se mu tam prostě nechce a nebo tam leží jak,, čuně,, a má shrbený zádíčka a hlavu svěšenou skoro až u nohou. Z toho důvodu bych koupila tu sedačku co se v ní pohodlně může usadit od těch 9-18kg samozřejmě rozhoduje bezpečí dítě. Ale psala jsem, že jezdíme vzdálenost z Litoměřic do Prahy a je celkem k vzteku když přes hodinu tzv. řinčí, že tam nechce sedět. Tudíž vybírám sedačku jak bezpečnější tak pohodlnější jízdu pro malého.
@Antonie Bolavá píše:
a co máte za vajíčko? Mně to teda taky nepřipadá dvakrát pohodlný, ale naštěstí mimino neprotestuje. Skloněnou hlavu ale nemá
Bohužel je to neznámá značka, kupovali jsme na veletrhu dětských věcí v Praze a mám pocit že celá 3kombinace se nazývala TAMPIK, ale na internetu už k nedohledání, byly to poslední kusy k prodeji. Já bych jinou sedačku nevybírala, ale příjde mi, že při jízdě si akorát tou polohou ničí záda
@MSM20 mě se osvědčila ta besafe, protisměr na isofix a dítě je celkem vysoko a vlastně velmi dobře vidí ven, což je super.
Ale s tím vejcem, nedáváte sedačku moc na svislo? A je teda hodně dětí, co se v posměrné uklidnili, ale třeba druhorzený ježdění dlouho neměl rád a ječel protisměr, posměr, pultík, pásy, všechno jedno, vydržel tak 20km a pak často nastal očistec. Takže ono to vůbec nemusí pomoct ![]()
@Gladys píše:
@MSM20 mě se osvědčila ta besafe, protisměr na isofix a dítě je celkem vysoko a vlastně velmi dobře vidí ven, což je super.
Ale s tím vejcem, nedáváte sedačku moc na svislo? A je teda hodně dětí, co se v posměrné uklidnili, ale třeba druhorzený ježdění dlouho neměl rád a ječel protisměr, posměr, pultík, pásy, všechno jedno, vydržel tak 20km a pak často nastal očistec. Takže ono to vůbec nemusí pomoct
Je to buď a nebo. Mám strach aby si touto polohou nezadělal tak akorát na skoliozu páteře, neb tam sedí opravdu nevšedně.