Jakou autosedačku pro 9měsíčního

644
20.5.13 21:54

Jakou autosedačku pro 9 měsíčního

Maminky prosím poraďte autosedačku. Malému je 9. měsíců váží sice jen 8KG a ty větší jsou až od 9KG, ale malý už sedí a vajíčko mu v tomto případě je nepohodlné a malé. Jeydíme nejdelší dálku z Litoměřic do Prahy. Vybírám sedačku od 9 do 18 KG příjde mi lepší než ty do 36KG ohledně bezpečí. Poraďte nějakou dobrou za dobrý peníz. Koukala jsem na tuhle, ale recenze jsem na ní našla jen 3.http://www.delfinek.mimishop.cz/detail.php?zbozi=3349088

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1025
20.5.13 21:59

http://ajashop.mimishop.cz/detail.php?…
my máme tuto a naprostá spokojenost. Malej do ní šel v osmi měsících, měl totiž 12 kilo. Je polohovací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.5.13 22:00

Jestli ti jde o bezpečí, tak rozhodně nedávat do 9-18 dřív, než bude mít 9 kilo. Nevím jak velké dítě máš, mojí dceři je 9 měsíců, taky už sedí a na vajíčko si nestěžuje. Je to buřt, 9 kilo už možná má, ale větší sedačku plánuju určitě na později

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.5.13 22:02

Se mi to nezobrazilo, tak nevím, co je to za sedačku, jak se jmenuje? Řídím se hodně dle ADAC testů, recenze uživatelů jsou směrodatné maximálně tak na pohodlí v sedačce a složitost poutání, na zhodnocení bezpečnosti jsou naprd.
Jinak moje děti v tomto věku jezdili ve vejci a mohli by se třeba zvencnout. První šel do větší, ale stále protisměrné besafe v roce, druhý v 15m… Vejce máme Romer. Posměrnou máme Cybex Pallas 9-36 a v testech vychází líp než leckterá 9-18, jen je pravda, že v těch cca 15-16m, kdy v tom seděl poprvé, tak tam byl za tím pultíkem jak zapadlej vlastenec a občas se stalo, že nemohl vyndat jednu ruku (ne že by ji měl šprajclou, jen ji nějak neuměl nasměrovat :nevim: ), tak ječel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.5.13 22:03
@Antonie Bolavá píše:
Jestli ti jde o bezpečí, tak rozhodně nedávat do 9-18 dřív, než bude mít 9 kilo. Nevím jak velké dítě máš, mojí dceři je 9 měsíců, taky už sedí a na vajíčko si nestěžuje. Je to buřt, 9 kilo už možná má, ale větší sedačku plánuju určitě na později

No my máme problém že malý sedačce křičí, nelíbí se mu tam a sedí tam vždy hrozně blbě hlavu má jako by skloněnou nohou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.5.13 22:03

Ahoj, mě se bohužel ta autosedačka neukázala, jen naběhla stránka shopu, ale nevadí…určitě bych volila 9-18kg, podle financí - romer king plus, maxi cosi tobi, nebo chicco x pace…ty první dvě jsou dost drahé :roll: ta chicco okolo 3.000 kč, a v d-testu vyšla také dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
20.5.13 22:05

Pokud má 8 kg, tak se mi moc nechce věřit, že je mu vajíčko malé. Dcera má 14 měsíců a 9 kg a ve vajíčku pořád jezdí, sice nohy přesahují ale jinak se vejde ok. Nedávala bych dítě do větší sedačky, pokud ještě nedosahuje potřebné váhy, to není bezpečné. Jedině vybírat v kategorii 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
20.5.13 22:06
@MSM20 píše:
No my máme problém že malý sedačce křičí, nelíbí se mu tam a sedí tam vždy hrozně blbě hlavu má jako by skloněnou nohou.

a co máte za vajíčko? Mně to teda taky nepřipadá dvakrát pohodlný, ale naštěstí mimino neprotestuje. Skloněnou hlavu ale nemá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.5.13 22:06

@MSM20 a co hlavička? nepřesahuje opěrku nebo to je ok?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
20.5.13 22:08

Máme Römer King Plus, pořizovali jsme v necelých 9kg dítěte, ale jí už bylo 14m. pryč. Za nás spokojenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.5.13 22:10

Malej má tendence si ve vajíčku víc sedat, zapírá se loktama o zádovou opěrku a vzteká se, ležet se mu tam prostě nechce a nebo tam leží jak,, čuně,, a má shrbený zádíčka a hlavu svěšenou skoro až u nohou. Z toho důvodu bych koupila tu sedačku co se v ní pohodlně může usadit od těch 9-18kg samozřejmě rozhoduje bezpečí dítě. Ale psala jsem, že jezdíme vzdálenost z Litoměřic do Prahy a je celkem k vzteku když přes hodinu tzv. řinčí, že tam nechce sedět. Tudíž vybírám sedačku jak bezpečnější tak pohodlnější jízdu pro malého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
20.5.13 22:13
@MSM20 pokud se ti malej takhle vzteká tak bych novou pořídila…
@MSM20 píše:
Malej má tendence si ve vajíčku víc sedat, zapírá se loktama o zádovou opěrku a vzteká se, ležet se mu tam prostě nechce a nebo tam leží jak,, čuně,, a má shrbený zádíčka a hlavu svěšenou skoro až u nohou. Z toho důvodu bych koupila tu sedačku co se v ní pohodlně může usadit od těch 9-18kg samozřejmě rozhoduje bezpečí dítě. Ale psala jsem, že jezdíme vzdálenost z Litoměřic do Prahy a je celkem k vzteku když přes hodinu tzv. řinčí, že tam nechce sedět. Tudíž vybírám sedačku jak bezpečnější tak pohodlnější jízdu pro malého.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.5.13 22:14
@Antonie Bolavá píše:
a co máte za vajíčko? Mně to teda taky nepřipadá dvakrát pohodlný, ale naštěstí mimino neprotestuje. Skloněnou hlavu ale nemá

Bohužel je to neznámá značka, kupovali jsme na veletrhu dětských věcí v Praze a mám pocit že celá 3kombinace se nazývala TAMPIK, ale na internetu už k nedohledání, byly to poslední kusy k prodeji. Já bych jinou sedačku nevybírala, ale příjde mi, že při jízdě si akorát tou polohou ničí záda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
20.5.13 22:14

@MSM20 mě se osvědčila ta besafe, protisměr na isofix a dítě je celkem vysoko a vlastně velmi dobře vidí ven, což je super.
Ale s tím vejcem, nedáváte sedačku moc na svislo? A je teda hodně dětí, co se v posměrné uklidnili, ale třeba druhorzený ježdění dlouho neměl rád a ječel protisměr, posměr, pultík, pásy, všechno jedno, vydržel tak 20km a pak často nastal očistec. Takže ono to vůbec nemusí pomoct :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
20.5.13 22:17
@Gladys píše:
@MSM20 mě se osvědčila ta besafe, protisměr na isofix a dítě je celkem vysoko a vlastně velmi dobře vidí ven, což je super.
Ale s tím vejcem, nedáváte sedačku moc na svislo? A je teda hodně dětí, co se v posměrné uklidnili, ale třeba druhorzený ježdění dlouho neměl rád a ječel protisměr, posměr, pultík, pásy, všechno jedno, vydržel tak 20km a pak často nastal očistec. Takže ono to vůbec nemusí pomoct :|

Je to buď a nebo. Mám strach aby si touto polohou nezadělal tak akorát na skoliozu páteře, neb tam sedí opravdu nevšedně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí