Jakou autosedačku pro dvouleté dítě?

2770
5.7.12 21:43

Jakou autosedacku pro dvoulete dite?

Ahoj!
Potrebuji poradit s vyberem autosedacky pro dvoulete dite (12kg 100cm).
Momentalne vybirame mezi : Gybex Pallas, MAxi-Cosi Priori.
Vahame mezi kategorii 9-36kg a 9-18kg.
Chceme kvalitni a hlavne bezpecnou autosedacku, coz je i prioritou pri vyberu.
Isofix v aute nemame.
Dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
5.7.12 21:50

Máme pultíkovou cybexku 9-36kg, testy vycházejí srovnatelně s nejlepšími sedačkami „jednokategoriovými“. 12kg a 100cm, to je asi pěknej huběňour, že? :mrgreen: Můj metrový tříleťák má o víc jak 3kg víc. U sedačky do 18kg bych se bála, že takto velkému dítěti bude stačit kilově, ale nebude stačit výškou, aby pásy byly vedeny správně a nezačínali pod úrovní ramen :nevim:
A pultíkovka řeší i případné vyvlíkání z pásů, což nám syn dělal a je to nepříjemné, obzvlášť když je delší cesta, dítě se nijak moc neprojevuje a až v cíly se zjistí, že má pásy kolem boků a teď neví, kdy se svlíknul. 2km před cílem nebo tak jel 50km po dálnici? :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
5.7.12 21:56

Ty dvoukategoriové sedačky nemají kvalitu nic moc, určitě je lepší nejdřív 9-18 a pak 18-36

asi nejvychvalovanější je romer king plus 9-18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.7.12 22:02

@zuzka.mamka v adac testech byla Romer King plus a Cybex pallas 2 hodnocena totožnou známkou Gut. V rozpisu jednotlivých hodnocených kategorií má ta Romer všude po jednom +, Cabexka má v jedné kategorii dokonce uvedenou známku sehr gut, tj.++, teď nevím, v které, v bezpečnosti hodnocené stejně.
Takže není dobré psát povšechně o horších kvalitách víceúrovňových sedaček, už to neplatí obecně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
5.7.12 22:06

Máme taky Cybex Pallas 9-36 a neměnila bych :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
5.7.12 22:36

@Gladys pry zivotnost sedacek je 4az 5let, pak by se mela vymenit, protoze krehnou plasty, a dat za Gybex 6,5tisice a pak kupovat znovu? nevim :think:
U toho pultiku nejsem si jista s tim zda dite v horku tam vydrzi, prijde mi ze v tom musi byt vedro
U Romer King tez mam obavy ze bude mala za chvile :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.7.12 22:46

@Oksi_B ale za těch 5let už budu kupovat jen 15-36kg, které jsou podstatně levnější. S výměnou se počítá, o tom žádná. Romerku King plus vyzkoušenou nemám, to bys musela někde do toho dítě posadit a zjistit, o kolik cm může ještě poporůst, aby se vešel. Ale pokud je to hubeňourek, tak dřív z kategorie 9-18kg vyroste výškově než váhově a podle toho, co tu psal Steeve, tak jsou sice autosedačky 15-36kg, ale doopravdy bezpečné to pro dítě začne být až od 18kg a je otázkou, kdy váš dvouleťák bude mít těch 18kg :nevim:
Teď vysvětluju v podstatě svou motivaci k nákupu té 9-36kg, syn měl tehdy 14kg a sedačka do 18kg mu už byla skoro malá. Takže jsem nechtěla 15-36kg, protože než bude mít těch 18kg, tak to ještě potrvá, taky že jo, momentálně má metr a necelých 16kg a předpokládám, že těch 18kg splní tak ve 4letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6271
6.7.12 07:10

Romerku bych nebrala, dítko je vysoké dost, takže bych taky volila v kategorii 9_36, my máme taky velké děti, tak dcerka šla po vajíčku do téhle kategorie, zkoušeli jsme i tu s pultikem, ale mohla se uvztekat, tak jsme nakonec koupili Britax Evolvu a je spokojena, na podzim ji ale podedi syn, který už z vajíčka pomalu vyrůstá, a ji budem kupovat v kategorii 15-36kg, už teď má přes 16k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2770
15.7.12 11:15

Ahoj!
Tak nakonec zvitezila Britax Evolva 123, Cybex je fajn, ale neter s ni byla hrozne spocena, a absolutne v tomnechtela byt.
Dekuji! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
16.7.12 16:38
Tak na 100 cm vysoké dítě jsem chtěla napsat, že roemer fakt ne. měli jsme Safefix a museli jsme právě na 100cm měnit, nevešel se, mockrát jsem to tu probírala, a pro dvouleté dítě bych už brala spíš vícekategorijní protože bych se bála, že mi z ní vyroste.
@zuzka.mamka píše:
Ty dvoukategoriové sedačky nemají kvalitu nic moc, určitě je lepší nejdřív 9-18 a pak 18-36asi nejvychvalovanější je romer king plus 9-18

To ale není pravda, že by kvalita vícekategorijních sedaček nebyla nic moc. podívej se do testů, už to dávno neplatí, právě třeba pultíkové sedačky pravidelně získávají vysoké hodnocení, kolikrát i vyšší, než 9-18kg.

roemer king bude 100cm vysokému dítěti malá, když ne hned (jako našemu 100cm/15kg 3letému dítěti), tak za chvilku určitě.

ano, člověk nemůže čekat, že koupí jednu 9-36kg a bude jí mít pořád, sedačky mají životnost 5-6let. ale mi třeba vychází právě ona 9-36kg nejlépe, protože rozložím tu životnost rovnoměrně - 5/5let mezi dvě sedačky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.5.17 19:03

Ahoj, potrebovala bych poradit, jakou autosedacku, mame romer king plus do 18 kilo, mala bude mit za necely mesic dva roky a ma 13 kilo, ale autosedacka ji zacina byt mala, ze ji z ni zacina couhat hlava, mam poridit sedacku od 18 kg? Bojim, aby pas nemela pres krk, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
11.5.17 19:13

Maxi cosi Tobi 2016 :palec: náš dvouleťák v ní jezdí moc rád. Navíc je jednou z nejbezpečnějších :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.5.17 19:16

Vlozku tam nemame a jestli to jde vytahnout jsem jeste nezkousela :zed: ted akorat jedeme pryc, tak se na to hned podivam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14367
11.5.17 19:40

Tak další stupeň sedačky je až od 15kg.Ale taky se mi tedy nezdá, aby se 2leté dítě nevešlo do sedačky 2.kategorie. Dcera v ní jezdila skoro do 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
11.5.17 20:25

Nikde jsem nenasla, ze by se to dalo zvednout a hlavu ma uz zaroven s vrskem autosedacky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí