Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den všem.
Pořídili jsme pro malého autosedačku cybex solution. (od bratránka, ježděnou 1 rok- malému pořídili Römer, tak jsme si ji od nich vazli. Je jako nová, nebouraná) Četla jsem, že cybex vyšel v testech docela dobře a tak jsme neváhali. Bohužel jsem docela zklamaná. Přijde mi strašně tvrdá, málo vypolstrovaná. Prostě strašná
Je to normální? Nějak si neumím představit, že by v tom mělo dítě sedět na delší cesty. Máte to taky tak? Nebo nám v autosedačce něco snad chybí?
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XMy máme Cybex sedačky celkem 4, (pallas fix, isis fix, solution X a solution Xfix).
vůbec mi tvrdé nepřijdou, dětem se v nich sedí pohodlně, v pohodě i prospí celou přes dvě hodiny trvající cestu do hor, ani starší si nikdy nestěžoval.
Počkej, a uvidíš, hlavně, podle metříku vidím, že je na tuhle kategorii ještě malý, ještě by měl jezdit v 9-18kg, většinou se vlezou do nějakého metru výšky a min. těch 15kg.. starší šel do téhle sedačky, když mu byly tři roky, a byla bych ho byla ještě ráda vozila v 9-18kg, ale už se nevešel. zpočátku se mi to taky nelíbilo (jemu ano), ale čím je starší, tím je to lepší..
neteř se synovcem mají Cybex solution S a jeli v nich do chorvatska…
Mám cybex solution pro starší dceru a jsme spokojené obě. Nepřijde mi extra tvrdá a je bezpečná
@Janča1212 a jaký typ Solutionu máte? pokud je to základní Cybex Solution, tak ten je menší, méně polstrovaný, nedá se moc polohovat, pak jsou varianty Solutin X, nebo isofixové Solution X-Fix, ty jsou již prostornější, více se dají polohovat, jsou i lépe polstrované, na delší cesty tedy volit variantu X( nebo X-FIX)
Máme Cybex Solution X-Fix, starší v ní jezdí asi od tří a čtvrt v pohodě. Absolvoval v ní i cestu do Itálie, 2× do Rakouska.
Máme nově cybex solution x-fix, zatím tedy v autě bez isofixu, na drobné popojížďky fajn, syn je v ní spokojenější, už nám tolik nevyvádí jako v předchozí sedačce, váhový limit tedy splňuje akorát 15 kg.. zdá se mi polstrovaná dost, akorát teď jsme jeli delší trasu a spaní v ní opravdu nic moc, zkoumala jsem nějaké polohování, ale nevím jestli to vůbec jde ![]()
@Nataša píše:No, nasemu malemu jsou teprve 2.5 roku, ale meri 102cm a vazi 16kg! V autosedacce 9-18kg uz je narvanej a couha mu hlava
My máme Cybex sedačky celkem 4, (pallas fix, isis fix, solution X a solution Xfix).
vůbec mi tvrdé nepřijdou, dětem se v nich sedí pohodlně, v pohodě i prospí celou přes dvě hodiny trvající cestu do hor, ani starší si nikdy nestěžoval.Počkej, a uvidíš, hlavně, podle metříku vidím, že je na tuhle kategorii ještě malý, ještě by měl jezdit v 9-18kg, většinou se vlezou do nějakého metru výšky a min. těch 15kg.. starší šel do téhle sedačky, když mu byly tři roky, a byla bych ho byla ještě ráda vozila v 9-18kg, ale už se nevešel. zpočátku se mi to taky nelíbilo (jemu ano), ale čím je starší, tím je to lepší..
neteř se synovcem mají Cybex solution S a jeli v nich do chorvatska…
Ahoj, uvažuji o koupi této autosedačky pro starší dceru. Pročetla jsem si, že vychází v testech bezpečně, jen mi nejde do hlavy, že tam nejsou chráněná ramena, je tam jakoby prostor mezi hlavovou opěrkou a zády. Jaké s ní máte zkušenosti? Děkuju.
Chci se zeptat, také jsme ji pořizovali máme tu s tím extra chráněním při bočním nárazu, popruhy krásně sedí, když usnul tak jsem to měli trochu jakoby podseklý aby to bylo trochu sklopený a malej do toho zapadnul a spal, přijde mi dost měkká, jen co mě zarazilo je to že je vlastně přidělaný pásy z auta a ty když se trochu snaží tak se vykloní do strany no a kdyby se v tu chvíli něco stalo… v tý první sedačce co je těch 9-18 kg byl prostě na pevno těmi pásy zapásaný a já byla v klidu ale tady si tedy jistá nejsem, i když píšou že je bezpečná…
@Lexona Cybex Solution je základní model Cybexu v kat. 15-36, má z bezpečnosti 3* a nemá chráněná ramena, pokud chcete bezpečnější, tak jděte do Cybex Solution X- ten má již ramenní chrániče a z bezpečnosti má 4*
@MARKETAB81 dítě sedačka ochrání, pokud v ní dobře sedí, pokud se bude vyklánět tak ho neochrání, takže je potřeba dítě usměrnit, proto je kromě váhy a výšky u těchto větších sedaček bez vlastních pásů potřebný také dostatečný věk, kdy dítě je schopno poslechnout rodiče a sedět v sedačce a nevyklánět se
vy když se také bude vyklánět v autě z okénka, atk vás pásy ani airbag neochrání, ochrání vás pouze když sedíte rovně
Děkuji za rady, my máme tu Cybex solution X2, ano dnes jsme si s malym povídali o tom že když se bude vyklánět tak bude mít bebíčko, tak snad to pomůže. Mě prostě jen překvapilo že to jde, jak jsem byla zvyklá že v tý petibodový byl prostě zakurtovanej, je mi jasný že i věk je rozhodující, ale v tý měnší i když ještě nepřekročil 18 kg být moc dlouho nebude moct, je vysokej.
@steeve mohu poprosit o radu? Uvažujeme o koupi sedačky 15-36, máme zatím tři tipy: Cybex Solution X, Kiddy Cruiserfix a Römer Kid - kterou byste doporučil, která je nejlepší z hlediska bezpečnosti a pohodlí dítěte? Moc děkuji ![]()
@Janik82 mezi vybranými typy máte 1 sedačku s isofixem a 2 bez isofixu, takže první by to chtělo si ujasnit, zda chcete isofixovou sedačku( jestli máte s isofixem), nebo sedačku bez isofixu.
Jinak všechny jmenované mají z bezpečnosti 4 *, takže jsou mezi těmi nejlepšími.
@steeve děkuji
ještě se zeptám - je u té Kiddy možnost poutat i pásy?