Polohovací sedačka s isofixem

Lucrezia2
25.6.12 16:39

polohovací sedačka s isofixem

Zdravím a tímto prosím o radu. Malému je rok a potřebuju vyměnit vajíčko za autosedačku, známý nám věnoval Romer duo, ale pro našeho prcka dost nepraktická. Přijde mi, že nejde dost napolohovat do lehu, protože v autě převážně spí a jezdíme dost dlouhý trasy, takže bych potřebovala něco pohodlnějšího, v čem bude moc spát a nebude mu padat hlavička.
díky moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pokymar
25.6.12 16:44

Co já vím, tak nejvíc se dá napolohovat britax first class (já jí mám). Ale zeptej se steeveho (přezdívka) nebo nejaka besafe (ale ta se jen tak nekam nevejde, je tak bezpecna, ze potrebuje vetsi misto :) nam se nevesla :cert:

• Citovat
  • Upravit
Lucrezia2
25.6.12 16:49
@pokymar píše:
Co já vím, tak nejvíc se dá napolohovat britax first class (já jí mám). Ale zeptej se steeveho (přezdívka) nebo nejaka besafe (ale ta se jen tak nekam nevejde, je tak bezpecna, ze potrebuje vetsi misto :) nam se nevesla :cert:

no ale ta je bez izofixu ne?

• Citovat
  • Upravit
pokymar
25.6.12 16:52

@Lucrezia2 a jo vlastně…ale ono je to logické, je tak hodně polohovací plus je tam jeste takovy klin, ze by to k isofixu nedosahlo, proto je to na pasy. ja chtela taky puvodne isofixovou.

• Citovat
  • Upravit
687
25.6.12 16:57

Mame maxi cosi priorifix a naprosta spokojenost - ma tri polohy, leh to teda neni, spis pololeha a hlavicka dcerce v te posledni poloze nepadala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
25.6.12 17:04

@Lucrezia2 většina sedaček 9-18 je polohovacích a z těch isofixových je to např.Römer Safefix plus,Römer Trifix, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix, Chicco X-Pace isofix,
ale ony už nepůjdou úplně do lehu, jako u vajíček, protože jsou po směru jízdy, a kdyby byly po směru, tak by veškerý tlak při nárazu šel do spony pásů- tedy genitální oblasti, kde je měkká tkáň a hrozí poškození, proto ty posměrné sedačky jdou už jen do pololehu, aby při nárazu tělo držely ramenní pásy s hrudními polstry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
25.6.12 17:06
@steeve píše:
@Lucrezia2 většina sedaček 9-18 je polohovacích a z těch isofixových je to např.Römer Safefix plus,Römer Trifix, Römer Duo plus, Besafe IZI Comfort X3 Isofix, Chicco X-Pace isofix,
ale ony už nepůjdou úplně do lehu, jako u vajíček, protože jsou po směru jízdy, a kdyby byly po směru, tak by veškerý tlak při nárazu šel do spony pásů- tedy genitální oblasti, kde je měkká tkáň a hrozí poškození, proto ty posměrné sedačky jdou už jen do pololehu, aby při nárazu tělo držely ramenní pásy s hrudními polstry

já to nechci ani úplně do lehu, ale aby mu alespoň nepřepadávala hlavička dopředu když usne, což se u toho duo plus děje

• Citovat
  • Upravit
19494
25.6.12 17:13
@Lucrezia2 píše:
já to nechci ani úplně do lehu, ale aby mu alespoň nepřepadávala hlavička dopředu když usne, což se u toho duo plus děje

ja mam safefix a pri poloze vleze malej dost lezi, je mu to i prijemny, ze v aute i dospava, je dost vysokej a jeste nikdy mu hlavicka neprepadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
25.6.12 17:24

@Lucrezia2 Ahoj, náš syn jezdí od 10.měsíce (splňoval už tehdy všechny tři kritéria) v Römer Safefix plus, a jsme velmi spokojení, protože v té době hodně spal v autě a sedačka byla neustále položená ;) I teď se v ní krásně vyspí bezpadání halvičky a hlavně ta „ochrana“ hlavy je suprová, fixuje hlavu krásně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
25.6.12 17:34

My máme Besafe IZI Comfort X3 Isofix a jsme spokojení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
26.6.12 08:10

@Lucrezia2 a máte v tom Duo plus dokoupený ten podhlavníček: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
aby mu hlava držela a nelítala a nepadala? bez něj může hlava padat
a dále záleží hodně na sklonu sedadel v autě, a i na stylu jízdy, když prudce zabrzdíte tak vypadne hlava ze všech sedaček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lucrezia2
26.6.12 09:35
@steeve píše:
@Lucrezia2 a máte v tom Duo plus dokoupený ten podhlavníček: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
aby mu hlava držela a nelítala a nepadala? bez něj může hlava padat
a dále záleží hodně na sklonu sedadel v autě, a i na stylu jízdy, když prudce zabrzdíte tak vypadne hlava ze všech sedaček

ha, ten podhlavník nemáme, to zkusím. No ona mu padá i když stojíme, to je ten problém :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix