D-test: Test dětských autosedaček 2012

4595
18.6.12 10:26

D-test: Test dětských autosedaček 2012

Zdravím vespolek… byla by tu nějaká dobrá duše, která by se podělila o výsledky? Předem moc děkuji!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
18.6.12 10:29

na stránkách D-Testu je můžete prohlédnout, pokud máte zaplaceno
nebo zde jsou zdarma originál v němčině: http://www.adac.de/…default.aspx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
18.6.12 10:31
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
18.6.12 11:07

@Milli
Díky za odkaz. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.6.12 11:18

@steeve @Milli Díky moc za odkazy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
18.6.12 11:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mirkouva
17.7.12 14:27

Koukňi na poraad a dost na stream.cz tam je o autosedackach prekvapil me test peg perego je total nevyhovujici

• Citovat
  • Upravit
16
18.11.12 20:36

jedině protisměrné sedačky

Bezpečné jsou pouze sedačky poutané proti směru jízdy. Existují i pro kategorie 9 - 18 (25 kg). Testy sedaček jsou zavádějící a nezohledňují poškození dítěte při střetu. Stačí se podívat na videa s crash testy a je jasné, jaký obrovský rozdíl mezi sedačkami poutanými po a proti směru je. Zodpovědní rodiče používají sedačky poutané proti směru jízdy! (Axkid, Klippan, BeSafe, Britax)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javajava
26.11.12 06:58

Větší hovadiny

Už vypráví je Kalousek

• Citovat
  • Upravit
16
6.12.12 15:23

Javajava: Nevím, jestli to byla reakce na mě, ale až si tvoje dítě při autonehodě strhne vaz, tak si vzpomeneš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javajava
6.12.12 18:58

No tak asi takhle, za prvé v dětské sedačce jsem nikdy neseděl a dožil jse se celkem slušného věku 47 let a v mém okolí neznám nikoho, kdo by umřel proto, že nebyl v dětské sedačce, nicméně její význam nezpochybňuji a dítě ji má, a zadruhé iluze, že obrácený posed je přínosem je opravdu jen iluzí, protože ihned po nárazu dochází ke zpětnému rázu a ten je výrazně nebezpečnější než ten první protože při uchycení pásy je sedačka nekotrolovatelně odhozena vzad a při isofixu je páka tak obrovská, že se celá sedačka okamžitě otočí v uchycení jako v kloubu a dítě jde obličejem proti opěradlu, které v době čelního nárazu už není tam kde se „normálně“ vyskytuje. V případě bočního nárazu je situace ještě tragičtější, protože je celá sedačka opět díky délce páky odmrštěna buď proti středu vozu nebo proti dveřím a díky setrvačnosti dojde k dalšímu nárazu. Nedovedu si představit materiál ze kterého by musela být vyrobeno uchycení aby se nehnula. Jo a testy ADAC jsou zfalšovaný.

• Citovat
  • Upravit
16
9.1.13 16:11

Javajava: A viděl jsi nějaké crashtesty, jak se ty sedačky a figuríny v nich při nárazu chovají? Pár jich shlédni na youtube. Je zajímavé, že jsem neviděl ani jedno video, kde by došlo k tomu, co popisuješ. Testy ADAC nejsou zfalšovaný, ale zohledňují pouze účinky nárazu na hrudník, nikoli na krk a hlavu. Švédi jsou asi pitomci, když mají protisměrné poutání uzákoněno do nějakých 4 let věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javajava
10.1.13 19:35

Švédi mají uzákoněno ledacos, ale tohle určitě ne

• Citovat
  • Upravit
16
17.1.13 21:12

Javajava: Pravda, je to velmi rozšířená zvyklost, nikoli však uzákoněná, mýlil jsem se. Jinak doporučuji toto:

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

Btw. já nikomu nic nenutím, jen se na poměrně málo známý fakt přínosu poutání proti směru chci poukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
javajava
18.1.13 07:18

Nevím, jestli se ti donesl význam slova reklama.
Všichni jsou tak blbí, že nikdo nepřišel na to, že obráceně je to bezpečnější. Je to jenom loby a byznys a nic jinýho. O bezpečí tvého potomka jde až úplně nakonec. Kdyby tu totiž o bezpečí doopravdy šlo, tak by byl vydán jasný ZÁKAZ prodeje šmejdů upnutých po směru. Obchodní inspekce je schopná zakázat prodej čehokoliv a na nebezpečné sedačky se nepodívá? To mi připadne jako „tady děláme zlato ze švestek. To ještě nikomu nenapadlo dělat zlato ze švestek“. Hele nech toho a věnuj se něčemu užitečnýmu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix