Autosedačka 18-36 kg versus podsedák?

48
5.6.12 07:35

Autosedačka(18-36kg) versus podsedák?

Maminky zajímá mě také Váš názor. Já jsem pro autosedačku, podsedáku moc nevěřím :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
5.6.12 07:43

Podsedák v žádném případě, nedoporučuje ani odborník, co tu má sekci na autosedačky. Mrkni na to, já se ho ptala, říkal, že podsedák je na nic, nezaručí, že dítko nevylítne.. Já mám hodně velkýho kluka, ale máme sedačku, teď jsme kupovali druhou 18-36, bez té ani ránu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
5.6.12 07:54

Sice to zatím nemusím řešit, ale myslím si, že u podsedáku není vůbec chráněná hlava, takže při nárazu z boku si ji rozbije o dveře. Osobně bych chtěla co nejdéle to bude možné vozit dítě vysloveně v sedačce.

• Citovat
  • Upravit
48
5.6.12 08:04

Asi tak nějak…čím dýl to půjde s autosedačkou tím lépe a budu v klídku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48
5.6.12 08:05

Právě taky si myslím, že podsedák je k ničemu. Autosedačka je lepší…Tak my máme ještě čas nějakou chvíli na tu větší máme 10kg, ale pak jdem do další. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.6.12 08:17

Můj kluk má bajoko 132 cm a 26 kg, je mu 6, ale v sedačce bude do té doby, než vyroste natolik, aby ho ochránily ty pásy. Teď nedávno tu nějaká mamča psala, že byla nějaká bouračka, dítko na podsedáku a vysmeklo se a prolítlo ven. To se v sedačce stát nemůže, já bych zainvestovala. Potřebovala jsem na 4 měsíce další (přítel vozil mládě do školky, já makala od 5ti) a když jsme to viděli, radši jsme koupili fakt normální sedačku. Ona se neztratí, max jí pošleme dál do oběhu, ale pro ten pocit bezpečí pro mládě. Lepší investovat, než si vyčítat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšanda26
5.6.12 08:31

My máme podsedák jen pro chvíle nouze, když zrovna třeba manžel odjede se sedačkami do práce, nebo když k nám přihodíme třetí dítko cestou na fotbalový turnaj. Jinak ho vůbec nepoužíváme. Syn je sedmiletý a jezdí v té 18-36.

• Citovat
  • Upravit
5277
5.6.12 08:35

Rozhodně autosedačku, podsedák je na nic :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
5.6.12 08:49

Rozhodně sedačku. Když pominu boční ochranu, tak pásy jsou dělané výškově na dospělého a sedačka je vede tak, aby výškově vyhovovali dítěti.
Klidně nakoupím oblečení v sekáči, kočár z druhý ruky, nekoupím dítěti každou krávovinu v hračkářství, ale na autosedačce a na botách šetřit nehodlám, nestojí to za to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.6.12 08:50

podívej se tady, jak dopadne dítě na podsedáku při nárazu a uděláš si obrázek sama - http://www.stream.cz/…cky-pro-deti

• Citovat
  • Upravit
7159
5.6.12 08:52

@Katulka87 koukněte na nedávnou diskusi a myslím že je to jasné, i doktoři, co zachraňovali toto kluka tvrdí, že kdyby měl pořádnou sedačku místo podsedáku, tak je daleko méně zraněný :
https://www.emimino.cz/…dite-110955/
navíc v některých zemích EU jsou již podsedáky zakázány, počítá se s tím, že u nás budou také do cca 2 let, takže stejně budete jezdit s velkou sedačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
5.6.12 09:16

Můj osmiletý syn také jezdí v sedačce a ještě dlouho bude. Měří 138 cm, váží 33 kg, ale na podsedák ho odmítám dát. Dlouho jsem se o tom dohadovala s manželem, který tvrdil, že klukovi už stačí jen podsedák. Paradoxně mi v ukončení hádek dopomohla právě zmíněná autonehoda, kdy byl chlapec na podsedáku a měl „zbytečná“ zranění, která by z autosedačky neměl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
5.6.12 09:34

Já jsem taky pro sedačku. Rozhodně je tam dítě lépe chráněné. A taky, jak tu bylo už zmíněno, redukuju si tím i vedení pásu, aby to neměla dcera přes krk a na druhé straně moc přes bříško. A ještě navíc když jedeme deslší trasu a usne v autě, tak si opře hlavu o ty bočnice sedačky, takže se jí spí líp. Nedokážu si představit jak by spala jen na podsedáku se zaříznutým pásem na krku :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí