Autosedačka nebo podsedák pro starší dítě

7159
28.5.12 11:15

Autosedačka nebo podsedák pro starší dítě

ve včerejších televizních novinách je reportáž o nehodě, kde 9 leté dítě díky podsedáku( neměl velkou sedačku) je zraněný více než kdyby měl klasickou sedačku zde je možné reportáž přehrát od cca 6 minuty:http://tn.nova.cz/…viny-23.html
takže další pádný argument pro ty, kteří stále nevědí zda pořídit velkou sedačku nebo podsedák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
28.5.12 11:22

My teď kupovali kvalitní velkou sedačku na normální pás. Z té předchozí mi dcera pořád vyndávala třeba jednu ruku, hrůza, mohla jsem dělat co chtěla, ale když jsem řídila, tak moc nenadělám. Byla připevněná v rozkroku pořádně, tu ruku prostě vyndat dokázala ať to měla jakkoliv připevněné.
S velkým pásem nemáme problém.
Dala jsem na radu dobrého známého, který se dobře orientuje v těchto věcech. Podsedák pokud opět není prý hodně kvalitní, tak je vždycky víc nebezpečný. A mě i trochu uklidnil, že pokud je sedačka kvalitní a to dítě je mezi nohama řádně ukotvené, tak pokud to není hrůzostrašná autonehoda, tak většinou jsou děti v pořádku. Prý hodně záleží na celkovém ukotvení a stavu a typu autosedačky. To jen pro ty, které třeba neustále trápí vyndaná ruka z pásu apodobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
28.5.12 11:32
@novina píše:
Podsedák pokud opět není prý hodně kvalitní, tak je vždycky víc nebezpečný.

Tam nejde o kvalitu - prostě je to zvedák na zadek, možná na lepším se pohodlněji sedí - ale žádný nemá tu ochranu proti bočnímu nárazu, nevede správně pás kolem krku atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.5.12 11:33

my jsme doma o tom hodně mluvili.. nebylo nám jasný, jak mohl vypadnout, když byl upoutaný v sedačce - pak jsme došli k závěru, že buď byl upoután špatně, třeba volné pásy nebo tak nebo byl na tom podsedáku. a ono jo :,(

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
28.5.12 11:37

Tak já osobně budu mít syna v autosedačce co nejdéle to půjde, můj bratr teď mu bude za 2 měsíce 10 let pořád sedí v autosedačce, pro děti to je rozhodně bezpečnější!

• Citovat
  • Upravit
50725
28.5.12 11:40

@novina Akorát moc nechápu, jak může být dítě v sedačce 15-36 ukotvené mezi mohama…? :think: To je zas pak míchání jablek s hruškama…

Já podsedák beru jako nouzovku - mít ho v rezervě kdyby něco a bylo potřeba někam s dítětem sjet k doktorovi nebo ho potřeboval dědeček neplánovaně vyzvednout ze školky. Jinak nebrat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6263
28.5.12 11:46

Ja se zkusim prifarit s dotazem. Klukovi jsou necele 4, myslela jsem, ze jeste vydrzi v sedacce 9-18kg. Ale ouha, hlavu ma uz skoro z poloviny venku a pres pulku by dle mych info z teto sedacky couhat nemela. Jenze vazi 14kg, jestli vubec, a ty vetsi sedacky jsou od 15ti… Je proste dlouhej, ale hubenej, co s tim? Sedacky 9-36 jsou zase mene bezpecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
28.5.12 11:47

nám vyrostl z 9-18kg už ve třech letech, taky je dlouhý a hubený, ale má akorát těch 15 kg, tak už jezdí v nové. Já bych ho tam dala, zkus ho zvážit v oblečení, kolik bude mít

• Citovat
  • Upravit
6263
28.5.12 11:51

Kdyz on ma tech 14 asi i oblecenej, kolik tak vazi sandalky, tricko a kratasy… Ale taky si rikam, ze asi pujdem do velke, prijde mi to mensi zlo, nez ta couhajici hlava…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
28.5.12 12:46

Máme stejný problém jako ty a malý pujde taky do nové.Má teda něco mezi 14 a 15kg. ;)

• Citovat
  • Upravit
2237
28.5.12 12:50

dcera bude mít 10.let, váží 26kg, měří kolem 130cm-před třemi lety jsme chtěli koupit sedačku do 36kg, v každé byla, jak ve svěrací kazajce, strašně stísněná a to neměla zimní bundu a to dcera patří mezi drobnější dítka. Můžu poprosit o odkaz jaké máte, pro tak velké děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
28.5.12 12:53
@Angua píše:
@novina Akorát moc nechápu, jak může být dítě v sedačce 15-36 ukotvené mezi mohama…? :think: To je zas pak míchání jablek s hruškama…Já podsedák beru jako nouzovku - mít ho v rezervě kdyby něco a bylo potřeba někam s dítětem sjet k doktorovi nebo ho potřeboval dědeček neplánovaně vyzvednout ze školky. Jinak nebrat :mrgreen:

Já myslela tu sedačku o kategorii níž, i v té jezdí děti klidně do 4 let, když jsou drobnější a tam dovedou i psíkusy dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
28.5.12 12:55

@novina jj, já chápu, ale právě myslím, že se to moc nedá srovnávat - pětibodový pás, pás od auta a podsedák - že je to úplně někde jinde. Ale to je fuk, každopádně podsedák nebrat :mrgreen: Taky jsem musela dělat doma osvětu na četné dotazy, kdy UŽ bude moct konečně jezdit jenom na tom podsedáku. Tak říkám, že doufám, že nikdy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.5.12 13:38

@Angua nejhorší je vysvětlovat dítku, že Maruška i Toník ze školky už můžou jezdit v podsedáku a ona ještě ne :? A nebo vysvětlovat rodině, proč chci aby předělali do auta celou autosedačku, když ji berou na výlet. Přece podsedák na výlet stačí :roll: Ty hrozné 2 minuty, co to zbytečně trvá přestěhovat sedačku z auta do auta.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
28.5.12 16:44
@Anulka píše:
dcera bude mít 10.let, váží 26kg, měří kolem 130cm-před třemi lety jsme chtěli koupit sedačku do 36kg, v každé byla, jak ve svěrací kazajce, strašně stísněná a to neměla zimní bundu a to dcera patří mezi drobnější dítka. Můžu poprosit o odkaz jaké máte, pro tak velké děti?

v zimni bunde nema v pasu co delat :-) jaky sedacky jste zkouseli? Zkuste romer, prijde mi dost sirokej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí