Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky ![]()
Vím,že témat na autosedačky je tu už dost,ale chtěla bych se zeptat,jaká autosedačka pro novorozence se vám osvědčila a byli jste s ní spokojený?
Přemýšlím o romeru nebo maxi cosi,ale jsou dražší,tak váhám…měli jste je někdo?
Moc děkuju za odpovědi ![]()
Ahoj, určitě neprohloupíš ani s jednou. My máme maxi-cosi a je super. Hodně známých má zase römera a jsou taky spokojený. Za chvíli budeme kupovat tu větší a zřejmě vyhraje römer. Tohle jsou zrovna věci, za který jsem ochotná připlatit.
100% je tady má většina maminek, aspoň co jsem tak vypozorovala na téma autosedačky.
My neměli ani jednu, měli jsme podstatně obyčejnější a používali jí půl roku, pak mu byla stejně krátká. Takže teď má 0-18kg a paráda. Ale jsem černá ovce, máme Chicco. ![]()
My měli Chicco se základnou (bylo to součástí kočárku, co jsem měla od kamarádky). Teď pro dítě číslo dva půjdu buď do Be Safe (mám 9-18) a nebo do Cybex Aton (prošla jako nejlepší v ADAC testech).
Já vajíčko mám po prvním dítku, bylo ke kočárku, ale mělo 4*, takže v pohodě… ale kdybych měla vajíčko vybírat samostatně tak taky vyberu cybex aton + základnu.
@j.a.n.i1 píše:
Já vajíčko mám po prvním dítku, bylo ke kočárku, ale mělo 4*, takže v pohodě… ale kdybych měla vajíčko vybírat samostatně tak taky vyberu cybex aton + základnu.
Jani a ta základna, ta se pak přidělává jak? Mám jen tu Chiccovou a ta je prostě pásem a do toho se nacvakne sedačka, je to u toho Cybexu stejné?
@Flyingfrog Jojo, stejně, nebo tedy cybex má základny 2, jednu na isofix a druhou na pásy, ta je s nohou, protože aby se už nemusel přetahovat horní pás přes vajíčko, tak by měla mít základna nohu, jako třetí opěrný bod. Tady je jak vypadá http://www.slune-cz.cz/…base-belted/
@j.a.n.i1 píše:
@Flyingfrog Jojo, stejně, nebo tedy cybex má základny 2, jednu na isofix a druhou na pásy, ta je s nohou, protože aby se už nemusel přetahovat horní pás přes vajíčko, tak by měla mít základna nohu, jako třetí opěrný bod. Tady je jak vypadá http://www.slune-cz.cz/…base-belted/
Díky! Myslím, že už jsem na 99% rozhodnutá. ![]()
@MuffinkaM píše:
100% je tady má většina maminek, aspoň co jsem tak vypozorovala na téma autosedačky.My neměli ani jednu, měli jsme podstatně obyčejnější a používali jí půl roku, pak mu byla stejně krátká. Takže teď má 0-18kg a paráda. Ale jsem černá ovce, máme Chicco.
A jakou tu od chicca máte? Taky o ní uvažuju…
My řešíme taky nákup nové autosedačky. V podstatě po tom co sem toho načetl a viděl se rozhodujeme mezi Cybex Aton a Maxi Cosi Cabriofix.
Z důvodu krátkých pásů se nám nepodařilo připojit MaxiCosi CabrioFix i City napřímo. Takže se teď v postatě rozhodujeme jestli Aton na přímo nebo MC se základnou
U MC nás zaujala základna EasyFix, která má možnost připojení k IsoFix včetně připojení pomocí pásů.
Protože MC nabízí základnu, která má možnost připojení obou technologií (isofix i pásy). Cybex obě prodává myslím samostatně.
Tak pokud plánujete v průběhu používání vajíčka vyměnit auto za nějaké s isofixem, tak to má určitě smysl, jinak bych z vlastní zkušenosti řekla, že pokud člověk používá 2 auta, tak je lepší koupit 2 základny.
@lennny ja bych chicco nebrala, v testech nevychazi nic moc. My jsme pro dceru meli jedno starsi a ted si docela nadavam, ze jsme nekoupili novou, nejakou lepsi, druhorozeny ho mohl podedit. Taky jeste ze se nic nestalo.
Ted taky dumam jakou koupit, ale vzhledem k tomu, ze pojedeme jen parkrat, tak bych radsi aby nam nekdo zapujcil.
uff tak to už by se cena sedačky vyšplhala nad 10tis, když do toho započítám základny. Dvě auta budou no
No uvidíme, co se týče bezpečnosti tak to vychází všechno stejně?