Autosedačka 0-13 kg, jaká se vám osvědčila?

416
27.5.12 21:35

autosedačka 0-13

Ahojky :mavam:
Vím,že témat na autosedačky je tu už dost,ale chtěla bych se zeptat,jaká autosedačka pro novorozence se vám osvědčila a byli jste s ní spokojený?
Přemýšlím o romeru nebo maxi cosi,ale jsou dražší,tak váhám…měli jste je někdo?
Moc děkuju za odpovědi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
239
27.5.12 21:39

Ahoj, určitě neprohloupíš ani s jednou. My máme maxi-cosi a je super. Hodně známých má zase römera a jsou taky spokojený. Za chvíli budeme kupovat tu větší a zřejmě vyhraje römer. Tohle jsou zrovna věci, za který jsem ochotná připlatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
27.5.12 21:39

100% je tady má většina maminek, aspoň co jsem tak vypozorovala na téma autosedačky. :) My neměli ani jednu, měli jsme podstatně obyčejnější a používali jí půl roku, pak mu byla stejně krátká. Takže teď má 0-18kg a paráda. Ale jsem černá ovce, máme Chicco. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
27.5.12 21:41

My měli Chicco se základnou (bylo to součástí kočárku, co jsem měla od kamarádky). Teď pro dítě číslo dva půjdu buď do Be Safe (mám 9-18) a nebo do Cybex Aton (prošla jako nejlepší v ADAC testech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
27.5.12 21:44

Já vajíčko mám po prvním dítku, bylo ke kočárku, ale mělo 4*, takže v pohodě… ale kdybych měla vajíčko vybírat samostatně tak taky vyberu cybex aton + základnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
27.5.12 21:46
@j.a.n.i1 píše:
Já vajíčko mám po prvním dítku, bylo ke kočárku, ale mělo 4*, takže v pohodě… ale kdybych měla vajíčko vybírat samostatně tak taky vyberu cybex aton + základnu.

Jani a ta základna, ta se pak přidělává jak? Mám jen tu Chiccovou a ta je prostě pásem a do toho se nacvakne sedačka, je to u toho Cybexu stejné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101702
27.5.12 21:53

@Flyingfrog Jojo, stejně, nebo tedy cybex má základny 2, jednu na isofix a druhou na pásy, ta je s nohou, protože aby se už nemusel přetahovat horní pás přes vajíčko, tak by měla mít základna nohu, jako třetí opěrný bod. Tady je jak vypadá http://www.slune-cz.cz/…base-belted/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14106
27.5.12 22:01
@j.a.n.i1 píše:
@Flyingfrog Jojo, stejně, nebo tedy cybex má základny 2, jednu na isofix a druhou na pásy, ta je s nohou, protože aby se už nemusel přetahovat horní pás přes vajíčko, tak by měla mít základna nohu, jako třetí opěrný bod. Tady je jak vypadá http://www.slune-cz.cz/…base-belted/

Díky! Myslím, že už jsem na 99% rozhodnutá. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
27.5.12 22:56
@MuffinkaM píše:
100% je tady má většina maminek, aspoň co jsem tak vypozorovala na téma autosedačky. :) My neměli ani jednu, měli jsme podstatně obyčejnější a používali jí půl roku, pak mu byla stejně krátká. Takže teď má 0-18kg a paráda. Ale jsem černá ovce, máme Chicco. 8)

A jakou tu od chicca máte? Taky o ní uvažuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
28.5.12 07:33

My řešíme taky nákup nové autosedačky. V podstatě po tom co sem toho načetl a viděl se rozhodujeme mezi Cybex Aton a Maxi Cosi Cabriofix.

Z důvodu krátkých pásů se nám nepodařilo připojit MaxiCosi CabrioFix i City napřímo. Takže se teď v postatě rozhodujeme jestli Aton na přímo nebo MC se základnou :) U MC nás zaujala základna EasyFix, která má možnost připojení k IsoFix včetně připojení pomocí pásů.

• Citovat
  • Upravit
101702
28.5.12 08:25

A proč ne Aton se základnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
28.5.12 08:38

Protože MC nabízí základnu, která má možnost připojení obou technologií (isofix i pásy). Cybex obě prodává myslím samostatně.

• Citovat
  • Upravit
101702
28.5.12 08:46

Tak pokud plánujete v průběhu používání vajíčka vyměnit auto za nějaké s isofixem, tak to má určitě smysl, jinak bych z vlastní zkušenosti řekla, že pokud člověk používá 2 auta, tak je lepší koupit 2 základny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
28.5.12 09:42

@lennny ja bych chicco nebrala, v testech nevychazi nic moc. My jsme pro dceru meli jedno starsi a ted si docela nadavam, ze jsme nekoupili novou, nejakou lepsi, druhorozeny ho mohl podedit. Taky jeste ze se nic nestalo.

Ted taky dumam jakou koupit, ale vzhledem k tomu, ze pojedeme jen parkrat, tak bych radsi aby nam nekdo zapujcil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
28.5.12 09:43

uff tak to už by se cena sedačky vyšplhala nad 10tis, když do toho započítám základny. Dvě auta budou no :-) No uvidíme, co se týče bezpečnosti tak to vychází všechno stejně?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix