Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@suik jak jste na to přišla, že chicco v testech nevychází nic moc ?
např. všechny vajíčka od Chicca mají 4, v letošních testech byly od Chicca X-Pace isofix 9-18, má také 4 a Neptun 9-36 má 3*, takže dobré.
stačí projít testy: http://www.adac.de/…default.aspx špatně jim dříve vycházely ty vícekategorické( ostatně jako většině značek v této cenové a váhové kategorii), ale jednokategorické jsou dobré
@krkovice píše:
uff tak to už by se cena sedačky vyšplhala nad 10tis, když do toho započítám základny. Dvě auta budou noNo uvidíme, co se týče bezpečnosti tak to vychází všechno stejně?
Myslím, že na isofixové základně je ta maxi cosi o 1* lepší, zbytek je stejný. Jinak my máme taky 2 auta a druhou základnu jsme pak dokupovali, protože prostě neustálé přehazování té jedné byla děsná pakárna, to to pak ztrácí to kouzlo jednoduchosti a jistoty správného připoutání.
No jo ale ta cena. Pokud to tak je, tak se budeme muset rozhodnout jestli za jednoduchost platit o 6tis vice nebo ne ![]()
@krkovice píše:
No jo ale ta cena. Pokud to tak je, tak se budeme muset rozhodnout jestli za jednoduchost platit o 6tis vice nebo ne
Jojo, cena je šílená, pak je třeba ještě otázka, zda nevzít 2 pásové základny, které jsou přece jen levnější a pokud si člověk pohlídá instalaci, tak to nejsou bezpečnostně výrazně horší.
Případně koupit základnu starší, tam myslím i Steeve psal, že u základny to není tak rizikové jako u sedačky, přece jen ty hlavní části má kovové.
Cybex aton http://www.adac.de/…/detail.aspx?… já mám tedy verzi basic bez báze, bez isofixu - i tak kvalitní, bezpečná, za nízkou cenu
@lennny píše:
A jakou tu od chicca máte? Taky o ní uvažuju…
Elettu. V té kategorii 0-18 jich tolik na výběr není. A tuhle nám v obchodě doporučili hned, když jsem sdělila požadavky. Čímž potvrdili náš předchozí výběr.
A je parádní. Na větší, ale nesedící mimčo pěkně prostorná a pohodlná.
mati ta basic mi přijde taková hodně oholená, nelítá v tom mimi? Proti MC nebo Aton 2 je to takový pytlík..
Nevím, vžiju-li se do kůže miminka, chtěl bych spát v Aton 2 nebo MC ![]()
@krkovice
tak když jsem vybírala tak Aton 2 nebyla. Na pohodlí mi přijde stejná s ostatními. Podle čeho soudíš, že není. Syn v ní vůbec nelítá, ani nelítal coby novorozenec, a to je oproti většině vyžlátko.
mame vybranou maxicosi cabriofix, v testech nevysla spatne a navic jde nacvaknout na vybrany kocarek, coz bylo jedno z mych kriterii, isofix jsme nekupovali, budeme autosedacku pripasavat, protoze stridame auta
@steeve ted jsi me zaskocil, nekde jsem prave v testu videla ze nic moc, tak jsem to prave vztahla na vsechny a ted mam trochu k teto znacce averzi, pac se mi od nich nejak vsechno sype.
juknu na to lip.
to s chicco jsem nasla taky ze jim v tom lita hlava, ale je to uz z 2010, stejne co jednou propadlo tam uz takovou duveru moc nemam
to s chicco jsem nasla taky ze jim v tom lita hlava, ale je to uz z 2010, stejne co jednou propadlo tam uz takovou duveru moc nemam
no právě, jednou něco dopadne špatně a už si to zaškatulkujeme špatně, a přitom třeba v této diskusi se hodně mluví o vajíčku MC Cabriofix a přitom ta má z bezpečnosti 3* a všechny vajíčka od Chicca mají 4*, takže jsou vlastně lepší, bezpečnější
mati no já právě nevím, přislo mi to polstrování a celkové zpracování prostě chudší. Z toho jsem nabyl dojmu, že to není takové pohodlné. Určitě bude OK, i sestra ji má a taky si nestěžuje. Jen prostě když jsem to porovnal s klasickým Atonem, přišlo mi to dost oholené.
@steeve no mas pravdu, co jsem to znovu prolitla, tak me stejne to chicho moc nepresvedcilo, treba chicco keyfit, sice z bezpecnosti ma +, ale celkove O a uz koukam jinam. Chicco autofix s bazi ma taky jednu, ale cenove oproti cybexu aton 2 ktery ma dve a je o chlup levnejsi, tak taky zadna slava.
Takze z toho to moje „nic moc“.
no a pak jsem u nich casto videla ty nuly.
Jinak teda pri vyberu koukam hlavne na bezpecnost (ted bohuzel bez isofixu) a cenu. Az budeme mit vlastni vuz, tak uz bude vyber slozitejsi.