Autosedačka 0-13 kg, jaká se vám osvědčila?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
28.5.12 09:58

@suik jak jste na to přišla, že chicco v testech nevychází nic moc ?
např. všechny vajíčka od Chicca mají 4, v letošních testech byly od Chicca X-Pace isofix 9-18, má také 4 a Neptun 9-36 má 3*, takže dobré.
stačí projít testy: http://www.adac.de/…default.aspx špatně jim dříve vycházely ty vícekategorické( ostatně jako většině značek v této cenové a váhové kategorii), ale jednokategorické jsou dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
28.5.12 10:09
@krkovice píše:
uff tak to už by se cena sedačky vyšplhala nad 10tis, když do toho započítám základny. Dvě auta budou no :-) No uvidíme, co se týče bezpečnosti tak to vychází všechno stejně?

Myslím, že na isofixové základně je ta maxi cosi o 1* lepší, zbytek je stejný. Jinak my máme taky 2 auta a druhou základnu jsme pak dokupovali, protože prostě neustálé přehazování té jedné byla děsná pakárna, to to pak ztrácí to kouzlo jednoduchosti a jistoty správného připoutání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
28.5.12 10:22

No jo ale ta cena. Pokud to tak je, tak se budeme muset rozhodnout jestli za jednoduchost platit o 6tis vice nebo ne :)

• Citovat
  • Upravit
101713
28.5.12 10:33
@krkovice píše:
No jo ale ta cena. Pokud to tak je, tak se budeme muset rozhodnout jestli za jednoduchost platit o 6tis vice nebo ne :)

Jojo, cena je šílená, pak je třeba ještě otázka, zda nevzít 2 pásové základny, které jsou přece jen levnější a pokud si člověk pohlídá instalaci, tak to nejsou bezpečnostně výrazně horší.
Případně koupit základnu starší, tam myslím i Steeve psal, že u základny to není tak rizikové jako u sedačky, přece jen ty hlavní části má kovové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihlášená mati
28.5.12 10:44

Cybex aton http://www.adac.de/…/detail.aspx?… já mám tedy verzi basic bez báze, bez isofixu - i tak kvalitní, bezpečná, za nízkou cenu

• Citovat
  • Upravit
7512
28.5.12 10:45
@lennny píše:
A jakou tu od chicca máte? Taky o ní uvažuju…

Elettu. V té kategorii 0-18 jich tolik na výběr není. A tuhle nám v obchodě doporučili hned, když jsem sdělila požadavky. Čímž potvrdili náš předchozí výběr. :) A je parádní. Na větší, ale nesedící mimčo pěkně prostorná a pohodlná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
28.5.12 10:51

mati ta basic mi přijde taková hodně oholená, nelítá v tom mimi? Proti MC nebo Aton 2 je to takový pytlík.. :) Nevím, vžiju-li se do kůže miminka, chtěl bych spát v Aton 2 nebo MC :D

• Citovat
  • Upravit
1748
28.5.12 11:51

@krkovice
tak když jsem vybírala tak Aton 2 nebyla. Na pohodlí mi přijde stejná s ostatními. Podle čeho soudíš, že není. Syn v ní vůbec nelítá, ani nelítal coby novorozenec, a to je oproti většině vyžlátko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
28.5.12 12:09

mame vybranou maxicosi cabriofix, v testech nevysla spatne a navic jde nacvaknout na vybrany kocarek, coz bylo jedno z mych kriterii, isofix jsme nekupovali, budeme autosedacku pripasavat, protoze stridame auta

• Citovat
  • Upravit
14856
28.5.12 12:13

@steeve ted jsi me zaskocil, nekde jsem prave v testu videla ze nic moc, tak jsem to prave vztahla na vsechny a ted mam trochu k teto znacce averzi, pac se mi od nich nejak vsechno sype.

juknu na to lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
vevericka12
28.5.12 12:16

to s chicco jsem nasla taky ze jim v tom lita hlava, ale je to uz z 2010, stejne co jednou propadlo tam uz takovou duveru moc nemam

• Citovat
  • Upravit
vevericka12
28.5.12 12:16

to s chicco jsem nasla taky ze jim v tom lita hlava, ale je to uz z 2010, stejne co jednou propadlo tam uz takovou duveru moc nemam

http://www.autembezpecne.cz/…-bezpecnejsi

• Citovat
  • Upravit
7159
28.5.12 13:45

no právě, jednou něco dopadne špatně a už si to zaškatulkujeme špatně, a přitom třeba v této diskusi se hodně mluví o vajíčku MC Cabriofix a přitom ta má z bezpečnosti 3* a všechny vajíčka od Chicca mají 4*, takže jsou vlastně lepší, bezpečnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krkovice
28.5.12 15:48

mati no já právě nevím, přislo mi to polstrování a celkové zpracování prostě chudší. Z toho jsem nabyl dojmu, že to není takové pohodlné. Určitě bude OK, i sestra ji má a taky si nestěžuje. Jen prostě když jsem to porovnal s klasickým Atonem, přišlo mi to dost oholené.

• Citovat
  • Upravit
14856
28.5.12 15:52

@steeve no mas pravdu, co jsem to znovu prolitla, tak me stejne to chicho moc nepresvedcilo, treba chicco keyfit, sice z bezpecnosti ma +, ale celkove O a uz koukam jinam. Chicco autofix s bazi ma taky jednu, ale cenove oproti cybexu aton 2 ktery ma dve a je o chlup levnejsi, tak taky zadna slava.
Takze z toho to moje „nic moc“.

no a pak jsem u nich casto videla ty nuly.

Jinak teda pri vyberu koukam hlavne na bezpecnost (ted bohuzel bez isofixu) a cenu. Az budeme mit vlastni vuz, tak uz bude vyber slozitejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí