Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve jinak nejbezpecnejsi vajicko bez isofixu je teda jen cybex aton s dvema hvezdickama, ze jo?
@suik Cybex Aton 2 má 4* v té tabulce jsou plusy a minusy a známka se sestavuje z několika částí, jako je bezpečnost, obsluha, vliv škodlivých látek a zpracování či údržba.
Těch sedaček co mají výslednou známku 4* bez isofixu je mnoho, ať je to ten Cybex, Römer, MC Pebble, Besaef IZI slepp,všechny Chicco, STM, Recaro, Kiddy, Teutonia.....
@krkovice
tak s dvojkou porovnat nemůžu, tu jsem viděla jen na fotce, jinak oproti obyč. lonské tam je jediný rozdíl-nelze dát na základnu a tím je i lehčí ![]()
@steeve ja uz jsem nejaka slepa, potrebovala bych odpocinek. ja koukala predevsim na bezpecnost a tam hledala ty dva ++, … jasne je jich vic.
ja moc ale nechapu tu vyslednou znamku, tu vidim kde?
Me jde o to, jestli mam ted pro mrnouse kupovat sedacku novou, nebo si pujcit, mam dve moznosti obe jsou romerky, jeste pozjistim typ a stari, obe jsou urcite nebourane. Stejne budeme potrebovat dve na stridani, ale pojedeme za tu dobu kdy ji budeme pouzivat jen parkrat, ale nektere cesty jsou dlouhe (4 hodiny), nechci na bezpecnosti prcka setrit, ale preci jen penez neni na rozdavani.
mati, tož já na to ještě mrknu. Ještě uvažuji o sedačce se základnou jak psala
j.a.n.i1. Jinak v poměru cena/výkon mi vychází nejlépe Cybex, ale nemám komplexní a skvělí přehled jako steeve. Obdivuhodné a super ![]()
@suik výsledná známka je v tom ADAC testu ten prvnísloupec s názvem ADAC- Urteil, a tam jeden + znamená 4( 5 je nelepší 1* nejhorší)
ono ty hvězdičky se nejlépe posuzují, protože takto jsou testovány auta,
dříve takto i ADAC označoval sedačky, pak přešly na plusy a minusy, a třeba v D-testu, který vyjde příští týden s tímtto testem přeloženmém do češtiny nebude známkování ani v hvězdičkách, ani plusech, ale zase na procenta( 100% nejlepší, 0% nejhorší) a na známku jako ve škole( 1,5 nejlepší, 5,5 nejhorší)
jediný kdo stále zachovál hvězdičky pro nejlepší orientaci je OAMTC , tady je to vše krásně srovnané s hvězdičkama od nejlepší po nejhorší:http://www.oeamtc.at/?…
krkovice záleží na podmínkách, mě by byla spíš na obtíž, těch aut ve kterých syn jezdí je víc než dvě a třeba i v mém autě, v kterém jezdíme nejvíc zase často sklápím zadní sedačky…
základna je určitě zas o chlup větší bezpečnost (hlavně v tom, že eliminuješ špatné připoutání) a rychlost nacvaknutí oproti připoutání
@mati
asi půjdem do Cybex Aton 2
nevíte jestli Cybex Aton 2 půjde také přes adaptér do kočárku Dorjan?
to bys mela mit napsany u typu kocarku nekde na netu, napr. u naseho kocarku jde nacvaknout jen maxicosi a römer
vevericka12
no já vím, že tam jde nacvaknout Aton. Nevím, jestli Aton 2 je konstrukčně stejný. Měl bych se na to podívat snad odpoledne ![]()
hm aha
no ale i tak by to asi melo byt napsany nekde na netu u toho kocarku, my tam teda meli napsany i presne ktery typy…jinak to nemusi byt automaticke, uz jen treba ty adaptery na nacvaknuti - kolegyne mela kocarek od stejne firmy ale jiny typ a chtela nam adapter dat, ale na nas typ je samozrejme zase jinej adapter ![]()
@krkovice píše:
@mati
asi půjdem do Cybex Aton 2nevíte jestli Cybex Aton 2 půjde také přes adaptér do kočárku Dorjan?
No, pokud víš, že tam jde aton, tak tam s velkou pravděpodobností půjde i aton2, protože podle toho co jsem kde našla by oba měli jít do stejné základny, takže zespodu by měly být stejné… ale 100% to není ![]()
@krkovice
měl by jít všude, kde jde autosedačka MC - mají stejný typ zámku, na dorjan myslím od lonské nebo předlonské kolekce jdou (snad, o tyhle kočárky jsem se nezajímala, radši so to ještě ověř)
@mati je, ted jsem na to zalozila diskuzi ![]()
http://www.baby-walz.de/…gy-Pepp.a833. 0.html?pgpkl=fd02fe30dfc65c395b7b626d7a02104f tady to vylozene pisou…,
tady ale ne: http://www.babydracek.com/…-fix--pebble