Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zda 9-18 nebo 9-36, je na tobě, ale i u 9-36 budeš muset koupit další, neb tak dlouho nevydrží.
No, právě přemýšlím, co by mi bylo i doporučeno…spíše bych měla jít po po řadě, tudíž 9-18 a pak až 9-36 kg..a když jsem se dívala na Cybrex tak 9-18 kg, tam není fix…Vadí to? to stejen ale musí to auto podporovat že?
@SimcaSimirek nejlépe po vajíčku do 9-18 a potom 15-36
a s isofixem záleží jestli ho v autě máte nebo ne, podle toho vzít isofixovou nebo bez.
Super, tak moc děkuju
Isofix nemáme, takže budu muset koupit bez toho..což mě docela štve, jelikož je to bezpečnější, ale nedá se nic dělat ![]()
Obnovuji diskusi, chtěla bych od @steeve poradit s výběrem sedačky v kategorii 9-18kg bez isofixu (nebo se zabudovaným, nechci zvlášť bázi). Moc děkuji ![]()
@Viwien bez isofixu mezi nejlepší patří Römer King plus, Maxi-cosi Tobi, Besafe IZI Comfort,
a s isofixem, které mají zabudovaný v sobě: Römer Duo plus, Römer Versafix, Römer Safefix plus, Römer Trifix, Besafe IZI Comfort isofix, Chicco X-Pace isofix,…, všechny jmenované mají 4 * z bezpečnosti
@steeve moc děkuji za rychlou reakci a vyčerpávající info
jdu na ně mrknout, ať je může prtě vyzkoušet…ještě jednou díky.
Mám dotaz ohledně isofix základny a aton2. objednala jsem bez vyzkoušení, říkala jsem si isofix půjde nacvaknnout, nebude problém. jenže teď když jsem nasadila, jsem zjistila, že mimčo bude sedět pomalu v předklonu!?!? všude na netu totiž ukazují nasazení na rovné sedačky a mi máme hodně nakloněnou tu sedací plochu!? MOC!!! což mi připadá naprosto nebezpečné, když mimi nedrží samo hlavičku. v manuálu píší, že vypodložit ručníkem nebo dekou, ale to bych musela vyrovnat aspoň o 10 cm… nemáte někdo zkušenost?! poraďte, prosím. vybírala jsem nejbezpečnější a teď váhám, zda jsem vybrala dobře.
Co se týče sedačky 0-13kg, měli jsme vajíčko MaxiCosi. Jako novorozenci jsem tam malému dala novorozeneckou vložku a krásně do ní zapadl. Jediné co jsme řešili bylo, že se v létě děsně potil, tak jsem mu tam pořídila 3D vložku od Aeromoov, která odvádí pot a větrá. No a pak jsme přešli na Romer King a naprostá spokojenost. U hlavy má taky takovou vložku, takže když spí, hlava mu nepadá, kouká ven a je spokojený.
Ahoj, oživuji diskuzi, prosím, jaké jste měli autosedačky pro miminka 0-13 kg, uvažuji nad cybex aton 5, máte někdo zkušenost prosím? Děkuju ![]()
@chcimimi ja myslím, že u vajíčka neuděláš chybu s ověřenou značkou, kterou Cybex je. Osobně mám Maxi-Cosi, kupovala jsme ji od známé rok starou za super peníz.
@chcimimi Měli jsme vajíčko. Ale teď už bych volila tu protisměrnou houpačku od Britax Romer. Swing fix myslím. Je do 104 cm a protisměrná.
@P4ja na úplně malé miminko? To bys ho pokaždé budila, když bys dorazila do cíle? Navíc, nosit ho na ruce z auta a do auta, když ho v sedačce mám ve fusaku, musela bych malou ještě extra balit do deky. To mi přijde praktické až u většího dítěte.