Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky. Mám doma autosedačku vajíčko po mladší dceři, vyrobena byla v roce 2009. V budoucnu plánujeme ještě jedno dítě. Řeším, jestli se staré sedačky zbavit, nebo jestli by případně byla použitelná i pro další dítě. Jak je to se životností sedaček? Jsou třeba po pěti letech pořád stejně bezpečné nebo je lepší ne další dítě koupit novou? Kdysi jsem četla cosi o křehnutí plastů atd.
ja bych po peti letech urcite vymenila, takze jeste cca dva roky je pouzitelna. Asi bych se ji zbavila a pak koupila novou, zalezi kdy ho planujete.
Nás malý je v rodině snad šesté dítě, které používá naši autosedačku. Spíš záleží na tom jaká to je sedačka.
@ejmy píše:
Nás malý je v rodině snad šesté dítě, které používá naši autosedačku. Spíš záleží na tom jaká to je sedačka.
Pokud není kovová, tak je úplně jedno co je to za sedačku a už moc bezpečná nebude… tedy pokud ty děti nejsou po roce, to by pak bylo ještě v pohodě.
@Mysina Životnost se uvádí nějakých cca 6 let, u vajíčka je to lepší v tom, že nezůstává v autě, takže na něj nepůsobí tolik teplotní rozdíly a UV záření… takže záleží za jak dlouho to dítko plánujete a co to bylo za sedačku, pokud by nepatřila k těm hodně dobrým tak bych se ji zbavila, pokud by to byla maxi cosi, romer nebo cybex a měla jsem k ní základnu, tak si ji nechám.
@j.a.n.i1 my už ted necháváme vajíčko v autě, protože náš devítikilový se tam pořád vejde a už se mi ho nechce tahat se sedačkou do bytu ![]()
@julniki Tak to já ji nosila furt, protože nechodil, tak pro mě bylo jednodušší vzít ho i s vajíčkem, než pak řešit problém, kde ho mám odložit. Ve vajíčku jezdil skoro do roka. Ale je fakt, že bydlíme v RD, takže žádné schody.
po životnosti sedačky jsem se tedy nepídila,naše jdou z domu,pokud je malej na hranici váhové kategorie.A další dítě neplánujeme.
A to kupujeme jen Romer s isofixem.Mch,je jasné,že pokud je sedačka v autě,které mělo nehodu,tak už by se neměla používat.
Zakladatelko,záleží,jakou značku máš.O křehnutí plastu jsem neslyšela,ale sedačka má jako každý výrobek 2 roky záruku.
@momi33 Tak pokud neplánujete další, tak je to jasný, co taky s ní
já si třeba sedačku schovala, neb jsme plánovali druhé po dvou letech a mám k ní 2 základny, abysme je nemuseli přehazovat mezi auty.
@j.a.n.i1 píše:
@momi33 Tak pokud neplánujete další, tak je to jasný, co taky s níjá si třeba sedačku schovala, neb jsme plánovali druhé po dvou letech a mám k ní 2 základny, abysme je nemuseli přehazovat mezi auty.
jj,to je logické.
já teda furt nechápu argumenty že po 6 letech vyměnit a teplotní rozdíly v autě a tak,dyt sedačku na který jedete vy v autě ta je taky z plastu a neměníte ji po 6 letech jako dětskou tak mě to přijde trošku nelogické
![]()
@koralina11 No, nevím, jestli mám sedačky v autě pouze z plastu a ještě tak tenkého jako jsou ty dětské… ale jelikož tu sedačku (myslím tu z auta) skoro ani nezvednu, tak bych řekla, že to nebude jen plast.
A poté co jsem rukou (při obouvání, takže běžnou silou) zlomila plasty na sjezdových botách (pravda, bylo jim tak kolem 10, 11 let) tak mám vyzkoušené, že plast rozhodně křehne.
@koralina11 píše:
já teda furt nechápu argumenty že po 6 letech vyměnit a teplotní rozdíly v autě a tak,dyt sedačku na který jedete vy v autě ta je taky z plastu a neměníte ji po 6 letech jako dětskou tak mě to přijde trošku nelogické![]()
protože autosedačky pro děti jsou tak dělané, jsou odlehčené, aby se daly vůbec přenášet, a protože sám výrobce garantuje vlastnosti pouze po určitou dobu. jsou to slova odborníků, ne výmysly maminek na emimi ![]()
btw, sedačka auta je z plastu?
btw, jestli máte někdo sodastream, mrkněte na flašku, co k tou je. je na ní normálně datum trvanlivosti. to proto, že plast mění s časem svoje vlastnosti, není to inertní materiál, a výrobce garantuje tlakovou bezpečnost pouze po nějakou dobu…
to samé je u autosedaček..
@j.a.n.i1 já myslím, že plast je tam max jako součást, že jsou kovové, ne? teda aspoň mám ten pocit.. ![]()
no nevím,jestli máte někdo sedačku z plastu,tak moc kvakvakvalitní nebude
![]()