Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Nataša píše:
@j.a.n.i1 já myslím, že plast je tam max jako součást, že jsou kovové, ne? teda aspoň mám ten pocit..
Taky mám ten pocit, že to bude mít kovový základ a nějakou výstuž, polstrování a plastové kousky, ale nikdy jsem ji nerozebírala, akorát vím, že je těžká jako mrcha ![]()
ahoj, omlouvám se, že se vnucknu s dotazem… Měla bych po 3 letech kupovat nové vajíčko? Není to žádná hitparáda, bylo u kočárku Inglesina, tak jsem myslela že bych pořídila pro druhou dcerku Cybex už jen proto, že je určitě bezpečnější ![]()
@Vera111 Tak asi takhle, po 3 letech je to zbytečné, ale na druhou stranu vajíčka od cybexu patří mezi nejlepší, takže z hlediska bezpečnosti to určitě je posun dopředu. A tedy pokud budeš nové vajíčko kupovat, tak zvaž si základnu, to je zas obrovský posun v pohodlí
a vlastně i v bezpečnosti, neb víš, že je vždy správně připevněné.
@Vera111 pokud to bylo vajíčko u kterého si nejsi jistá bezpečností, určitě bych koupila nové, po 3 letech je z hlediska životnosti ještě v pohodě, nicméně, cybex je z hlediska bezpečnosti určitě lepší volba. plus zvaž, zda máte v autě isofix, tu základnu, je to prostě úplně jiné, jen cvaknout a jet, ..
@j.a.n.i1 právě taky se domnívám, že pokud je tam plast, tak pouze v monoritním zastoupení.. kdežto dětská sedačka..
@j.a.n.i1 píše:
@Vera111 Tak asi takhle, po 3 letech je to zbytečné, ale na druhou stranu vajíčka od cybexu patří mezi nejlepší, takže z hlediska bezpečnosti to určitě je posun dopředu. A tedy pokud budeš nové vajíčko kupovat, tak zvaž si základnu, to je zas obrovský posun v pohodlía vlastně i v bezpečnosti, neb víš, že je vždy správně připevněné.
tahle je taky se základnou. No já jsem to dřív tak neřešila, prostě byla ke kočáru a hotovo. No ale teď má malá Romer, tak chci aby ta druhá měla taky něco lepšího. No a ty dva litry za to radši dám, než nějaký průšvih…
@Vera111 Tak zas jestli je základnová, tak by nemusela být špatná, chtělo by to zapátrat, jestli to pro iglesinu nedělá nějaký renomovaný výrobce, občas to tak je.
@j.a.n.i1 píše:
@Vera111 Tak zas jestli je základnová, tak by nemusela být špatná, chtělo by to zapátrat, jestli to pro iglesinu nedělá nějaký renomovaný výrobce, občas to tak je.
tak děkuju, já ještě zapátrám. Stejně nakonec nevydržím a pořídím novou. Se znám ![]()
@Mysina ohledně životnosti většina výrobců doporučuje po 5 letech sedačku vyřadit z provozu, protože již materiály sedačky nemají takovou strukturu jako nové, hlavně palstové části, což je největší část autosedačky, tedy celý korpus kde dítě sedí, a je to hlavně kvůli křehnutí plastů vlivem střídání teplot a slunečnímu záření a i výparům benzínů v autě a pod. Po 5ti letech je již plast křehčí a v případě nárazu místo aby pružil a absorboval náraz může prasknout a ještě více zranit dítě než ho ochránit.
Ta výměna po 5ti letech není to nikde zákonem dáno, ale výrobci doporučeno.
@steeve a od kdy mam pocitat tech pet let? Od nakupu cca, nebo i koukat na rok vyroby, zvlast kdyz mam starsi model. Naskytla se mi moznost koupit noveho atona, ale „jednicka“. Kolekce 2010.
Uvadi to vubec vyrobci nekde na te sedacce?
@suik Mělo by se od výroby, ale je otázka, kdy byl vyroben, nevím jak moc sedí rok výroby na danou kolekci.
@j.a.n.i1 no prave, ale kdyz je to kolekce z roku 2010, tak nejdriv mohl byt vyroben v roce 2009? No mam to na jedno dite, tak to tolik resit nemusim, ale treba se v rodine vyskytne dalsi svist a bude se hodit.....ovsem nejvic to resim stejne ja. Jednou nejak sedacky byla v jinem baraku a potrebovalo se jet a ze pry, tak pojedeme bez ni… ![]()
skorosvagra neter pry vozili chvilku v naruci nez koupili vetsi sedacku, ze pry nemaj auto a ze to bylo do vedlejsi vesnice. No z toho dostavam osypky.
na sedačce je výrobní číslo, a podle něj se dá určit rok výroby životnost by se měla počítat od výroby, ale pokud ta sedačka 2 roky ležela ve skladu v krabici za stálé teploty tak zase na ni nepůsobí tolik teplotní vlivy a sluneční záření, jako na sedačku, která je používaná, takže tam bych se nebál o něco životnost prodloužit, ale záleží, jak byla skladována.
@steeve Mohu se zeptat jak je to se životností nové sedačky. Respektive pokud bych teď koupila novou sedačku ale r. v.2014?Děkuji za odpověď.
@zabwicka výrobci doporučují sedačky používat 5max.6 let, protože vlivem okolního prostředí ztrácejí materiály své původní vlastnosti. Takže koupit 4 roky starou sedačku je nesmysl.