Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@P4ja mne to tedy take prijde neprakticke prenaset miminko z auta v ruce-hlavne v zime. Doma si ho v autosedacce zachumlam do deky a fusaku a nemam strach, ze mi nastydne. Nevim popravde, jak to delat minimalne prvniho pul roku-to das doma kombinezu, doneses k autu, tam kombinezu sundas, kdyz v autosedacce maji byt deti jen v mikinach a davas do sedacky? Prenaset jen v mikine a zabalene v dece bych mela strach, ze mi nastydne, kdyz s nim budu manipulovat a upoutavat ho do autosedacky( v tu chvili bez deky) ![]()
@Elisaaa píše:
@P4ja mne to tedy take prijde neprakticke prenaset miminko z auta v ruce-hlavne v zime. Doma si ho v autosedacce zachumlam do deky a fusaku a nemam strach, ze mi nastydne. Nevim popravde, jak to delat minimalne prvniho pul roku-to das doma kombinezu, doneses k autu, tam kombinezu sundas, kdyz v autosedacce maji byt deti jen v mikinach a davas do sedacky? Prenaset jen v mikine a zabalene v dece bych mela strach, ze mi nastydne, kdyz s nim budu manipulovat a upoutavat ho do autosedacky( v tu chvili bez deky)
Kombinézu do auta nedávám. Malé jsem dávala teplý overálek a přes ní deku. A otázka manipulace?? Stačí vyzkoušet, natočíš nacvakneš dítě a cvakneš zpátky. Upřímně lepší než vajíčko, které se musí pokaždé poutat, takže do toho auta stejně fouká.
Ale nikomu nenutím, já mám svoje plotýnky ráda a tahání těžkého vajíčka pro ně opravdu není. Stejně tak nejsem typ, který vajíčko nacvakne na kočár a myslí si, jak je to pro dítě fajn.
@P4ja já se sice ptám na adaptéry, ale jen pro nutný případ, u syna jsem využila málo, vždy jsem raději měla korbičku ale na podvozek je to právě dobre i třeba k té MUDr atd že to člověk nemusí nemusí nést… To vajíčko
@chcimimi píše:
@P4ja já se sice ptám na adaptéry, ale jen pro nutný případ, u syna jsem využila málo, vždy jsem raději měla korbičku ale na podvozek je to právě dobre i třeba k té MUDr atd že to člověk nemusí nemusí nést… To vajíčko
Tak na to mám klasickou korbu. Jinak si myslím že vše je o zvyku. A nikomu nenutím. Dotaz zněl jakou sedačku, tak jsem odpověděla. Netušila jsem, že se na mě sletnou pohoršené vosy.
@P4ja děkuju děkuju za odpověď
každá zkušenost je pro mě fajn info… ![]()
@P4ja píše:
Kombinézu do auta nedávám. Malé jsem dávala teplý overálek a přes ní deku. A otázka manipulace?? Stačí vyzkoušet, natočíš nacvakneš dítě a cvakneš zpátky. Upřímně lepší než vajíčko, které se musí pokaždé poutat, takže do toho auta stejně fouká.
Ale nikomu nenutím, já mám svoje plotýnky ráda a tahání těžkého vajíčka pro ně opravdu není. Stejně tak nejsem typ, který vajíčko nacvakne na kočár a myslí si, jak je to pro dítě fajn.
No, tak moci si třeba cestou z nákupu nacvaknout vajíčko na podvozek a nemuset tahat mimino domů v jedné ruce, tašky v druhé, odemykat třetí, nebo to všechno naházet do kočárku a ten pak muset rozkládat v miniaturním výtahu (jako u nás) nebo táhnout po schodech nahoru, to jako fajn je. Vtip je v tom vybrat si autosedačku, která lze pro minimimi polohovat až do úplného lehu - což dnes už není problém. Dítě ležící vodorovně v autosedačce na tom není o nic hůř než dítě ležící vodorovně v postýlce nebo kočárku.
A vajíčko samozřejmě nemusíš pokaždé složitě poutat, když ho dáváš do auta. Není nic snazšího, než mít v autě isofixovou základnu s možností otočení, tu si otočit o 90° k sobě, nacvaknout vajíčko, otočit zpět do protisměru a zavřít dveře. Otázka půl minuty, se složením podvozku do kufru auta možná minuty.
@SlečnaDahlia Ok, já to vidím podobně s tím Britaxem.. Jak už po x té píšu..nenutím nikomu. Každá má jiné zkušenosti a podmínky. Dotaz zněl, jakou sedačku. Napsala jsem svůj názor. Tím bych to uzavřela.
@P4ja No, ja bych jen k tvemu nazoru doplnila to, ze ani vyrobci techto protismernych sedacek ji z hlediska polohy mimina nedoporucuji hned od narození.
@j.a.n.i1 píše:
@P4ja No, ja bych jen k tvemu nazoru doplnila to, ze ani vyrobci techto protismernych sedacek ji z hlediska polohy mimina nedoporucuji hned od narození.
Jj, je až od 60 cm, takže jak jsem psala na chvilku bych vajíčko vzala na milost. Naopak se mně líbí, že vydrží hodně dlouho a nabízí ten protisměr i pro velké děti.