Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, včera u nás byla na návštěvě nevlastní ségra se svým dvouletým synem, mimojiné se zmínila, že pro synka má už autosedačku 15-36kg, která se zapíná už jen klasickým pásem
prý dítku lépe vyhovuje.
já teda nevím, ale pro dítko 2,5 roku, výšky cca 93 cm a váhy 13 kg mi přijde absolutně nevhodná ![]()
ona mi oponovala tím, že jim to schválila prodavačka i dětská lékařka ![]()
jaký je Váš názor ? já na to pořád musím myslet ![]()
Tento typ sedačky jsme teď kupovali dceři, z předešlé už opravdu vyrostla. Má dva a třičtvrtě roku, ale 20 kg a 104 cm. Pás má už klasický, ale je už dost velká, takže ji pěkně drží na rameni, není tam do toho nikde zamotaná. Ale přiznám se, že 93 cm a i 13 kg mi přijde dost málo, to já bych určitě sedačku na klasický pás nevolila.
No, to jí to schválili ti praví odborníci
Prodavačka by teda měla být školená, ale mám podezření, že chtěla jen prodat. A co asi ví doktorka z titulu své profese o dětských sedačkách??? Ještě třeba uklízečka, hajzlbába a pohřebák by jí to mohli potvrdit
![]()
Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:43
Nejsem si jistá úplně, ale mám pocit, že u sedaček 15-36 kg platí, že dítě musí mít minimálně těch 15 kg a 100 cm. Rozhodně ve dvou letech do takovéhle sedačky ještě nepatří.
My vozili v sedačce 0-18 kg do 2 a 3/4 let oba syny a to by váhově (a starší i výškou) do velké mohli i dřív.
@MarkyM píše:
I tyhle větší sedačky prodávají s vlastním pásem ne?
To by asi musela být 9-36, ty mají vlastní vnitřní pásy a ne ta 18-36.
@MarkyM píše:
To možná ty kombinované 9-36, ale píše, že má 15 - 36, to by mě zajímalo, co za sedačky to tak má? ![]()
Je to nebezpečné, dítě by mělo být v té kategorii do 18kg co nejdéle. I s těmi 15kg to není ideální, protože dítě je ještě pořád dost drobné a může z pásu vyklouznout.
Syn má něco přes 15kg a jezdí v cybex 9-36kg stále s tím pultíkem a do 18kg s ním taky jezdit bude.
Co všechno lidi neudělají, by ušetřili ![]()
@Gladys píše:
Co všechno lidi neudělají, by ušetřili
No ještě taky mohli koupit podsedák místo sedačky
.
@MarkyM píše:
Já mám pocit, že i u těch 9-36kg se od 18kg používá ten pás z auta, už jsem to kdysi řešila, prý se ty vnitřní používají jen do těch 18kg
@Gina108 píše:
To možná ty kombinované 9-36, ale píše, že má 15 - 36, to by mě zajímalo, co za sedačky to tak má?
je to sedačka 15-36 kg, která je vlastně už jen takový podsedák, má opravdu pás jen přes jedno ramínko
chudák dítě, ale nenaděláš nic
to mi připomíná, včera jsem opět viděla jak maminka poutá vajíčko PO SMĚRU jízdy
![]()
ty děti za to vážně nemůžou, že mají „dementní“ rodiče…na tohle by měl zákon pamatovat a policie vynucovat
![]()
Chtěla jsem napsat, že syn šel kvůli sestře do autosedačky týhle kategorie stejně, ale ne, měl sice podobé míry, ale byl o rok starší.
Upřímně pochybuju, že to sestře nějaký odborník schválil, ale pokud je dítěti tato autosedačka pohodlnější, proč ne
Váhově na to skoro už má, v zimním oblečení určitě, výška by chtěla ještě pár cenťáků.
Myslím, že někde jsem odchytila informaci, že do 15-39kg může dítě - 3roky, 100cm, plus mínus 15kg.
Já bych se ale dost bála, že se mi 2,5leté dítě bude snažit z pásů vyvléct. Vím, co dělá 4,5letý syn, který by už měl mít aspoň trošku rozum ![]()
Sousedka v této autosedačce vyjímečně vozí syna od 2let, na krátké trasy.
Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:52
@Gladys píše:
Já mám pocit, že i u těch 9-36kg se od 18kg používá ten pás z auta, už jsem to kdysi řešila, prý se ty vnitřní používají jen do těch 18kg
Aha tak to jo, já si právě říkala že až koupíme tu větší tak že jí chci s vlastním pásem,ale to jsme nevěděla že je to ještě takhle rozdělený ![]()
@Barbulka píše:
je to sedačka 15-36 kg, která je vlastně už jen takový podsedák, má opravdu pás jen přes jedno ramínko
No to si děláš p.del, fakt má jen podsedák? Tzn. sedačku bez zádové opěrky? To je nebezpečné i pro dítě splňující váhové limity, natož pro takhle malé.