Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, zdravím všechny, nevím jestli na dotaz ví odpověď i někdo ne z oboru a nebo bude pro Steeva
. Máme doma Renault Clio bez isofixu, dal by se do něj v nějakém servisu isofix (tedy ta kovová oka) ke karoserii přivařit? Je mi na tom sympatické, že se nemusí prázdná sedačka bez dítěte poutat a hlavně, že při nárazu pak pásy zadržují jen dítě a ne ještě i váhu sedačky.Má někdo zkušenost?Díky! ![]()
myslím, že nedá, neboť isofix je dělaný již ve výrobně auta. Jedině přivaření, ale to bych určitě nedoporučovala, nikdo Vám nezaručí, že to časem neodrezne be tak něco
)
@madi píše:
ano dá, my to máme v plánu
a jak je to finančně náročné?
Tohle jsme řešili s přítelem. On (autoelektrikář..takže k oboru blízko) v autě našel od výroby připravené díry na přidělání právě isofixu…takže si myslím, že dodatečně přidělat se dá. Jen tedy nevím, jakým stylem se tam dodatečně přidělává (šrouby?)…
co jsem slyšela, tak do našeho budoucí auta (ford focus) to je v řádech několika tisíc.. teď už si přesně nepamatuju
auto budeme kupovat nové, resp. ojeté dotažené z Německa a právě jsem ty isofixy chtěla, jenže spousta aut je vůbec nemá a byli bychom hodně limitovaní, takže vybíráme ze všech a necháme si je pak v autorizovaném ford servisu tady u nás přidělat ![]()
Mně o tom říkala kamarádka, že to možné je a na jejich Forda by to stálo 1500 Kč..
@nepřihl. werryjane píše:
Mně o tom říkala kamarádka, že to možné je a na jejich Forda by to stálo 1500 Kč..
jj tak nějak… mám pořád v hlavě 3000, ale nevím, jestli za jednu sedačku nebo za dvě. asi za jednu ![]()
Tak málo jo??
Ta myšlenka se mi dost líbí.. My máme Opla Zafiru a protože máme uprostřed jen dvoubodový pás a navíc bez isofixu, máme v plánu do budoucna koupit příležitostně z vrakáče celou zadní lavici z novějšího typu.
ale nejsem si jistá, jestli to jde do všech aut, to určitě ne.. nejlepší je asi zavolat si do autorizovanýho servisu, vědět rok výroby auta a oni řeknou… třeba do naší staré feldy by se isofix asi nenacpal
ale nezjišťovali jsme to ![]()
tady máš seznam aut, na které jde dodělat isofix
http://www.maxi-cosi.com/…fitting.aspx
v principu - auto dle seznamu je/není připraveno pro montáž. pokud je, v servisu dodělají bez problému. na focuse 2009 mě jeden isofix nestál nic - objednáno při výrobě auta, druhé isofixy dodělány přímo ve fordu vloni a to stálo necelou tisícovku.
dodělat isofix lze pouze u aut, kde je příprava pro isofix- viz typický případ výše zmíněného Focuse II generace. U něj je pouze příprava a buď již při objednání nového vozu si zákazník zaškrtnul ve výbavě isoifx, tak ho dodělali, a nebo se musel domontovat později v autorizovaném servisu, ty ceny za dodělání se pohybují v řádu 1-2t.
Ale auto, které nemá isofix ve standartu ani přípravu, tak tam nelze dodatečně isofix přidělat( resp. navařit kovový oka by dokázal kde kdo v garáži, ale tam už pak není ta jistota, že je to na správném místě, a bude fungovat, že se při prvním větším pohybu neurve)
Díky všem za reakce, už jdu pátrat jestli to do našeho auta jde ![]()
Zdravím když kliknu na odkaz nemůžu ten seznam aut, do kterých se dá dodělat isofix najít můžete mi ho sem prosím zkopírovat. Děkuji