Lze dovybavit auto isofixem?

7
29.5.12 11:55

Lze dovybavit auto isofixem?

Dobrý den, zdravím všechny, nevím jestli na dotaz ví odpověď i někdo ne z oboru a nebo bude pro Steeva ;) . Máme doma Renault Clio bez isofixu, dal by se do něj v nějakém servisu isofix (tedy ta kovová oka) ke karoserii přivařit? Je mi na tom sympatické, že se nemusí prázdná sedačka bez dítěte poutat a hlavně, že při nárazu pak pásy zadržují jen dítě a ne ještě i váhu sedačky.Má někdo zkušenost?Díky! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1165
29.5.12 12:03

myslím, že nedá, neboť isofix je dělaný již ve výrobně auta. Jedině přivaření, ale to bych určitě nedoporučovala, nikdo Vám nezaručí, že to časem neodrezne be tak něco :-o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.5.12 12:03

ano dá, my to máme v plánu

• Citovat
  • Upravit
13335
29.5.12 12:04
@madi píše:
ano dá, my to máme v plánu

a jak je to finančně náročné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
29.5.12 12:05

Tohle jsme řešili s přítelem. On (autoelektrikář..takže k oboru blízko) v autě našel od výroby připravené díry na přidělání právě isofixu…takže si myslím, že dodatečně přidělat se dá. Jen tedy nevím, jakým stylem se tam dodatečně přidělává (šrouby?)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.5.12 12:06

co jsem slyšela, tak do našeho budoucí auta (ford focus) to je v řádech několika tisíc.. teď už si přesně nepamatuju

auto budeme kupovat nové, resp. ojeté dotažené z Německa a právě jsem ty isofixy chtěla, jenže spousta aut je vůbec nemá a byli bychom hodně limitovaní, takže vybíráme ze všech a necháme si je pak v autorizovaném ford servisu tady u nás přidělat ;)

• Citovat
  • Upravit
nepřihl. werryjane
29.5.12 12:06

Mně o tom říkala kamarádka, že to možné je a na jejich Forda by to stálo 1500 Kč..

• Citovat
  • Upravit
teresa20
29.5.12 12:07
@nepřihl. werryjane píše:
Mně o tom říkala kamarádka, že to možné je a na jejich Forda by to stálo 1500 Kč..

jj tak nějak… mám pořád v hlavě 3000, ale nevím, jestli za jednu sedačku nebo za dvě. asi za jednu :think:

• Citovat
  • Upravit
13943
29.5.12 12:32

Tak málo jo?? :think: Ta myšlenka se mi dost líbí.. My máme Opla Zafiru a protože máme uprostřed jen dvoubodový pás a navíc bez isofixu, máme v plánu do budoucna koupit příležitostně z vrakáče celou zadní lavici z novějšího typu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
29.5.12 12:34

ale nejsem si jistá, jestli to jde do všech aut, to určitě ne.. nejlepší je asi zavolat si do autorizovanýho servisu, vědět rok výroby auta a oni řeknou… třeba do naší staré feldy by se isofix asi nenacpal :mrgreen: ale nezjišťovali jsme to :lol:

• Citovat
  • Upravit
1476
29.5.12 12:50

tady máš seznam aut, na které jde dodělat isofix
 http://www.maxi-cosi.com/…fitting.aspx

v principu - auto dle seznamu je/není připraveno pro montáž. pokud je, v servisu dodělají bez problému. na focuse 2009 mě jeden isofix nestál nic - objednáno při výrobě auta, druhé isofixy dodělány přímo ve fordu vloni a to stálo necelou tisícovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.5.12 12:58

dodělat isofix lze pouze u aut, kde je příprava pro isofix- viz typický případ výše zmíněného Focuse II generace. U něj je pouze příprava a buď již při objednání nového vozu si zákazník zaškrtnul ve výbavě isoifx, tak ho dodělali, a nebo se musel domontovat později v autorizovaném servisu, ty ceny za dodělání se pohybují v řádu 1-2t.
Ale auto, které nemá isofix ve standartu ani přípravu, tak tam nelze dodatečně isofix přidělat( resp. navařit kovový oka by dokázal kde kdo v garáži, ale tam už pak není ta jistota, že je to na správném místě, a bude fungovat, že se při prvním větším pohybu neurve)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.12 19:32

Díky všem za reakce, už jdu pátrat jestli to do našeho auta jde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
30.5.12 08:10

@viki73 a jaký rok výroby je to Vaše Clio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
6.8.15 17:23

Zdravím když kliknu na odkaz nemůžu ten seznam aut, do kterých se dá dodělat isofix najít můžete mi ho sem prosím zkopírovat. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí