Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@atominnka píše:
Ano, super, takže když se stane nehoda, tak jít na potrat, joooo?
Hele tak znova… Vajíčko od romera stálo cca 3500, takže v těhu by to znamemalo každej měsíc dávat stranou cca 500, autosedačka 9-18 stojí cca 4500, drtivá většina dětí vydrží ve vajíčku do roka, takže to znamená dát každej měsíc dát stranou zhruba 375 korun a pak po cca dvou letech do 15-36, taky kolem 4500, to znamená dávat stranou 190 korun měsíčně…
Mně to zas tak „hrozný“ nepřijde…
To dítě přece nedoroste do té vyšší kategorie ze dne na den…
Navíc se psk ta menší sedačka dá prodat (je fakt, že v tomhle je štěstí, že spousta lidí se na autosedačce snaží ušetřit, kdyby ji všichni chtěli novou, část těch nákladů by se nám nevrátila
), takže konečná cena té nové sedačky je nakonec třeba o tisícovku nebo dvě nižší… ![]()
@steeve píše:
@atominnka ale nemusíte dávat 5000,– za sedačku, vždyť i bezpečná sedačka kat. 15-36 se dá koupit něco málo přes 1000,–, a je to lepší než podsedák, a když se promítne cena 1000,– Kč do 6ti let životnosti, tak je to 13,– Kč/ měsíc, vždyť i den v nemocnici dnes stojí 100,– Kč, tak je lepší předejít nějakému zranění s kvalitní sedačkou
No tak o podsedáku já neuvažuju ani omylem, to zase ne… to co sem píšu není o mně, ale o tom, že znám dost lidí, co to prostě nedaj, který jsou rádi, že mají 700 na sedačku, sice novou, ale… Spíš to myslím obecně, já na sedačku za 5000 momentálně naštěstí mám, ale nkupovat ji nechci, protože mám za 1500 ![]()
@atominnka píše:
Ty pudeš![]()
![]()
Ale máš recht, mám to taky tak.. Romery jsou hezký sedačky, ale dávat 5000 za ně nehodlám
já ty peníze radši investuju jinak, vzdělání a jídlo a to nejsem chudá.Ono tady na netu můžu lakovat jak chci a ve skutečnosti to může být jinak, což ve většině případů tak je ![]()
@steeve píše:
@atominnka ale nemusíte dávat 5000,– za sedačku, vždyť i bezpečná sedačka kat. 15-36 se dá koupit něco málo přes 1000,–, a je to lepší než podsedák, a když se promítne cena 1000,– Kč do 6ti let životnosti, tak je to 13,– Kč/ měsíc, vždyť i den v nemocnici dnes stojí 100,– Kč, tak je lepší předejít nějakému zranění s kvalitní sedačkou
mě by zajímala ta kvalitní sedačka kolem 1000 kč, fakt mě to zajímá, protože neustále se točí 2-3 typy a ty jsou finančně někde jinde ![]()
@Hodaka píše:
já ty peníze radši investuju jinak, vzdělání a jídlo a to nejsem chudá.Ono tady na netu můžu lakovat jak chci a ve skutečnosti to může být jinak, což ve většině případů tak je
@Hodaka píše:
mě by zajímala ta kvalitní sedačka kolem 1000 kč, fakt mě to zajímá, protože neustále se točí 2-3 typy a ty jsou finančně někde jinde
Taky by mě to zajímalo…
@Hodaka píše:
já ty peníze radši investuju jinak, vzdělání a jídlo a to nejsem chudá.Ono tady na netu můžu lakovat jak chci a ve skutečnosti to může být jinak, což ve většině případů tak je
Proti tomuhle nic nemám, to je každého rozhodnutí a to beru, mě jen štve to vymlouvání, že něco nemůžu nebo musím…
@atominnka píše:
Taky by mě to zajímalo…
tak dá se za 1300,– koupit třeba tato 15-36:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , má z bezpečnosti 3*, takže dobrá, ale samozřejmě není tak pohodlná( nedá se moc polohovat, má menší polstrování, ale je bezpečná oproti podsedáku), jako ty dražší třeba od Römeru, MC, Besafe a pod.,
@steeve píše:
tak dá se za 1300,– koupit třeba tato 15-36:http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?… , má z bezpečnosti 3*, takže dobrá, ale samozřejmě není tak pohodlná( nedá se moc polohovat, má menší polstrování, ale je bezpečná oproti podsedáku), jako ty dražší třeba od Römeru, MC, Besafe a pod.,
jo, ale mě se třeba nelíbí, že nemá ty své pásy
jako nejsem odborník to vůbec, ale bezpečnější mi tedy přijde dát 15 kg děcko do sedačky 9-36, např http://deti.aukro.cz/…9050364.html je to jen vzorek, nechci ji kupovat, jen ukazuji ![]()
@atominnka píše:
Ty pudeš![]()
![]()
Ale máš recht, mám to taky tak.. Romery jsou hezký sedačky, ale dávat 5000 za ně nehodlám
my jsme dali jednou a už bych to nedala
já nevím, zas tak nějak odvařená jsem z něj nebyla, nehledě na to, že malej jednou rukou a vůbec ne prudkým pohybem utrhl límec a zůstal mu v ruce, takže jsme horko těžko sháněli náhradní díly, aby se to opravilo… dneska si myslím, že stejnou službu by nám udělala i sedačka možná o 2000 levnější.
Teď když jsme kupovali novou větší, tak už jsem automaticky nešla jen po absolutním vítězi testu, ale brala v úvahu i jiné, levnější a ne zas o tolik méně kvalitní
co se týče toho šetření na autosedačku, tak ono se to píše lehce že.. jenže kolikrát nemáš možnost šetřit jenom na tu autosedačku, je milion dalších věcí, který se kolem domácnosti, dítěte a v našem případě stavby točí a je potřeba koupit, takže třeba pro mě šetřit dva roky na autosedačku je těžká utopie ![]()
@Hodaka Ale pásy v té sedačce na kterou dáváš odkaz (nebo v jakékoliv jiné) se stejně musí v rozmezí 15 - 18 kg vyndat a dál smí dítko jezdit jen bez nich, takže si vlastně vůbec nepomůžeš. A pokud člověk nemá vyloženě nestandardní dítko (tedy hubeného dlouhána) tak do 18 kg většina z nich vydrží v sedačce 9 - 18 kg.
@Hodaka píše:
jo, ale mě se třeba nelíbí, že nemá ty své pásyjako nejsem odborník to vůbec, ale bezpečnější mi tedy přijde dát 15 kg děcko do sedačky 9-36, např http://deti.aukro.cz/…9050364.html je to jen vzorek, nechci ji kupovat, jen ukazuji
hodak, ale tyhle integrované pásy se smí používat jen do určitých kg dítěte, pak se musí vyndat a pásat normálními pásy z auta… já bych teda dala radši přednost té 15-36
@Hodaka ale tyto sedačky 9-36, které mají svoje vlastní pásy se stejně musí v rozmezí 15-18 kg vyndat, takže pro 15kg dítě již nemá smysl kupovat sedačku 9-36, ale rovnou 15-36, jsou bezpečnější a i rostou výce do výšky
@j.a.n.i1 píše:
@Hodaka Ale pásy v té sedačce na kterou dáváš odkaz (nebo v jakékoliv jiné) se stejně musí v rozmezí 15 - 18 kg vyndat a dál smí dítko jezdit jen bez nich, takže si vlastně vůbec nepomůžeš. A pokud člověk nemá vyloženě nestandardní dítko (tedy hubeného dlouhána) tak do 18 kg většina z nich vydrží v sedačce 9 - 18 kg.
aha
tak to jsem třeba nevěděla, říkám nejsem odborník.Teď máme tu 0-18 a klukovi se z ní vyvlíká ruka
, takže je potřeba jiná.No a než bude mít 18 to taky asi potrvá, on mi nějak blbě vyrostl i z vajíčka, proto jsem kupovala tuhle kategorii, neseděl a jde polohovat, teď ani nevím kolik váží, ale určitě chci aby co nejdéle jezdil v těch pásech, i když je klidný a hodný, ale mám lepší pocit ![]()
@madi píše:
hodak, ale tyhle integrované pásy se smí používat jen do určitých kg dítěte, pak se musí vyndat a pásat normálními pásy z auta… já bych teda dala radši přednost té 15-36
já se zblázním a bude mi nejlépe
s těma dětma pořád jen starosti ![]()
@Hodaka A má ty pásy utažené? Pokud je málo utáhneš, tak je to nejčastější příčina toho, že se vyvlíká z pásů…