Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@j.a.n.i1 píše:
To je pro mě kec, každý kdo má na benzín, tak si může dovolit koupit slušnou autosedačku, pokud vezmu třeba pultíkovou cybex pallas, tak to je špička v bezpečnosti, stojí 4500,– a vydrží 6 let, tak to je cca 750,– za rok, to je přibližně ujetých 200km nebo jedny boty.
a u některých matek třeba cigarety na měsíc
a budou dělat jak nemají peníze
@Ywett píše:
My jsme asi nějaká divná ulice, když projdu parkovištěm, v drtivé většině aut jsou autosedačky Roemer nebo MaxiCosi.
je to možný, ale já třeba neznám nikoho, kdo by měl romera
jedna kamarádka má maxicosi a zbytek noname
přijde mi, že se to hrotí jen tady … přitom x % dětí opravdu jezdí v autosedačkách kšuntech… mě třeba záleží hodně na tom, v čem malej jezdí, tak jsem hledala informace, ale někdo prostě jde do toho supermarketu, vidí hezkou sedačku v akci, vezme ji a nepřemýšlí nad tím
já souhlasím s hodakou, zakladatelka to prostě tady nevyřeší… to by musela jedině k sestře nakráčet, koupit jim novou vhodnou sedačku a tu špatnou rozšlapat ![]()
Ahoj!
Chápu tě, že si děláš starosti.
Pokud je uvedená sedačka od 15 kg, tak by v ní nemělo dítě jezdit dřív. Ale i když dosáhne té váhy, je důležitější řešit výšku.
Musí se dát dostatečně regulovat nastavení pásu, tzn. neměl by vést přes krk.
Proto jsou třeba i samotné podsedáky absolutně nevhodné. Nejde u nich totiž nijak snížit ten pás. (nehledě na nulovou boční ochranu)
A že často vidím běžně malé děti s pásem přes krk.
Ale spousta rodičů si dostatečně neuvědomuje, co se může stát nebo jen věří ve vlastní bezpečnou jízdu.
Několikrát jsem viděla, že rodiče fakt neví nebo nad tím dostatečně nepřemýšlí, jak správně připoutat autosedačku a dítě v ní. (Několik známých jsem to učila)
Každý den taky vidím spoustu dětí, které rodiče vozí (do školy, školky) bez autosedačky a nebo nepřipoutané.
Vždycky mě to hrozně štve… Maminka se určitě připoutá, ale dítě si vzadu vesele hopká. ![]()
Tohle by fakt měla policie víc hlídat a pokutovat.
@sibi píše:
a u některých matek třeba cigarety na měsíca budou dělat jak nemají peníze
No jo, s kouřením se ale těžko přestává, víš? ![]()
@atominnka píše:
No jo, s kouřením se ale těžko přestává, víš?
když se chce tak se přestane, já přestala během necelého týdne, když jsem zjistila že jsem s malou těhotná. je to jen o vůli
@madi píše:
je to možný, ale já třeba neznám nikoho, kdo by měl romerajedna kamarádka má maxicosi a zbytek noname
přijde mi, že se to hrotí jen tady … přitom x % dětí opravdu jezdí v autosedačkách kšuntech… mě třeba záleží hodně na tom, v čem malej jezdí, tak jsem hledala informace, ale někdo prostě jde do toho supermarketu, vidí hezkou sedačku v akci, vezme ji a nepřemýšlí nad tímjá souhlasím s hodakou, zakladatelka to prostě tady nevyřeší… to by musela jedině k sestře nakráčet, koupit jim novou vhodnou sedačku a tu špatnou rozšlapat
Jom, asi tak nějak… A kdyby Barbulka chtěla, tak já mám taky noname, mohla by mi taky koupit novou
![]()
@sibi píše:
když se chce tak se přestane, já přestala během necelého týdne, když jsem zjistila že jsem s malou těhotná. je to jen o vůli
Taky jsem přestala ¨po zjištění těho, ze dne na den… Ale vidím manžela, má krabku na 2-3dny a tu vůli prostě nemá ![]()
@Gina108 píše:
No, to jí to schválili ti praví odborníci![]()
Prodavačka by teda měla být školená, ale mám podezření, že chtěla jen prodat. A co asi ví doktorka z titulu své profese o dětských sedačkách??? Ještě třeba uklízečka, hajzlbába a pohřebák by jí to mohli potvrdit
![]()
Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:43
ten pohřebák by jí to schválil určitě si myslím… ![]()
její dítě, její zodpovědnost, ale já mám 2 a třičtvrtě roku starýho prcka, cca 100cm, 15 kilo a ještě nějakou dobu bude v 9-18… ![]()
@j.a.n.i1 píše:
To je pro mě kec, každý kdo má na benzín, tak si může dovolit koupit slušnou autosedačku, pokud vezmu třeba pultíkovou cybex pallas, tak to je špička v bezpečnosti, stojí 4500,– a vydrží 6 let, tak to je cca 750,– za rok, to je přibližně ujetých 200km nebo jedny boty.
To je hovadina, benzín kupuju když na něj mám, autosedačku na splátky dají málokde. Ne každý má našetřeny tisíce bokem aby mohl koupit „kvalitní“ drahou sedačku kdykoliv se mu zachce.
@atominnka píše:
Taky jsem přestala ¨po zjištění těho, ze dne na den… Ale vidím manžela, má krabku na 2-3dny a tu vůli prostě nemá
ke kouření bych to nepřirovnávala… u nás nekouří v rodině nikdo, takže tudy bychom se k penězům asi nedostali
![]()
@atominnka píše:
No jo, s kouřením se ale těžko přestává, víš?
a ještě to je tááák dobrý ![]()
@madi píše:
ke kouření bych to nepřirovnávala… u nás nekouří v rodině nikdo, takže tudy bychom se k penězům asi nedostali![]()
Já to nepřirovnávala, to sibi ![]()
@Hanule píše:
To je hovadina, benzín kupuju když na něj mám, autosedačku na splátky dají málokde. Ne každý má našetřeny tisíce bokem aby mohl koupit „kvalitní“ drahou sedačku kdykoliv se mu zachce.
Prostřední syn přesedlal do sedačky 15-36 (Romer) až po šestém roce. To už měl 18 kg.
Je malý a drobný…