Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Barbulka píše:
je to sedačka 15-36 kg, která je vlastně už jen takový podsedák, má opravdu pás jen přes jedno ramínko
A má alespoň dobře udělanou opěrku hlavy a ochranu z boků?
U naší Cybexky se dá podhlavník stáhnout fakt nízko, že se tam pohodlně opře i menší dítě,než 100 cm.
@Gina108 píše:špatně jsem to napsala, má to zádovou opěrku, ale nemá to vlastní pásy, je to takováta jak se dá z ní udělat pak už jen podsedák
No to si děláš p.del, fakt má jen podsedák? Tzn. sedačku bez zádové opěrky? To je nebezpečné i pro dítě splňující váhové limity, natož pro takhle malé.
@Barbulka píše:
Ahojky, včera u nás byla na návštěvě nevlastní ségra se svým dvouletým synem, mimojiné se zmínila, že pro synka má už autosedačku 15-36kg, která se zapíná už jen klasickým pásemprý dítku lépe vyhovuje.
já teda nevím, ale pro dítko 2,5 roku, výšky cca 93 cm a váhy 13 kg mi přijde absolutně nevhodná
ona mi oponovala tím, že jim to schválila prodavačka i dětská lékařka
jaký je Váš názor ? já na to pořád musím myslet
No, bezpečné to určitě není… Ale nechápu, proč řešíš svou nevlastní sestru
Je to její problém, nebo spíš to bude její problém, až se prckovi nedej bože něco stane
@Milli píše:
U naší Cybexky se dá podhlavník stáhnout fakt nízko, že se tam pohodlně opře i menší dítě,než 100 cm.
jj my to tak taky máme, dítě 104 cm a podhlavník už zdaleka nemá na nejnižší pozici
mě to přišlo pro něj nevhodné, protože dítko je vážně chroustík, je celkem maličký a hubeňoučký, vezla jsem je autem na vlak a seděl v naší sedačce 9-18, s pětibodovým zapínáním a měla jsem co dělat abych mu ty pásy dotáhla aby mi tam nevlál, pořád to měl jakoby volný ![]()
Příspěvek upraven 01.06.12 v 12:33
Sice OT, ale mají alespoň něco, zrovna nedávno jsem viděla 2 děti ve 120ce (zadní sedadlo bez pásů), na půlce sedadla navršený bordel, mezi dětmi bedna s králíkem. A asi hodinu poté jsem viděla auto ve kterém dítě stálo a koukalo ven střešním oknem. Maminka rozhodně nejela o to pomaleji, tipli jsme to na klasickou 50 co je ve městě povolena.
no jo, ale ty s tím nemůžeš nic dělat, to je zodpovědnost rodičů
moje švagrová taky vozí desetiletý dítě na podsedáku a pětiletý dítě sice v sedačce, ale možná 15 let staré, která drží jenom silou vůle a taky to neřeším. Je to jejich věc ![]()
@Milli píše:
U naší taky, pás tam pak vede i chroustovi krásně tak jak má. Máme cybex solution x-fix.
Taky máme cybex x-fix a šlo by tam i menší dítě než těch 100cm
@quinny píše:
chudák dítě, ale nenaděláš nicto mi připomíná, včera jsem opět viděla jak maminka poutá vajíčko PO SMĚRU jízdy![]()
ty děti za to vážně nemůžou, že mají „dementní“ rodiče…na tohle by měl zákon pamatovat a policie vynucovat![]()
![]()
Souhlasím, kdyby za to byl postih 6 bodů a policie byla proškolená a fakt to kontrolovala, tak by špatně upoutaných dětí a sedaček rychle ubylo ![]()
Takže až budu kupovat větší autosedačku, tak mám koupit 9-36kg s vlastním pásem nebo 15-36 bez vlastního pásu?Lepší je ta s vlastním pásem nebo ne?Omlouvám se zakladatelce za OT
@Hanule píše:
U naší taky, pás tam pak vede i chroustovi krásně tak jak má. Máme cybex solution x-fix.
Ono bez ohledu na to kudy vede pás, 13 kilové dítě v téhle sedačce prostě nemá co dělat.
@atominnka řeším to proto, že mi na nich záleží a snad se můžu zeptat ostatních na jejich názor ![]()
@MarkyM píše:
Takže až budu kupovat větší autosedačku, tak mám koupit 9-36kg s vlastním pásem nebo 15-36 bez vlastního pásu?Lepší je ta s vlastním pásem nebo ne?Omlouvám se zakladatelce za OT
9-36 s vnitřními pády jsou většinou horší než 15-36… ideálně by dítko mělo do 18 kg jezdit v 9-18 a pak jít do 15-36. Sedačku 9-36 bych kupovala buď jako druhou nebo v případě dlouhého lehkého dítka. A tedy já osobně bych zvolila sedačku s pultíkem místo s pásy.
Tak nevhodná sedačka to bezpochyby je, ale ty s tím nic neuděláš..
.. teď v té větší už je naprosto spokojený
sedačka 15-36 se skládá ze dvou částí, podsedák a zádová opěrka - alespoň nám nedávno přišla tahle sedačka jakoby rozpůlená..
dítě je ještě na tuto kategorii malé, ale zas to není tak dramatické, chtěla jsem napsat, že je to lepší, než kdyby seděl na podsedáku.
nejlepší by pro něj byla kategorie 9-18kg, ale třeba našemu malýmu už od těch 2,5 let taky byla těsná - límec na nejvyšší pozici, on tam napasovanej, pás mu skoro ani zapnout nešel, řval, nechtěl tam být a to má něco malinko přes 15kg, až bude mít 18, tak to si vůbec nedovedu představit, že by tam ještě byl
Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:58