Nesprávná autosedačka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
1.6.12 11:57

Tak nevhodná sedačka to bezpochyby je, ale ty s tím nic neuděláš.. :nevim:
sedačka 15-36 se skládá ze dvou částí, podsedák a zádová opěrka - alespoň nám nedávno přišla tahle sedačka jakoby rozpůlená..
dítě je ještě na tuto kategorii malé, ale zas to není tak dramatické, chtěla jsem napsat, že je to lepší, než kdyby seděl na podsedáku.
nejlepší by pro něj byla kategorie 9-18kg, ale třeba našemu malýmu už od těch 2,5 let taky byla těsná - límec na nejvyšší pozici, on tam napasovanej, pás mu skoro ani zapnout nešel, řval, nechtěl tam být a to má něco malinko přes 15kg, až bude mít 18, tak to si vůbec nedovedu představit, že by tam ještě byl :nevim: .. teď v té větší už je naprosto spokojený

Příspěvek upraven 01.06.12 v 11:58

• Citovat
  • Upravit
14079
1.6.12 11:58
@Barbulka píše:
je to sedačka 15-36 kg, která je vlastně už jen takový podsedák, má opravdu pás jen přes jedno ramínko

A má alespoň dobře udělanou opěrku hlavy a ochranu z boků?
U naší Cybexky se dá podhlavník stáhnout fakt nízko, že se tam pohodlně opře i menší dítě,než 100 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
@Gina108 píše:
No to si děláš p.del, fakt má jen podsedák? Tzn. sedačku bez zádové opěrky? To je nebezpečné i pro dítě splňující váhové limity, natož pro takhle malé.
špatně jsem to napsala, má to zádovou opěrku, ale nemá to vlastní pásy, je to takováta jak se dá z ní udělat pak už jen podsedák
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
@Barbulka píše:
Ahojky, včera u nás byla na návštěvě nevlastní ségra se svým dvouletým synem, mimojiné se zmínila, že pro synka má už autosedačku 15-36kg, která se zapíná už jen klasickým pásem 8o prý dítku lépe vyhovuje.
já teda nevím, ale pro dítko 2,5 roku, výšky cca 93 cm a váhy 13 kg mi přijde absolutně nevhodná :nevim:
ona mi oponovala tím, že jim to schválila prodavačka i dětská lékařka 8o
jaký je Váš názor ? já na to pořád musím myslet :think:

No, bezpečné to určitě není… Ale nechápu, proč řešíš svou nevlastní sestru :roll: Je to její problém, nebo spíš to bude její problém, až se prckovi nedej bože něco stane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.6.12 11:59
@Milli píše:
U naší Cybexky se dá podhlavník stáhnout fakt nízko, že se tam pohodlně opře i menší dítě,než 100 cm.

jj my to tak taky máme, dítě 104 cm a podhlavník už zdaleka nemá na nejnižší pozici

• Citovat
  • Upravit
2762
1.6.12 12:02

mě to přišlo pro něj nevhodné, protože dítko je vážně chroustík, je celkem maličký a hubeňoučký, vezla jsem je autem na vlak a seděl v naší sedačce 9-18, s pětibodovým zapínáním a měla jsem co dělat abych mu ty pásy dotáhla aby mi tam nevlál, pořád to měl jakoby volný :think:

Příspěvek upraven 01.06.12 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
1.6.12 12:03

Sice OT, ale mají alespoň něco, zrovna nedávno jsem viděla 2 děti ve 120ce (zadní sedadlo bez pásů), na půlce sedadla navršený bordel, mezi dětmi bedna s králíkem. A asi hodinu poté jsem viděla auto ve kterém dítě stálo a koukalo ven střešním oknem. Maminka rozhodně nejela o to pomaleji, tipli jsme to na klasickou 50 co je ve městě povolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.6.12 12:04

no jo, ale ty s tím nemůžeš nic dělat, to je zodpovědnost rodičů :nevim: moje švagrová taky vozí desetiletý dítě na podsedáku a pětiletý dítě sice v sedačce, ale možná 15 let staré, která drží jenom silou vůle a taky to neřeším. Je to jejich věc :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16291
1.6.12 12:06
@Milli píše:

U naší taky, pás tam pak vede i chroustovi krásně tak jak má. Máme cybex solution x-fix.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
1.6.12 12:07

Taky máme cybex x-fix a šlo by tam i menší dítě než těch 100cm

• Citovat
  • Upravit
101644
1.6.12 12:08
@quinny píše:
chudák dítě, ale nenaděláš nicto mi připomíná, včera jsem opět viděla jak maminka poutá vajíčko PO SMĚRU jízdy :zed: :pocitac:
ty děti za to vážně nemůžou, že mají „dementní“ rodiče…na tohle by měl zákon pamatovat a policie vynucovat :cert: :cert: :cert:

Souhlasím, kdyby za to byl postih 6 bodů a policie byla proškolená a fakt to kontrolovala, tak by špatně upoutaných dětí a sedaček rychle ubylo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
1.6.12 12:09

Takže až budu kupovat větší autosedačku, tak mám koupit 9-36kg s vlastním pásem nebo 15-36 bez vlastního pásu?Lepší je ta s vlastním pásem nebo ne?Omlouvám se zakladatelce za OT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
1.6.12 12:09
@Hanule píše:
U naší taky, pás tam pak vede i chroustovi krásně tak jak má. Máme cybex solution x-fix.

Ono bez ohledu na to kudy vede pás, 13 kilové dítě v téhle sedačce prostě nemá co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2762
1.6.12 12:11

@atominnka řeším to proto, že mi na nich záleží a snad se můžu zeptat ostatních na jejich názor ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
1.6.12 12:11
@MarkyM píše:
Takže až budu kupovat větší autosedačku, tak mám koupit 9-36kg s vlastním pásem nebo 15-36 bez vlastního pásu?Lepší je ta s vlastním pásem nebo ne?Omlouvám se zakladatelce za OT

9-36 s vnitřními pády jsou většinou horší než 15-36… ideálně by dítko mělo do 18 kg jezdit v 9-18 a pak jít do 15-36. Sedačku 9-36 bych kupovala buď jako druhou nebo v případě dlouhého lehkého dítka. A tedy já osobně bych zvolila sedačku s pultíkem místo s pásy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí