Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Barbulka píše:
@atominnka řeším to proto, že mi na nich záleží a snad se můžu zeptat ostatních na jejich názor
ale jo, dyť mně je to jasný, že se o ně bojíš
já neshtěla být hnusná
To je to zatracený PMS ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Souhlasím, kdyby za to byl postih 6 bodů a policie byla proškolená a fakt to kontrolovala, tak by špatně upoutaných dětí a sedaček rychle ubylo
To je pravda, mělo by toi tak být, špatně připoutané dítě¨, tak pořádnej postih… Nicméně k těm autosedačkám, leckdo si prostě drahou a tím pádem i kvalitní dovolit nemůže, takže koupí radši tu starou před rozpadem ![]()
@atominnka píše:
ale jo, dyť mně je to jasný, že se o ně bojíšjá neshtěla být hnusná
To je to zatracený PMS
v pořádku ![]()
@atominnka píše:
To je pravda, mělo by toi tak být, špatně připoutané dítě¨, tak pořádnej postih… Nicméně k těm autosedačkám, leckdo si prostě drahou a tím pádem i kvalitní dovolit nemůže, takže koupí radši tu starou před rozpadem
To je pro mě kec, každý kdo má na benzín, tak si může dovolit koupit slušnou autosedačku, pokud vezmu třeba pultíkovou cybex pallas, tak to je špička v bezpečnosti, stojí 4500,– a vydrží 6 let, tak to je cca 750,– za rok, to je přibližně ujetých 200km nebo jedny boty.
@j.a.n.i1 píše:
To je pro mě kec, každý kdo má na benzín, tak si může dovolit koupit slušnou autosedačku, pokud vezmu třeba pultíkovou cybex pallas, tak to je špička v bezpečnosti, stojí 4500,– a vydrží 6 let, tak to je cca 750,– za rok, to je přibližně ujetých 200km nebo jedny boty.
tam jde o tu jednorázovou částku, znám lidi, co nemaj pomalu ani na jídlo, autem sice jezdí, ale neee tak moc… ti byli rádi, že dali těch 700 za sedačku. Sice nová z aukra, ale neznámá značka
@j.a.n.i1 a to tam vážně nejsou žádné pásy ? jen ten pultík-polštář ? jak je to třeba, když se sedačka obrátí vzhůru nohama ? Dítko tam drží ? ![]()
já mám romer king plus 9-18 kg a jsem velice spokojená, máme auto peugeot a ten je přímo pro svá auta doporučuje ![]()
přesně tak, já taky neznám v okolí nikoho, kdo by měl třeba romera za 5000 jako my
většinou to prostě řeší nějakými noname sedačkami ze supermarketů.. kolikrát ani nemají ponětí o tom, že nějaký adac sedačky testuje, někomu prostě stačí, že mají atest, že se smějí prodávat a konec.
My třeba dneska, kdybychom měli kupovat sedačku, taky bychom těch pět tisíc už prostě dát nemohli, testy netesty ![]()
jinak moje švagrová, co jsem psala, jak tragický sedačky mají, tak rozhodně socky nejsou, mohli by si dovolit třeba romerky pro obě holky najednou, ale ona prostě žije v přesvědčení, že jim to stačí a je to bezpečný. Vymluvit si to nedá
taky bych do ni ditko nedala.dceři bude 5 let ,ma 13 kg a 110 cm a ma sedačku 9-36 kg,zatim i s 5 bodovym pasem.až trochu přibere tak ji koupim už bez pasu,ale bezpečnou.myslim,že by ji už mohla mit,co se tyka do vyšky,ale vahy určitě neee.
kluka mam 14 m a ten važí 12 kg a měři 84 cm
tak ten počítam do pul roku jde do jiny sedačky,ta mu zase bude mala na dylku.
myslim,že i na kratké trasy by měl člověk koukat na bezpeči svych děti. ![]()
@madi píše:
přesně tak, já taky neznám v okolí nikoho, kdo by měl třeba romera za 5000 jako myvětšinou to prostě řeší nějakými noname sedačkami ze supermarketů.. kolikrát ani nemají ponětí o tom, že nějaký adac sedačky testuje, někomu prostě stačí, že mají atest, že se smějí prodávat a konec.
My třeba dneska, kdybychom měli kupovat sedačku, taky bychom těch pět tisíc už prostě dát nemohli, testy netestyjinak moje švagrová, co jsem psala, jak tragický sedačky mají, tak rozhodně socky nejsou, mohli by si dovolit třeba romerky pro obě holky najednou, ale ona prostě žije v přesvědčení, že jim to stačí a je to bezpečný. Vymluvit si to nedá
Přesně, my jsme si taky v době, kdy jsme kupovali sedačku nemohli dovolit dát najednou 5000 jen za sedačku, navíc autem tak moc nejezdíme, max do 20km… Takže mám za asi 1500 no ![]()
a mame taky romerky,myslim,že to jsou jedny z nejlepších sedaček ![]()
Myslíš že ti k něčemu tahle diskuze bude? ty víš že to je špatně, řekla jsi jim to, jim to je jedno, tak co chceš? utvrdit že je ségra blbá, nezodpovědná kráva?
Můj názor na sedačky je takový, že aspoň nějaká, když se mi stane malá nehoda přežijem, když to do mě narve k.kot v 200 km rychlosti tak nepřežijem, i kdyby jsme měli každý svůj sarkofág
a taky záleží jaký kdo má auto, něco jinýho je filcka a něco třeba jeep, takže asi tak ![]()
@mucinka2 píše:
a mame taky romerky,myslim,že to jsou jedny z nejlepších sedaček
A taky jedny z nejdražších
Ale jo souhlasím, co jsem koukala na testy, tak z nich vyšly dobře ![]()
@Hodaka píše:čáááááůůůůů!!!!!
Myslíš že ti k něčemu tahle diskuze bude? ty víš že to je špatně, řekla jsi jim to, jim to je jedno, tak co chceš? utvrdit že je ségra blbá, nezodpovědná kráva?
Můj názor na sedačky je takový, že aspoň nějaká, když se mi stane malá nehoda přežijem, když to do mě narve k.kot v 200 km rychlosti tak nepřežijem, i kdyby jsme měli každý svůj sarkofága taky záleží jaký kdo má auto, něco jinýho je filcka a něco třeba jeep, takže asi tak
@Barbulka píše:
@j.a.n.i1 a to tam vážně nejsou žádné pásy ? jen ten pultík-polštář ? jak je to třeba, když se sedačka obrátí vzhůru nohama ? Dítko tam drží ?
já mám romer king plus 9-18 kg a jsem velice spokojená, máme auto peugeot a ten je přímo pro svá auta doporučuje
On je ten pás z auta veden drážkou v pultíku, takže ten pultík drží na svém místě, i kdyby se to otočilo. Jinak já mám tu samou romerku, ale do druhého auta jsem pořídili Cybex ISIS, prudilo mě to přehazování.
@madi píše:
přesně tak, já taky neznám v okolí nikoho, kdo by měl třeba romera za 5000 jako myvětšinou to prostě řeší nějakými noname sedačkami ze supermarketů…
My jsme asi nějaká divná ulice, když projdu parkovištěm, v drtivé většině aut jsou autosedačky Roemer nebo MaxiCosi.