Nesprávná autosedačka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101644
1.6.12 13:35
@atominnka píše:
JO aha… zajímavej názor.. a co když třeba bydlí někdo na samotě a to auto potřebuje ??????

No, pokud jak píšeš kupuje benzín, jen když na něj má peníze, tak asi až zas tak jezdit nepotřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.6.12 13:37
@j.a.n.i1 píše:
No, pokud jak píšeš kupuje benzín, jen když na něj má peníze, tak asi až zas tak jezdit nepotřebuje.

to jsem já nepsala :* to co jsem psala já byla reakce na to, že když nemám našetřený tisíce, tak nepotřebuju sedačku ani jezdit autem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101644
1.6.12 13:43

@atominnka Pravda, pravda… nicméně pořád tvrdím že je to o prioritách, beru pokud ji někdo koupit nechce, je to jeho rozhodnutí, ale ne že ji koupit nemůže… nehledě na to, že když se sečtou výdaje na provoz auta, tak to člověk kouká, co je to za částky, akorát ji nikdy nevidí najednou a proto si to spousta lidí neuvědomuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
1.6.12 13:47
@madi píše:
našetří si napřed na kvalitní autosedačku a pak až si půjde koupit auto :mrgreen: :mrgreen:

Mně to vůbec směšné nepřijde. :nevim: Prostě normální postup, aneb když kupuju auto, tak prostě počítám s tím, že to přinese i vedlejší náklady - opravy, zimní a letní pneumatiky a v první řadě kvalitní autosedačky pro děti. Kdo si pořídí auto a nemá na tyhle ostatní náklady, tak je prostě ekonomický negramot. A kdo se usídlí na samotě u lesa a nepočítá s tím, že je třeba mít auto, je naivní stejně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
1.6.12 13:47
@j.a.n.i1 píše:
Tak v tom případě nemusím jezdit autem a sedačku ani benzín nepotřebuju vůbec…
Prostě pokud autem jezdím a kvalitní sedačku koupit chci, tak to nějak udělám, i na ty splátky je některé obchody nabízejí, pokud nechci, tak ji kupovat nebudu, ale tvrdit, že musím koupit nějakou noname protože na lepší nemám je prostě blbost, jako všechno je to o prioritách. Jo a sedačku člověk nekupuje kdykoliv se mu zachce, ale pokaždé ví minimálně 9 měsíců dopředu, že bude potřeba.

taks mi to vzala „z klávesnice“… o nákupu vajíčka ví člověk minimálně 7 měsíců dopředu, o nákupu 9-18 cca rok, o nákupu 15-36 další minimálně 2 roky… :think: To je takovej problém za tu dobu na tu sedačku ušetřit? :zed:

My máme taky auto starou šunku, ale autosedačky pro děti do něj chci i proto kvalitní… Jasně, ve 200 km/h mi to je k prdu, ale než si pak vyčítat, že kdybychom měli lepší sedačku, mohlo všechno dopadnout jinak, to radši aspoň v tomhle budu mít svědomí čistý vzhledem k tomu, že na lepší auto teď momentálně bohužel prachy nejsou… :think: :nevim:

Ty autosedačky jsou hrozně zrádný v tom, že x % lidí se žádná bouračka nestane, takže je v podstatě fakt fuk v čem jim prcek jezdí, ale když už se něco stane, chci vědět, že jsem udělala v rámci možností maximum… Takže na sedačkách nešetřím a šetřit nechci… :oops: I to je důvod, proč pro maldšího prcka budem kupovat 9-18 a staršího v ní taky ještě necháme, když mu je dobře… Nechci ho stěhovat předčasně do větší sedačky jen proto, abychom ušetřili, mně ty „ušetřený“ peníze za to případně prostě nestojí… :nevim:

Jen mi jezdí mráz po zádech, když vidím, kolika lidem stačí autosedačka za 500, 7 - 8 let stará… Hlavně že aspoň „něco“ mají… :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
1.6.12 13:48

no tak třeba já ji koupit nechci, fakt mi to přijde zbytečné :nevim: takže teď má kluk po kámoščiným synovi 0-18, předtím měl z inzerátu koupený chicco vajíčko, a teď budu kupovat 9-36 buď Ferari nebo něco takovýho.

• Citovat
  • Upravit
7159
1.6.12 13:51

tyto debaty o tom jestli někdo má nebo nemá na sedačku jsou od doby, kdy jsou sedačky povinné, a tenkrát to krásně řekla bývala ministryně školství:" rodič má právo mít dítě, ale zároveň má povinnost ho slušně vychovat a zabezpečit, takže pokud nemám na sedačku nebudu jezdit autem,ale jinou dopravou , nebo chodit pěšky, nebo si nepořizovat dítě, když ho neumí zabezpečit"
a myslím, že to platí na vše ostatní, nemám na helmu na kolo, tak dítě nebude jezdit na kole, ale chodit pěšky…vždyť jde o zdraví mého dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.6.12 13:53
@steeve píše:
tyto debaty o tom jestli někdo má nebo nemá na sedačku jsou od doby, kdy jsou sedačky povinné, a tenkrát to krásně řekla bývala ministryně školství:" rodič má právo mít dítě, ale zároveň má povinnost ho slušně vychovat a zabezpečit, takže pokud nemám na sedačku nebudu jezdit autem,ale jinou dopravou , nebo chodit pěšky, nebo si nepořizovat dítě, když ho neumí zabezpečit"
a myslím, že to platí na vše ostatní, nemám na helmu na kolo, tak dítě nebude jezdit na kole, ale chodit pěšky…vždyť jde o zdraví mého dítěte

Ano, super, takže když se stane nehoda, tak jít na potrat, joooo? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.6.12 13:57
@Gina108 píše:
Mně to vůbec směšné nepřijde. :nevim: Prostě normální postup, aneb když kupuju auto, tak prostě počítám s tím, že to přinese i vedlejší náklady - opravy, zimní a letní pneumatiky a v první řadě kvalitní autosedačky pro děti. Kdo si pořídí auto a nemá na tyhle ostatní náklady, tak je prostě ekonomický negramot. A kdo se usídlí na samotě u lesa a nepočítá s tím, že je třeba mít auto, je naivní stejně.

Hmmm, taky zajímavý názor.. Ale opravdu jsou dneska rodiny a bude jich víc, které auto mají, protže ho potřebují k dojíždění do práce, k doktoru a jsou rádi, že mají na jeho provoz(gumy se koupí v akci někde), na jídlo, ošacení a obutí dětí, nájem, energie, plus v domácnosti se sem tam taky něco pokazí :zed: Takže bych tu neházela výrazem ekonomický negramot :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.6.12 13:58

@atominnka ne, ale předem, když plánuji dítě tak počítat s tím, že dítě něco stojí, a není to jen sedačka, ale oblečení, jídlo, školné…, nebo dnes nemám na sedačku, tak zbytek dětství bude chodit v rozdrbaných šatech a bez vzdělání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
@Hodaka píše:
no tak třeba já ji koupit nechci, fakt mi to přijde zbytečné :nevim: takže teď má kluk po kámoščiným synovi 0-18, předtím měl z inzerátu koupený chicco vajíčko, a teď budu kupovat 9-36 buď Ferari nebo něco takovýho.

Ty pudeš :lol: :lol: :lol: Ale máš recht, mám to taky tak.. Romery jsou hezký sedačky, ale dávat 5000 za ně nehodlám 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
@atominnka píše:
Ano, super, takže když se stane nehoda, tak jít na potrat, joooo? :roll:

Ne, dát ho do babyboxu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.6.12 14:00

@atominnka ale nemusíte dávat 5000,– za sedačku, vždyť i bezpečná sedačka kat. 15-36 se dá koupit něco málo přes 1000,–, a je to lepší než podsedák, a když se promítne cena 1000,– Kč do 6ti let životnosti, tak je to 13,– Kč/ měsíc, vždyť i den v nemocnici dnes stojí 100,– Kč, tak je lepší předejít nějakému zranění s kvalitní sedačkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.6.12 14:01
@steeve píše:
@atominnka ne, ale předem, když plánuji dítě tak počítat s tím, že dítě něco stojí, a není to jen sedačka, ale oblečení, jídlo, školné…, nebo dnes nemám na sedačku, tak zbytek dětství bude chodit v rozdrbaných šatech a bez vzdělání…

Jasný, jenže někdo prostě nemá ani na to, aby pořádně a kvalitně dětem uvařil… A znám lidi, co našetřili, měli mimino, dobré auto, kvalitní sedačku, peníze na hadry… A najednou BUM! firma zkrachovala, oba rodiče byli bez práce a ted pracuje jen jeden z nich, za 15000čistýho, platí nájem 8000!!! a mají druhého neplánovaného prcka na cestě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
1.6.12 14:01
@Gina108 píše:
Ne, dát ho do babyboxu. ;)
:*
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek