Bouraná autosedačka

5502
14.6.12 09:51

Bouraná autosedačka

Ahojky všichni!
Dotaz asi spíš na steeva, ale pokud má někdo podobnou zkušenost budu moc ráda za jakoukoliv radu…
Včera jsme měli autonehodu - stáli jsme v řadě na červené a zezadu do nás narazilo auto a hodilo nás ještě na to přední. Rána dost velká. Auto na odpis (ale bylo starší, tak možná i proto). Malý (2roky) byl samozřejmě v autosedačce - Chicco key1 XP. No a já teď nevím co se sedačkou? Vyhodit a koupit novou? Jsme s penězma dost na štíru, ale asi bych si i nějak půjčila než riskovat bezpečnost malého. Četla jsem že např. Romer dělá kontrolu sedaček po nehodě, ale Chicco?
Děkuji za odpověď!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6578
14.6.12 09:54

Já osobně bych asi neriskla ani kdyby mi ji někde zkontrolovali. :nevim:
Raději bych si půjčila na novou a „zadlužila se“, než riskovat život dítěte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
14.6.12 09:55

@Brokianaa hlavně že jste v pořádku, ale taky mě zajímá odpověd i když jsem slyšela že by se měla vyměnit po každém nárazu pouze pokud jdou udělat testy jako zmin. romer tak přeskoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
14.6.12 09:56

Určitě zlikvidovat a koupit novou. Ono je to aji napsané v návodu, jak je bouračka, už nepoužívat, jako laik nepoznáš, jestli je poškozená nebo ne.. Ale důležité, že ta stará ochránila mládě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
14.6.12 10:03

Koupila bych novou ty plasty už nebudou asi tak pevný a tuhle nahlásila likvidátorovi co se přijede podívat na auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.6.12 10:10

Řeší to taková ta asistenční služba nabourali vás… Naštěstí jsem už při té nehodě i přes šok to nahlásila. Tak uvidíme jestli to pojišťovna proplatí…Každopádně jsme bez auta, nemáme ani peníze na nové, ani si nemůžeme dovolit půjčku, za to staré dostaneme minimum, no děs… Dokonce ten pán co nás naboural mi nabízel, že mi dá hned peníze na novou sedačku. Až mi ho bylo líto, byl z toho úplně nešťastý, pořád se chodil ptát jestli je malý v pořádku. Byl to takový upracovaný dělník…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
14.6.12 10:12
@Brokianaa píše:
Ahojky všichni!
Dotaz asi spíš na steeva, ale pokud má někdo podobnou zkušenost budu moc ráda za jakoukoliv radu…
Včera jsme měli autonehodu - stáli jsme v řadě na červené a zezadu do nás narazilo auto a hodilo nás ještě na to přední. Rána dost velká. Auto na odpis (ale bylo starší, tak možná i proto). Malý (2roky) byl samozřejmě v autosedačce - Chicco key1 XP. No a já teď nevím co se sedačkou? Vyhodit a koupit novou? Jsme s penězma dost na štíru, ale asi bych si i nějak půjčila než riskovat bezpečnost malého. Četla jsem že např. Romer dělá kontrolu sedaček po nehodě, ale Chicco?
Děkuji za odpověď!

nahlásit likvidátorovi a požadovat novou autosedačku. Ty si koupíš novou autosedačku a pojišťovna Ti účet proplatí. Předpokládám, že to jde ze zákonné pojistky toho, kdo Vás naboural.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zza
14.6.12 10:14

Ahoj, uf hlavně že se nic kromě pár plechů nikomu nestalo. Jinak ten náraz měl nějaký vliv na tu autosedačku, nebo to šlo úplně mimo ni a jenom držela malého při nárazu. Pokud jde pouze o to tlumení nárazu tak bych zkusila to přezkoušení, pokud to je možné. Jestli došlo i k posunu sedaček, nebo bočnímu nárazu, tak bych ji asi vyměnila za novou rovnou, svoji funkci splnila.

• Citovat
  • Upravit
7449
14.6.12 10:15

Já bych koupila novou a nebo alespoň nebouranou z druhé ruky (ale prověřené druhé ruky). Přece jen, člověk nikdy neví, co se při tom nárazu, ať byl silný nebo ne, mohlo se sedačkou stát. Ale jestli nemáte penízky na jiné auto, tak zvaž, jesti má smysl kupovat sedačku.. Pokud budete cestovat párkrát za rok cizím autem, můžete si možná půjčit sedačku od známých…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
14.6.12 10:24

Broki, meli byste mit narok z jeho pojistky si vzit auto na pujceni a tu sedacku by vam mela pojistka taky proplatit, zavolej si na pojistovnu a oni ti vsechno reknou. Budto zaplati komplet opravu auta a nebo vam vyplati odhadni cenu a tu se urcite nejaky faro da poridit :-) je to sice vyrizovani, ale nemeli byste na tom byt biti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.6.12 10:30

Já často jezdím s našima(mamkou). Bydlíme ve stejném domě. Já se řídit bojím a asi jen tak řídit nebudu…
Uvidím, snad to pojišťovna proplatí…Ale teď nevím jestli riskovat koupi nové sedačky s tím že mi pak nic nedají, nebo teď prostě nikam nejezdit :nevim: Bydlím na vesnici - sice spoj mhd tu je, takže zas tak velký problém to není…ale cestování kolikrát na hodinu a více… :zed:
Ale upřímně se bojím do té sedačky malého dát. Včera pro mě přijela mamka na místo nehody vezla nás i s malým domů. Malý byl v té bourané sedačce. No musela jsem zvolit menší zlo… MHD mi od tama žádné nejelo :zed:
Je pravda, že i když ji zkontrolují, tak asi budu mít pořád divný pocit.
Jinak náraz byl zezadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
233
14.6.12 10:32

Ahoj osobně bych už neriskovala jezdit s bouranou, i když nejsou zjevné vady. Beru to stejně jako s helmou (na kolo, lyže), když do ní dostanu náraz je na výměnu. Může být uvnitř poškozená a příště mi víc ublíží, než pomůže. Jsou to všechno vyplněné skořápky. Bohužel hodně drahé až předražené (ale to je u nás všechno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.6.12 10:35

@careynka Nám to vyřizuje vše ta asistenční firma… To auto bylo staré - seat ibiza r. v.1997. Jak říkám, nemyslím, že dostaneme víc než deset tisíc… Dívala jsem se ještě jestli nemáme nárok na příspěvek na auto když je malý postižený (zatím jsem sice nic na něj nevyřizovala, takže ani nemá ZTP), ale je to až od tří let údajně :zed: Manžel viděl to samé auto v bazaru za 30000Kč, ale to pochybuju, že bychom mohli dostat.
Jinak auto máme teď bezplatně půjčené od té asist. firmy na 20 dní, ale to je mi momentálně houby platné když nemám sedačku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
14.6.12 10:36

@Brokianaa Jestli máte auto na odpis, i když bylo starší, nejednalo se o malý náraz. Nejspíš došlo k posunu sedadel a tím i sedačky, takže určitě nebouranou obstarat. Nicméně není možné, aby ti malého někdo pohlídal a ty jsi jela s mamkou sama? Pokud jedeš např. na nákupy, malej s tebou být nemusí… Nemá cenu teď kupovat sedačku, na kterou nemáte, pokud ji životně nepotřebuješ. Pokud malého nevozíš denně autem, počkala bych, co řekne pojišťovna. Naštěstí vás naboural nejspíš člověk, kterou svou vinu uznal a tím pádem je to otázka pár týdnů, než se vše vyřeší a vám přijdou penízky z pojistky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
14.6.12 10:37
@woodcock píše:
Ahoj osobně bych už neriskovala jezdit s bouranou, i když nejsou zjevné vady. Beru to stejně jako s helmou (na kolo, lyže), když do ní dostanu náraz je na výměnu. Může být uvnitř poškozená a příště mi víc ublíží, než pomůže. Jsou to všechno vyplněné skořápky. Bohužel hodně drahé až předražené (ale to je u nás všechno)

Jsem téhož názoru…dovnitř člověk nevidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí