Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Brokianaa píše:
@steeve Da se nejak zjistit do jake vysky se smi pouzivat pultik?
Druhy dotaz-v navodu je vyznacene ze se Pallaska smi pouzivat vzadu na krajnich mistech ale prostredni neni vyznacene. Mame v aute ale na prostrednim sedadle normalne isofix a tribodovy pas tak by to melo byt ok ze?
No a posledni - prosim o vyjadreni se k fotkam
Moc dekuji!!!
pultík je do 18 kg, ten není podle výšky, ale podle váhy.
Pokud je v seznamu kompatibilních vozidel uvedeno pouze krajní sedadla, tak i když uprostřed isofix máte, nesmíte tam sedačku dát, není na ty sedadla homologována, takže řiďte se tím, co je napsáno v návodu
na té první fotce je ten pás veden špatně, a na té poslední vylézá ze sedačky, to je také špatně, pokud takhle vykukuje tak při bočním nárazu ho nic nechrání
Lze nějak zjistit jestli třeba zrovna pro Renault Scenic rv.2010 není možné jej vozit uprostřed, nebo nějaký kontakt na výrobce?
A nevíte co by s tím pásem mohlo být? Když ho dám dormálně přes sebe tak překroucený není ![]()
Já už jsem fakt zoufalá ![]()
@Brokianaa těch důvodů může být mnoho- užší sedadlo, vyšší sedadlo, jiná poloha zapínání, kratší pás,… to byste se musela zeptat výrobce, proč na toto sedadlo nedovoluje tuto sedačku
@steeve muzu se zeptat plati tohle i u sedacek ktere nemaji isofix?
Mame kidfixe a samozrejme v navodu je ze by mel byt na krajnich sedadlech v nasem aute, ale trosku si myslim ze je to spis tim, ze tam je isofix a na prostrednim jen tribodovy pas. Hadam ze kid by byl schvaleny na vsechny zadni sedacky. Protoze sedacky jsou naprosto rovnocenne a jediny rozdil je ten iso ![]()
Diky za radu
A jeste me napadlo, mate zkusenost s vice detmi vzadu, jak moc je prakticke cpat vajicko doprostred? Asi moc ne ze?
@quinny ano, ty seznamy jsou pouze na spojení sedačky s isofixem, takže když nemáte uprostřed isofix nebude v seznamu prostřední sedadlo uvedeno
v případě poutání pásem je většinou každá sedačka univerzální, a lze ji použít na každém sedadle, kde je tříbodový bezpečnostní pás, a kde to povoluje výrobce auta a sedačky
zkušenost s více dětmi mám, vždyť mám 4 děti, takže kombinací sedaček jsem sám vyzkoušel mnoho, ale nejlepší je vajíčko mít na kraji, doprostřed se přes velké sedačky špatně dává.
@steeve diky no nezbyde nez to vyzkouset. Chci se zeptat zda mate v obchode bezne i zakladny pro vajicka romer a zda je mozne v ramci vasi pracovni doby prijet je vyzkouset.
A jeden dotaz uplne OT lze u vas provest nejake zakladni serizeni siciho stroje na pockani, pripadne kdyby to bylo na delsi zasah, slo by domluvit poslani kuryrem? Diky
@quinny máme v obchodě jak vajíčka, tak i základny Römer,
seřízení stroje jde provést na počkání, resp. když si skočíte někam na kafe, pokud by byl problém a muselo se čekat na nějaký díl, dá se poté stroj poslat kurýrem.
@steeve same dobre zpravy, velmi dekuji. Domluvim s kamaradkou kdy bude mit volno z prace, ona resi ten stroj a vyrazime k vam ![]()
@quinny tak to naplánujte do konce června, pak jedu na dovolenou
@steeve a jak dlouha je dovolena? Ja na sedacku moc nespecham mimi bude az koncem rijna a jak moc specha kamaradka na stroj nevim, to bude muset posoudit ona ![]()
@steeve tak to je v pohode. Ja myslela ze budete pryc cele leto. Kdybychom to v cervnu uz nestihly tak si uzijte dovolenou a uvidime se v lete ![]()
@steeve a pokud mame i naprostrednim sedadle isofix? Jsou to 3 stejna volne prohoditelna sedadla. Konkrerne peugeot 308 sw a roemer versafix
Co by mohlo byt na isofixu na prostrednim sedadle jine nez je na bocnich sedadlech?