Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@maritimka píše:
Pokud sedačka neprodělala větší náraz, třeba že spadla na zem, tak bych to neřešila. To by jsme neměly jistotu nikdy, že je v pohodě, když ani nevíme, jak s ní kdo manipuloval, než jsme si jí koupily my
proto neni dobry ji kupovat jen tak od nekoho
spadla na zem je pri autonehode vetsi naraz? ![]()
@careynka I když jí koupíš v obchodě, tak nevíš, jestli s ní někde netřískli. Mohla jim spadnout z regálu… To nemáš nikdy u nikoho jistotu. Proto bych funkčnost sedačky po „drobné“ nehodě, jak to uvádí dotyčná, nezkoumala…
Ten náraz na zem mě jen napadl, protože jinak nevím, co by se mohlo se sedačkou při nehodě stát, pokud v ní nebylo dítě…
Já bych se asi bála ji kupovat z druhé ruky - jako od někoho koho znám to jo, ale z bazaru určitě ne, i kdyby mi přísahali na cokoliv, že není bouraná…
Jo a dá se sedačka co má isofix poutat i na pásy? Jezdím ve více autech…A od nějakého roku už mají všechny auta ISOFIX, nebo prostě jak které?
@Brokianaa píše:
Jo a dá se sedačka co má isofix poutat i na pásy? Jezdím ve více autech…A od nějakého roku už mají všechny auta ISOFIX, nebo prostě jak které?
ano, většina sedaček na isofix jde poutat i na pásy.
standartně všechny auta od roku 2006 mají isofix, jinak se isofix začal dělat v roce 1997 a postupně ho výrobci dávali do výroby
@steeve píše:
ano, většina sedaček na isofix jde poutat i na pásy.
standartně všechny auta od roku 2006 mají isofix, jinak se isofix začal dělat v roce 1997 a postupně ho výrobci dávali do výroby
Děkuji ![]()
Brokiano, ať už se jedná o jakoukoli autonehodu, určitě bych neriskoval zdraví dítěte - na sedačce mohou být drobné trhliny, které nemusí být okem viditelné, přesto mohou učinit autosedačku méně tuhou a více náchylnou na další otřesy.
@josem píše:
Brokiano, ať už se jedná o jakoukoli autonehodu, určitě bych neriskoval zdraví dítěte - na sedačce mohou být drobné trhliny, které nemusí být okem viditelné, přesto mohou učinit autosedačku méně tuhou a více náchylnou na další otřesy.
Sedačka je nahlášená na pojišťovně,vč.vyfocení návodu kde je psáno,že je po každé nehodě NUTNO sedačku vyměnit… Tak doufám,že to proplatí
Takže už řeším novou…
@Brokianaa ahoj, můžu se zeptat, jak jsi dopadla s tou autosedačkou? Proplatila Ti ji pojišťovna? Dokládala jsi doklad od staré autosedačky? Nebo doklad od nové?
Děkuji moc za odpověď. Řeším teď právě sedačky po bouračce, tak chci vědět, co můžu čekat.
Jo a kontroloval někdo tu sedačku?
@Lennn Ahoj,nová je nezajímá, to je tvoje věc za kolik ji koupíš. Ale od té staré jsem doložila doklad a také si ji fotili (i když zjevné známky poškození neměla) a k tomu si fotili návod k použití, kde bylo výrobcem psáno, že je nutno ji vyměnit…
Sedačku proplatili…Ale jen poměrnou část vzhledem ke stáří…Dokonce to asi brali od doby výroby a ne od doby kdy jsem ji koupila…Ale lepší než nic, že ![]()
Jinak jsme ale nebyli viníci nehody…
Tak držím pěsti ať vám to taky dobře dopadne!
@Brokianaa moc děkuji, už jsem dohledala doklady od sedaček a snad teda taky dobře pořídíme. I když je teda nefér, že odečetli amortizaci, protože já ojetou sedačku nekoupím a musím zaplatit celou částku. A to jsem nic nezavinila ![]()
No tak u nás to samé…Ze tří tisíc jsem dostala dva. A to jsem sedačku používala ani ne třičtvrtě roku… ![]()
@steeve ahoj, mám dotaz, před týdnem jsme bourali, v autě byly dvě autosedačky MC Priori XP a Romer King Plus, od MC musím návod pohledat, ale v Romeru mají pořád uvedeno, že se po nehodě ve vyšší rychlosti než 10 km/h má poslat sedačka na otestování, ale tys psal, že Romer vydal prohlášení, že sedačky se nemají dál používat. A teď „babo raď“ sedačky samozřejmě poletí do sběrnýho dvora, ale mám nepříjemnej pocit, že pojišťovna, po které budeme chtít uhradit i část sedaček, se bude cukat a chtít po nás, abychom sedačku poslali na to testování, který už se nedělá
je teda někde to prohlášení od Romeru ke stažení?
A další dotaz jen tak mimo… Má někdo zkušenosti s proplacení sedačky, od které už neměl doklad o koupi? (Ta od MC už je přes dva roky stará, kupovaná osobně a doklad kdo ví kde
) ![]()
Tak edituju… Návod od Romeru jsme znovu prošli a už tam mají uvedeny, ze se ma sedačka vyměnit
já koukala asi na nějakej starší na internetu hned po té nehodě a to asi byla ještě ta stará verze… ![]()
Příspěvek upraven 06.12.12 v 22:23