Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No a ted me jen tak napada…sedacka je schvalena jako univerzální a pouzitelna na vsech sedadlech s bezpecnostnim tribodovym pasem takze kdyz ji upoutam jen na pas tak muzu klidne uprostred. Ale u pallasky je poutani na pas stejne i kdyz dam isofix nebo ne, ne? Tak proc, kdyz tam dam jeste „ochranu navic“ pomoci isofixu, by to nemelo byt vhodne? Jen se ptam…vrta mi to v hlave…
Napsala jsem na cybex online tak doufam ze stihnou odepsat nez odjedem…
@jessikka @Brokianaa jak jsem psal výše těch důvodů může být mnoho- užší sedadlo, vyšší sedadlo, jiná poloha zapínání, kratší pás,… to byste se musely zeptat výrobce, proč na toto sedadlo nedovoluje tuto sedačku
já mám také auto, kde jsou všechny 3 sedadla stejně velké a je na všech isofix a např. Versafix mám povolený na všech 3 sedadlech, ale třeba Safefix plus, nebo Kidfix jen na krajních, prostě výrobce k tomu má nějaké důvody, že tam ta sedačka pak nesedí jak má, tak ji na to prostřední sedadlo nehomologuje
@steeve Já jsem právě v návodu k Versafix P308 vůbec nenašla. Přijde mi, že jsou tam jen staší modely, tohle je r 2010. Safefix nám nepasoval (nešla dostatečně zasunout noha), proto jsme pořídili Versafix s pásem. Podle mě neexistuje důvod, proč by sedačka uprostřed být nemohla, ale ověřené to bohužel nemám.
No mi je to taky divné…to by přece každá sedačka musela být testována na úplně každé auto když napíšou, že se může dát do všech na boční sedadla… No ale tak dávat ji tam nebudu pokud mi nepotvrdí ze Cybexu, že je to možné.
A ještě dotaz takové ty LSP bočnice co se dávají na sedačku je nutné je dát na oba boky, nebo stačí na tu co je u dveří? Protože to tímpádem vypadá, že pojedu uprostřed já a z jedné strany budu mít stokilového manžela a z druhé sedačku…takže mít tam ještě LSP tak asi zkončím s bloknutou páteří…
Jako já bych tu ženskou co do nás nabourala nejradši… ![]()
@jessikka ono Römer už má na svých stránkách komfigurátor, kde se uvádějí vozidla a sedačky které k sobě pasují, proto už ty tištěné seznamy kompatibility neaktualizuje, takže staší se podívat sem : http://fitfinder.britax-roemer.cz/ a P 308 tam najdete
@Brokianaa ty bočnice jsou schválně sundavací, aby se nechala jen na straně ke dveřím, a na vnitřní straně se sundala, aby bylo místo pro dalšího pasažéra
Vím, že už jsem otravná, ale jak jde o bezpečí dítěte tak jsem holt neoblomná ![]()
Pošlu pak ještě z mobilu fotky a jen jsem chtěla zhodnotit jestli je to dostatečně u sedadla - je to přitlačené co to jde akorát se to opěrátko autosedačky se trochu naklání jakoby dopředu…Fotky pošlu z telefonu.
No a na cybex online píšou, že může zhodnotit vhodnost sedačky pro dané sedadlo i prodejce sedaček. Když jsem sedačku kupovala tak mi ji na prostřední sedadlo přímo instalovala prodavačka…a akorát teda přišla na to, že máme překroucený pás…druhá věc je, že mi třeba vůbec neřekla, že mám vytáhnout tu destičku…Tak jenom si říkám jestli vůbec může teda prodejce sedaček opravdu říct : Ano tady je možné ji používat…
Automobil / Seznam typů
Je toto správná autosedačka pro mé vozidlo?
Kompatibilita našich produktů v nejnovějších vozidlech je neustále testována. I přesto doporučujeme instalaci vždy vyzkoušet u kvalifikovaného prodejce. Především délka bezpečnostních pásů nebo záchytné body ISOFIX se mohou lišit i u vozidel stejného výrobce.
Steeve nevíte náhodou i jiný kontakt na cybex? Psala jsem jim přes ten kontaktní formulář, ale neozvali se mi… Kéž už by mi napsali a já tu nemusela furt prudit ![]()
Tím nakláněním myslím, že je normálně rovně opřené o sedadlo, ale lze jej předklonit mírně dopředu…
A kdyz se to zapina bez isofixu jen na pas tak ten pas jde uplne stejne? Jedno z aut se kterym jezdime nema isofix…
@Brokianaa na prodejce nespoléhej. Mně tvrdili, že top tether u romer safefix se nemusí používat, že to je jen doplněk a stačí sedačku zapnout do isofixu ![]()
Dál, když jsme byli zkoušet kidfix, tak mi několikrát zdůrazňovali, že později se sedačka rozebere a je z ní jen ten podsedák ![]()
Jinak to, že opěrák je na sedadle jen opřený a dá se předklonit není špatně. Ten opěrák je na kloubu, aby seděl do všech aut s různými sklony sedaček…
@lecijasek ale safefix nemí top tether, ten má opěrnou nohu…
@jessikka safefix má buď nohu nebo TT - jsou dva modely. Nohu nemůžeme kvůli schránkám v podlaze. O tom taky prodavačka neměla ponětí
Ale hlavně, já tam přišla s tím, že chci sedačku na isofix, co jde i na pásy. Nemůžu mít s nohou kvůli schránkám v podlaze a nemáme oko na TT. A ona na to, že TT není nutný, že to je jen doplněk a začala nám nabízet tu safefix. Nakonec mi tady steeve poradil duo a je super, lehká, univerzální. A hlavně bez toho podhlavníku. Dcerka totiž dala už v prodejně rázně najevo, co si o něm myslím a málem ho zručně vylomila ![]()
@lecijasek Mz máme versafix a na něm je taky psáno, že pás nutný není… No mají v tom pěkný bordel, ti prodavači.
Každopádně slyším prvně, že Safefix může být i na TT. Pokud vím, tak to se už takové tři roky nevyrábí.
@jessikka no ono už to taky bude skoro 3 roky, co jsem to řešila
Jinak to duo od romeru taky může mít TT, ale není nutný.