Bouraná autosedačka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
13.6.14 08:22

@Brokianaa u Cybexu 15-36 doporučuje výrobce 100cm, takže tam byste musela jít do pultíkové 9-36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 08:47

Takže je skoro asi vyřešeno… Jinak cybex jsem myslela Solution Q-fix.
Romerka kidfix má dobré testy bezpečnosti, že ano? A ten dodatečný pás jde dát i na ni? No a když bych volila co bude bezpečnější Cybex pallas nebo R. kidfix? Myslím i v tuto chvíli při výšce těch 94 cm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
13.6.14 09:15

@Brokianaa Kidfix má z bezpečnosti 4 * ( známka 1,7, na procenta 76%), stejně jako třeba Cybex Solution X-FIX ten má také 4 * ( známka 1,7, na procenta 74%(nový model Q-Fix ještě v testech nebyl) a Pallas má 66% a Pallas fix má 69%
takže v tomto srovnání vyjde Kidfix vždy lépe.
ten pás jde připnout na jakoukoliv sedačku 15-36 kg, resp. on se nepřidělává na sedačku, ale na stávající pás v autě, a protahuje se sedačkou jako pás v autě jen z druhé strany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 10:33

@avm3 Máte Romer Kidfix? Nemohla bys mi kdyžtak jen poslat fotku malé v sedačce do sz? Jestli teda máš nějakou fotku z doby kdy jste ji koupili…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 19:49

Tak…a další dilema :-( Syn hodně podsazuje pánev v sedačce…nevysvětlím mu že to nemá dělat, stejně jako provlékání ruk pásy, jelikož je mentálně na úrovni tak rok a půl starého dítěte…jako jak v čem samozřejmě… a tak si říkám jestli to není pak nebezpečné… Prodavačka mi v obchodě doporučovala cybex solution, že tam tak víc ty pásy drží u té pánve…no ale já si spíš říkám jestli je v tom případě vůbec vhodná 15-36 sedačka…a jsem zas kde jsem byla…malého do toho sice na pár minut posadím ale co to udělá na delší cestě :nevim: a za druhé…nevěděla jsem, že ten pás u krku je volně a tudíž se může dítě volně předklánět…to jako asi taky těžko dosáhnu toho aby to nedělal :-( Obzvlášť když pojede sám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 20:24

Nebo i ostatní maminky jestli nemate zkušenost s podsazovanim panve a predklanenim se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 20:40

@avm3 jake mas zkušenosti o tom co jsem psala v předchozím příspěvku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.6.14 20:44

@Brokianaa zkušenost nemám - ale jedno naše auto (VW Golf) má dětskou pojistku na pásy - když se pás vytáhne na maximum, tak už pouze zajíždí dovnitř a nelze ho vytáhnout ven. Uvolní se, až když celý zajede dovnitř. To bych vyzkoušela, jestli v autě nemáte. Mohlo by to vyřešit to předklánění, pás by ho nepustil. No a k tomu přídavný pás, který už byl zmíněn.
No a další věc je, že pokud se bude předklánět prudce, tak se i obyčejný pás zasekne.
A nebo tedy opravdu jít do nějaké 9-36. Tam je otázka, kolik váží a jak přibírá, kdy tak může nabrat těch 18 kg - potom se musí vnitřní pásy i pult dát pryč. Aby to nebyla investice na půl roku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 21:07

@lecijasek Roste pomaleji než „normální“ děti…Jako s tou 9-18 jsem ještě tak rok počítala… No asi budu chytřejší zítra…ale pořád si prostě nejsem úplně jistá…No a to už jsem byla celkem rozhodnuta, ale ty dvě věci - předklánění a podsazování pánve mě tak nějak dostaly :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
13.6.14 22:24

@Brokianaa pokud roste takto pomaleji, tak osobně bych šla do nějaké 9-36 Pokud vylézá z pásů, tak asi spíš pultík, i když mu moc nefandím. Ale ten problém by vyřešil, pokud by ho tedy snesl, určitě bych to raději zkusila. A i ty budeš při cestách jako řidič víc v pohodě. A až z ní vyroste, tak bude rozumově dál a lépe se s ním domluvíš a vysvětlíš, že musí v aute pěkně sedět :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5502
13.6.14 23:05

No jo…jenže když 9-36 jsou méně bezpečné :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25160
14.6.14 09:31

@Brokianaa Vůbec žádný… zdá se mi teda, že to dělá sem tam ta mladší - je jí akorát rok a je v sedačce 9-18 kg…
Normálně zajeďte do obchodu a zkuste ho tam posadit a uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
14.6.14 09:38

@Brokianaa porad si vzhledem k vasi situaci myslim ze ta 9-36 by byla idealni

A nevim kde beres ze jsou mene bezpecne,
Tady mas testy
Cybex pallas 2fix ma z bezpecnosti 1,7
http://www.oeamtc.at/…2500+1138797
Romery 15-36 maji 1,5…1,8… a 2,0
 http://www.oeamtc.at/…2500+1138796

Ja tam tedy zadne velke rozdily v bezpecnosti nevidim. Zvlaste pokud jeste prihlednes k tomu, ze ti podsadi panev nebo se ti z te sedacky bude vyklanet, tak pak uz s temi cisly nemuzes kalkulovat vubec, protoze se samozrejme predpoklada bezchybne pripoutani :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
14.6.14 13:08
@Brokianaa píše:
No jo…jenže když 9-36 jsou méně bezpečné :-(

ale když z té 15-36 v autě vyleze, tak to bezpečné nebude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
14.6.14 13:12

Pokud jste s penezi na stiru, jak budete resit nakup noveho auta? Autosedacka je k nicemu ve stare rachotine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí