Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Tak od dovozce MC manželovi přišlo vyjádření, ze máme autosedacku poslat k nim, oni ji prohlídnou a reknou, jestli se může dál používat, cena toho prohlédnutí je prej 250 korun… Nějak se mi to nezdá
má s tímhle někdo zkušenost? Ta cena mi připadá hodně nízká
![]()
@kate02 ano, dle návodu se má po havárii sedačka vyřadit z provozu, sedačky se již po havárii netestují, protože zjistili, že stejně většina sedaček je po havárii narušená a musela by se vyřadit, navíc test jedné sedačky je dražší než nová sedačka
ohledně ceny u starší sedačky, stačí potvrzení od jakéhokoliv obchodu, který danou sedačku prodává, že v té době ta sedačka stála tolik a tolik,( takovýchto potvrzení vydáváme několik ročně pro polici, i pro pojišťovny, takže se obraťe na jakýkoliv obchod) a pojišťovna si již podle tabulek udělá aktuální cenu
ta kontrola u dovozce MC bude jen v servisu dovozce, nejšpíše jen pohledem, proto taková cena, u Römeru se to vždy posílalo do neměcka přímo do továrny na zkušebnu, a pak ty ceny byly tak vysoké, proto se to u nich již nedělá, ale co, pošlete jim tu sedačku, aspoň budete mít papír, že je poškozené či nikoliv
@steeve píše:
@kate02 ano, dle návodu se má po havárii sedačka vyřadit z provozu, sedačky se již po havárii netestují, protože zjistili, že stejně většina sedaček je po havárii narušená a musela by se vyřadit, navíc test jedné sedačky je dražší než nová sedačka
ohledně ceny u starší sedačky, stačí potvrzení od jakéhokoliv obchodu, který danou sedačku prodává, že v té době ta sedačka stála tolik a tolik,( takovýchto potvrzení vydáváme několik ročně pro polici, i pro pojišťovny, takže se obraťe na jakýkoliv obchod) a pojišťovna si již podle tabulek udělá aktuální cenu
ta kontrola u dovozce MC bude jen v servisu dovozce, nejšpíše jen pohledem, proto taková cena, u Römeru se to vždy posílalo do neměcka přímo do továrny na zkušebnu, a pak ty ceny byly tak vysoké, proto se to u nich již nedělá, ale co, pošlete jim tu sedačku, aspoň budete mít papír, že je poškozené či nikoliv
Dobře, takže skončí mě přímo do toho obchodu… Jinak teda doufám, že to poškození potvrdí (šlo o náraz ze zadu v cca 60 km rychlosti, možná víc, řidič auta za na má sám nevěděl, ale říkal, že pod 50km/h to určitě nebylo…)
používat ji nebudem tak jako tak, tak aby se nám aspoň něco málo vrátilo ![]()
Díky za odpověd ![]()
@kate02 určitě, pokud to bylo v 60, tak to na té sedačce bude vidět, i auto v té rychlosti musí být docela zdemolované
@steeve píše:
@kate02 určitě, pokud to bylo v 60, tak to na té sedačce bude vidět, i auto v té rychlosti musí být docela zdemolované
Auto je na odpis úplně, strana u řidiče je v podstatě bez kufru a je hnutý i se sloupkem u řidiče. Ale zase je fakt, že to byla jen krátká Felicie z roku 98… Měli jsme docela štěstí, že do nás narazila jen Fábie a ne něco těžšího… ![]()
@kate02 no tak i z toho důvodu by pojišťovna ihned měla pochopit, že i věci uvnitř auta - tedy sedačky atd. jsou na odpis
@steeve měla, ale pokud mají nějakou šanci, že by třeba platit nemuseli, tak ji využijou
auto byli nafotit dneska, sedačky prej řeší někdo jinej, takže ten se ještě ozve… ![]()
@steeve chtěla bych se ještě zeptat, jakej je rozdíl mezi sedačkama Romer Kid, Kid plus a Kid plus SICT? Která z nich je nejlepší? Staršímu už znovu 9-18 kupovat nebudem a přesuneme ho rovnou do 15-36 (podmínky splňuje, ale pořád se mi do toho přesunu nechtělo)… Tak teď přemýšlím, kterou z těchhle tří sedaček koupit, zatím se rozhoduju mezi Kid Plus a Kid plus SICT… Místo mezi dvěma sedačkama v zadu využívat nebudeme, takže šířku řešit nemusím… V tom případě je asi lepší ta se SICT?
Kid a Kid plus se liší pouze tím, že PLUS má rozšiřovatelné područky a jsou pogumované, Kid je má pevné a polstrované, varianta SICT má navíc ty boční vaky, takže ještě lepší boční ochrana,
pokud nemusíte šetřit místo tak ta SICT je bezpečnější.
ale když máte zničené auto, nejspíše budete kupovat novější, pokud by mělo isofix už uvažujte o isofixové sedačce, tedy třeba Kidfix, ev. Kidfix SICT
@steeve díky za rady, vzhledem k tomu, že tcháni mají auto bez isofixu a děti bychom tam rádi někdy šoupli na prázdniny, budem vybírat z neisofixovejch sedaček… Nakonec asi vezmem tu SICT, uvidíme… ![]()
No a při hledání rukavic (ach to stěhování
) jsem našla návod k sedačce MC Priori XP a i v něm píšou, že po autonehodě se má sedačka vyměnit, takže nakonec sedačku nikam asi posílat nemusíme…
![]()
@kate02 no i když byste měli příbuzní třeba deset aut a z toho to vaše jedno s isofixem, tak je lepší pořídit tu sedačku s isofixem, v tom isofixovém bude lépe držet, a u těch ostatních se dá použít bez isofixu
Taky jsem kupovala „obojetnou“ sedačku na isofix i pásy… občas taky jezdím v autě bez isofixu, ale zas když jedu v isofixovém, tak jsem radši že je zapnutý na isofixu…
@steeve Po dvou letech opět tady
Opět do nás a dokonce na stejné silnici narazilo auto
Tentokrát si myslím, že to byl menší náraz…nicméně byl a předpokládám, že sedačku musíme koupit novou. Po předchozí nehodě mám Romer duo plus. Koupila bych ji klidně zas, akorát teď jsem na vážkách… Syn je totiž na hranici…má sice už čtyři roky a 15kg, nicméně je malinký (má downův syndrom a tyto děti jsou menší a i pomaleji rostou - to jen pro info
- má jen cca 94cm, možná 95cm. Nejde ho u měření udržet. No a já teď prostě uvažuju co koupit… Říkala jsem si, že by řešením byla třeba cybex pallas, ale nejsem si jistá jak by se mu v ní libilo…Samozřejme můžu vyzkoušet, ale co to udělá na delší vzdálenost… Navíc i v normální sedačce je v létě zpocený tak v té pultíkové by musel být i zepředu… A asi bu mu vadilo, že nemůže hýbat nohama volně…Omlouvám se, že se tak rozepisuju. Druhá věc je, že ji občas vozíme na prostředním sedadle tak ať není moc široká (isofix tam je…takže spíš proto, aby se tam vešli ostatní). No a chci s isofixem. Nebo zbytečně trvám na isofixu a stejně bezpečné jsou i ty bez něj? Sedačku vozíme celkem ve třech autech a jedno isofix nemá tak potřebuji nějakou co má na oboje upínání…
Předem moc děkuji za odpověď! Ať už steevovi nebo komukoliv jinému!
Jsem z toho dost na nervy a bohužel mě i tlačí čas ![]()
@Brokianaa myslim, ze podminky splnujete. Pro dalsi kategorii se myslim uvadi vyska od 94 cm ![]()
@Brokianaa podminky 15-36 by asi splnil, otazka jaky z toho budes mit pocit kdyz uz bude sedet jen na tribodovem pasu kdyz je zivejsi ![]()