Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@steeve ja uz jsem fakt zoufala…ten pas nema byt kde prekrouceny a kdyz si ho dam pres sebe tak vede normalne tak jak ma.
Prosim porad…ja uz fakt nevim…
@Brokianaa nevidím ani druhou stranu pásu, tak nevím, kde to máte překroucené, jestli tam je nějaký problém, tak zajeďte do prodejny, kde jste sedačku kupovali, a ať se na to podívají, ale takhle překroucený být nemá
Takhle předkládání hlavu i kdyz ma pult nadoraz…s tim neudelam nic…to taky vadi? Ramena ma oprene jen tu hlavu predklani.
@Brokianaa na druhé straně není nic vidět, takže ten pás může být překroucený celý již v autě, to chce opravdu ať se na to někdo podívá, takhle přes fotky to je na prd.
když vystrkuje hlavu taky je to špatně, v tu chvíli mu hlavu nic nechrání, to jste měla raději pořídit klasickou 15-36 kg a k tomu přídavný pás, jak jsem vám psal, ty pásy drží dítě za ramena, takže nemá šanci takto vystrčit hlavu, ale poradit jste si nenechala
@steeve z te 15 - 36 mi vylizal cely…nesel tam udrzet…
Vite jak jsem zoufala? uz fakt nemůžu…
Z 15-36 se dite klidne predkloni jeste vic a vykloni i z 9-18 nepoznala jsem v tomto mezi detmi ani sedackami rozdil. Nekdy to proste delaji vsechny.
Je to o vysvetlovani a o tom aby bylo hlavne v idealni pozici kdyz spi a velkou cast cesty. Chtit po diteti aby tam sedelo jak figurina je utopie, to by nevydrzel ani dospely ![]()
@steeve Jeste dotaz…manzel mi stale tvrdi ze s tou starou sedackou nic nemuze byt…ze prakticky ani nezafungovala jelikoz my jsme do niceho nenarazili a ve chvili kdy byl naraz do nas tak jsme ani nestali ale jeste jeli a tudiz to je jakoby jen treba prudce slapnul na plyn…naraz byl zezadu… ![]()
@Brokianaa jestli s tou sedačkou něco po nárazu je nebo není, to nikdo okem nepozná, proto se doporučuje po nehodě sedačku vyměnit, ona totiž může být naprasklá zevnitř, což my nevidíme a při dalším nárazu místo vypružení praskne, takže při druhém nárazu už dítě nechrání
A jen jsem chtela reagovat na to proc jsem si jak pisete nenechala poradit…mam mentalne retardovane dite jehoz mentalni uroven je na urovni cca roku az roku a pul, nemluvi. Umite si predstavit vysvetlovat mu ze ma sedet hezky v sedacce a nesoukat se pres brisni pas ven? Ma volne klouby a tudiz rozsah jak hadi zena.
Opravdu nevim co ted…manzel tvrdi jet v sedacce stare co ma petibodovy pas a podle nej ji nemuze nic byt…
A ja jsem v koncich a opravdu nevim jak se rozhodnout…ani jedno neni idealni reseni…
Pultik mi prisel idealni ale vadi uz kdyz ma hlavu trochu ven takze nevim proc ji vubec testovali uz od deviti kg ktere ma dite kolem roku a tomu taky nevysvetlite ze nama davat hlavu ven…
@Brokianaa píše:
A jen jsem chtela reagovat na to proc jsem si jak pisete nenechala poradit…mam mentalne retardovane dite jehoz mentalni uroven je na urovni cca roku az roku a pul, nemluvi. Umite si predstavit vysvetlovat mu ze ma sedet hezky v sedacce a nesoukat se pres brisni pas ven? Ma volne klouby a tudiz rozsah jak hadi zena.
Opravdu nevim co ted…manzel tvrdi jet v sedacce stare co ma petibodovy pas a podle nej ji nemuze nic byt…
A ja jsem v koncich a opravdu nevim jak se rozhodnout…ani jedno neni idealni reseni…
tuto informaci o zdravotním stavu syna jste na začátku neuvedla, a pro takové dítě má vhodnou sedačku navrhnout osobní lékař, který zná podrobně zdravotní stav syna( určitě by našel vhodější řešení, než člověk, který syna nikdy neviděl a jen si ním matka píše na netu), takové sedačky se dělají, které mají speciální uchycení i pro děti s různými zdravotními potížemi, dělá je např. Reha, jsou sice drahé, ale dá se na ně poté získat i nějaký příspěvek od pojišťovny
@steeve je jeste sance mit tady zítra ten dodatecny pas? Ze bych to aspon zkusila?