Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Prave ze chci isofix a ten je s tou nohou kterou mit nemuzem.
@Brokianaa tak je ještě varianta model Trifix: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
taky je větší s velkou opěrkou hlavy, ten nemá nohu, ale má pás Top Tether a oko pro pás vy v autě máte, a je to větší než Duo, takže než koupit nové Duo raději tedy Trifixe a zase to cenově vyjde podobně
Bohužel ani toto není řešení jelikož jezdíme třemi auty a jedno z nich oko na TT nemá:-(
@Brokianaa teď koukám do katalogu k Römer Safefixu a vy máte Scenica 2010 a tam můžete použít Safefix plus, akorát musíte posunout sedadlo co nejdále a pak ta noha drží na pevné podlaze, nedotýká se schránek a dokonce ji můžete mít i na zadním prostředním sedadle
@Brokianaa scenic97( a jakékoliv auto bez isofixu), tak tam ta sedačka půjde na pásy a tím pádem je univerzální, tam se nekontroluje kompatibilita, a Fabia 2012 je vhodná
Tak safefix mi vyprodali dnes odpoledne
Už mi můžou nabídnout jen duo plus jak jsem měla… No a ještě jsem se někde dočetla že ve scenicovi ji mohu používat jen s TT…já ji s ním ale vůbec nepoužívala…no a duo plus se může používat na prostředním sedadle? ve scenicovi 2010?
Takže mám dvě možnosti : Buď cybex pallas a nebo koupit duo plus a dokoupit i ten TT. Předpokládám, že když je sedačka připoutána v autě kde není isofix tak tam TT nemusím používat…
musím totiž vybrat jen z toho co je na babyplaza. cz
@steeve Tak jsem se rozhodla pro výměnu za duo plusku… a už mi hlavně prosím nikdo neříkejte, že to je špatné rozhodnutí…Snad paní vedoucí prodejny dodrží slovo a vymění mi ji… Plus teda musím dokoupit TT.
Příspěvek upraven 20.06.14 v 08:02
Tak to po sobě čtu a zní to tak blbě ten příspěvek… Ale není to tak zle myšleno…jen, že už jsem po všech těch peripetiích tak vyřízená, že už nemám sílu ještě zjistit že jsem se zas blbě rozhodla… Myslím, že tak půl roku snad ještě vydrží a pak budu řešit tu pro postižené děti o které jsem neměla ani páru… Pak už jen aby schválili příspěvek na zádržný systém, ale to budu řešit pak…
@Brokianaa nevím kdo vám nakukal, že Duo plus musíte použít pouze s pásem TT, Duo plus má 3 typy poutání, buďto samotný isofix, nebo isofix s TT nebo jen pásy, a je jen na uživateli, pro jaký typ se rozhodne( samozřejmě s ohledem na auto, když v něm např. není isofix nemůžu si sedačku připoutat isofixem.
a ve Scenicu 2010 máte isofix i oko pro TT a Duo plus tam můžete použít jak na isofix samotný tak i na isoifx s TT, stačí se podívat do typového listu: http://www.britax-roemer.cz/…cky/duo-plus
a pokud chcete Safefix plus, tak my máme všechny modely skladem, nejsou vyprodány: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
Vzhledem k tomu ze budu menit tak musim vzit z toho obchodu kde jsem sedacku menila.
Jinak ten tt jsem zjistila prave na strankach romeru…
Dala jsem tam vyhledat auto a je tam poznamka ze kompatibilní pri pouziti tt… ![]()
Tak TT doma ale jak ho mam nasoukat do tech otvoru to netusim…předpokládám že jsem to dobře pochopila ze ten pas musim provleknout nahore temi otvory a pak zacvaknout nejak tou sponou…ale ta mi teda taky nejde nejak rozdelat…no navod sice je ale jen obrazky…
@Brokianaa píše:
Dala jsem tam vyhledat auto a je tam poznamka ze kompatibilní pri pouziti tt…
to je myslím myšleno tak, že můžete využít navíc TT
duo je super sedačka - absolutně univerzální. Taky ji máme